16 °C Rethymno, GR
30/11/2022

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Η Αριστοφανική κωμωδία «Αι Καρυάτιδαι» στο θέατρο Ερωφίλη

Στην Κρήτη θα περιοδεύσει η ξεκαρδιστική κωμωδία «Αι Καρυάτιδαι» σε σκηνοθεσία Πέτρου Α. Καφαντόγια  από τις 20 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για οκτώ  συνολικά παραστάσεις.

«Οι Καρυάτιδαι» είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, από την Αγγλία.

Το έργο έχει δημιουργηθεί για να δράσει ως συνέχεια της διεθνούς εκστρατείας για την επιστροφή των Γλυπτών μας, με το ερώτημα προς την Βρετανική  κοινή γνώμη: εσείς φίλοι Άγγλοι, αν εμείς σας κάναμε κάτι τέτοιο, δηλαδή αν για παράδειγμα βεβηλώναμε το ταφικό μνημείο του William Shakespeare και τα οστά του τα φέρναμε στην Ελλάδα και τα μοστράραμε επειδικτικά, πως θα αισθανόσασταν και τι θα κάνατε επί τούτου;

Η περιοδεία περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς:

-Ηράκλειο: 20 Αυγούστου- Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

-Ιεράπετρα: 21 Αυγούστου- 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

-Ρέθυμνο: 24 Αυγούστου- Θέατρο  Ερωφίλη

-Άγιος Νικόλαος:26  Αυγούστου -Δημοτική πλαζ ΕΟΤ

-Σητεία: 27 Αυγούστου- Θεατράκι Σητείας

-Χανιά: 31 Αυγούστου, 1 & 2 Σεπτεμβρίου- Κηποθέατρο Λενταριανών

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Λίγα λόγια για το έργο

Βράχος της Ακρόπολης. Παρθενώνας. Είναι νύχτα. Από το πουθενά εμφανίζεται ένας  περίεργος τύπος, σέρνοντας βιαστικά ένα αυτοσχέδιο καρότσι. Μόλις έχει κλέψει από  το Λονδίνο, τα ιερά  οστά του  William Shakespeare και ψάχνει μέρος να τα κρύψει, ώσπου  να διαπραγματευτεί με τους Άγγλους  την ανταλλαγή τους με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία με τη σειρά τους εκείνοι έχουν κλέψει από την Ακρόπολη Των Αθηνών. Κάποιος όμως τον κυνηγάει… Ξαφνικά ξεκινάει βροχή. Οι Καρυάτιδες ξυπνούν από  τον αιώνιο λήθαργο τους για να μαζέψουν με τις φιάλες τους βρόχινο νερό και στη  συνέχεια να ποτίσουν την ιερή ελιά της Αθηνάς.

Τον αντιλαμβάνονται αμέσως  και η κωμωδία ξεκινάει……..

Η παράσταση

Με καταφανή επιρροή από την αριστοφανική κωμωδία χρησιμοποιώντας ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο ανομοιοκατάληκτο και απόδοση διαλόγων με μέθοδο τη σωκρατική μαιευτική, μια άκρως κεφάτη παρέα αποτελούμενη από 8 άτομα, παρουσιάζει με τον καλύτερο σημερινό τρόπο, κλείνοντας το μάτι στο χθες, μια κωμωδία για όλη την οικογένεια με όσα μας αφορούν, όσα έχουμε ξεχάσει και όσα πρέπει να έχουμε για πάντα στις καρδιές μας!

 

Συντελεστές

 

Πρωταγωνιστούν:Λόρδος Έλλην: Αντώνης Καφαντόγιας-Κατάρα: Άννα Κορέ-Κουκουβάγιας: Δημήτρης  Παπαδόπουλος

Κείμενο:  Σίμων ο Κυνόκαρδος

Σκηνοθεσία: Πέτρος Α. Καφαντόγιας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταύρος Παππάς 

Σκηνικά: Μικρός Αριστοφάνης

Ήχος – Φώτα: Γιώργος Σηφάκης

Μουσική: Κωνσταντίνος Φλωράτος

Χορογραφίες: Μαρία Κωσταρά

Κοστούμια: John Terziotis

Κομμώσεις – Make-up Artist: Χρύσα Μαντάλοβα

Φωτογραφία: Δήμητρα Μαντάλογου

Χορός:Θαλλώ (Κορυφαία): Λεμονιά Αντωνάτου-Άγλαυρος:  Σταύρος Παππάς –Ηλακάτη: Ειρήνη Πλακογιάννη-Πάνδροσος: Κώστας Βανιώτης -Λυσιστράτη: Πέτρος Α. Καφαντόγιας -Έρση: Η απούσα Καρυάτις

 Παραγωγή :  Μικρός Αριστοφάνης –  ΑΜΚΕ Θεαμάτων

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 10 €, προπώληση 8 €

Προπώληση: www.ticketservices.gr