11 °C Rethymno, GR
03/02/2023

ΠΙΚΡΑΝΕ Η ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟ 0-1 ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Απτόητοι για μια καλύτερη συνέχεια

Η Επισκοπή είναι γεγονός ότι δεν έγραψε τον επίλογο του 2022 στη SL2 σε αγωνιστικό επίπεδο όπως η ίδια αλλά και οι φίλοι της θα επιθυμούσαν. Το 0-1 από το Αιγάλεω στεναχώρησε πολλούς που ήλπιζαν αυτή τη φορά ότι η προσπάθεια θα έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο βέβαια δεν ισχύει κάτι τέτοιο…
Είναι ωστόσο σημαντικό ότι όλοι όσοι μίλησαν στα μίντια μετά το τέλος του, ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης, ο κεντρικός Θέμης Κεφαλάς αλλά και ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μιχάλης Νικολιδάκης τοποθέτησαν τον ίδιο παρανομαστή στα λεγόμενά τους… «Πίστη, εμπιστοσύνη, δουλειά…» Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει κοινή αντίληψη, ότι γνωρίζουν τί έχει συμβεί και επίσης ξέρουν ακόμη καλύτερα ότι όλα διορθώνονται με τη δουλειά γιατί, χρόνος υπάρχει…

Θ. Κεφαλάς: «Το γκολ θέλει ψυχή»
Από πλευράς ποδοσφαιριστών, μίλησε ο υψηλόσωμος στόπερ και το έκανε με τη γλώσσα της αλήθειας υπερτονίζοντας ότι: «Αν δεν βάλεις τη μπάλα στα δίχτυα δεν κερδίζεις….» κι έπειτα πως… «Το γκολ θέλει ψυχή. όποιος κι αν το βάλει, από τον τερματοφύλακα μέχρι τον σέντερ φορ. Το σκορ είναι αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα ψυχολογίας αλλά και ικανότητας. Είμαστε μια ομάδα που χρειάζεται κι άλλη δουλειά. Έχουμε χρόνο και υπάρχει δρόμος. Απλά πρέπει να γυρίσουμε όλοι πιο δυνατοί, πιο πεισμωμένοι για να μπούμε με δύναμη στον β’ γύρο και να γυρίσουμε την κατάσταση.”

Κ. Ανυφαντάκης: «Σε δύσκολη θέση αλλά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο»
Κατόπιν μίλησε ο προπονητής των Ρεθύμνιων Κ. Ανυφαντάκης. Αφού προχώρησε σε μια τεχνική ανάλυση για το πως η ομάδα του δεν είχε πρόβλημα να περνάει τη μπάλα με τον ενδεδειγμένο τρόπο από την α’ στην γ’ ζώνη του γηπέδου, ξεκαθάρισε ότι μένει ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και πως έχει έρθει στο Ρέθυμνο για να παλέψει…
“Η συνολική απόδοσή μας μέσα από το 95λεπτο που είχαμε, μας προσφέρει μια πολύ καλή εικόνα. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω ευχαριστημένος από την εικόνα των παιδιών.»

«Αυτές είναι οι στιγμές που μας δικάζουν…»
«Όσον αφορά το γκολ, δεν ασκήσαμε μεγάλη πίεση στην μπάλα. Ναι, μπορεί να γίνεται η επίθεση σε ανοικτό γήπεδο, όπου θα πρέπει να πιέσουμε να μην εξελιχθεί η φάση, όμως το γκολ που δεχόμαστε είναι ερασιτεχνικό. Η εξέλιξη της φάσης μπορεί να φαίνεται πολύ ωραία σ’ ένα ανοικτό γήπεδο κι ιδίως με την ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες του Αιγάλεω όμως θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει τη φάση πολύ νωρίς. Αυτές είναι οι στιγμές που μας δικάζουν εμάς. Οι στιγμές που δεν έχουμε τόσο πολύ επαγγελματική νοοτροπία, που δεν ενεργούμε πολύ καλά.
Η προσπάθεια των παιδιών, μου δίδει αισιοδοξία όμως. Εξάλλου ήρθα εδώ για να παλέψουμε όλοι μαζί. Ξέρω ότι είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά το ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, σ’ αυτά τα παιδιά που θα συνεχίσουμε βέβαια να είμαστε μαζί και μετά τις γιορτές. Το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε εδώ γιατί το πιστεύουμε και θα κάνουμε αποτίμηση μετά από 21 παιγνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα.
Αυτό που μένει είναι να γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα, να μπορέσουμε στη δύσκολη αυτή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου έχουμε και τον ηλικιακό περιορισμό να βοηθήσουμε τα παιδιά για να συνεχίσουν. Κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει στην 8η αγωνιστική.
Εμείς πρέπει να επενδύσουμε στην ομάδα και σε όσα παιδιά πιστεύουν και πιστεύουμε και ‘μεις ότι μπορούν να μας βοηθήσουν για να σωθούμε. Δεν ήρθα εδώ επειδή είναι το σπίτι μου. Ήρθα για να πετύχουμε τον κοινό μας σκοπό.”

Μήνυμα αισιοδοξίας
Τέλος, ο Κ. Ανυφαντάκης ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους και φυσικά τα καλύτερα για την Επισκοπή… “Εύχομαι τα καλύτερα για όλους. Χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο. Εμείς θα έχουμε δουλειά μπροστά μας για περίπου δύο εβδομάδες όπου θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ή να βελτιώσουμε κάποια πράγματα.
Θέλω να στείλω λοιπόν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης και πολύ μεγάλης προσπάθειας από μέρους μας.”

Μ. Νικολιδάκης: «Κανένας πανικός»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής έδειχνε στεναχωρημένος μετά το αποτέλεσμα αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και είναι λογικό… Ο ίδιος βέβαια δεν πτοείται και το εξέφρασε περίτρανα μέσα από τις δηλώσεις του οι οποίες βγάζουν ένα αισιόδοξο μήνυμα…
“Χάσαμε από το Αιγάλεω και πρέπει να το αποδεχθούμε. Επειδή όμως έχουμε πίστη σ’ αυτό που κάνουμε και στους ανθρώπους που στελεχώνουν αυτή την ομάδα, θεωρώ δεδομένο ότι θα έρθουν οι νίκες και οι βαθμοί που χρειαζόμαστε από τη νέα χρονιά.
Δεν μας πιάνει πανικός. Έχουμε τον έλεγχο. Θα ενισχύσουμε την ομάδα μας τον Ιανουάριο έτσι όπως πρέπει σύμφωνα με το πλάνο που θα ορίσει ο προπονητής μας.
Αυτό που διακρίνουμε όλοι είναι ότι χάνουμε στην λεπτομέρεια. Αυτή τη λεπτομέρεια πρέπει να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε για να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα.
Κανείς δεν μπορεί να μας χρεώσει ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, ότι δεν προσπαθούμε…
Εύχομαι καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα σε όλον τον κόσμο με υγεία. Προέχει να έχουμε υγεία, να περάσουμε καλά αυτές τις μέρες για να μπορέσουμε να έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε με στόχο να γίνουμε καλύτεροι, πιο δυνατοί.”