7 °C Rethymno, GR
04/02/2023

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Χ.Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ικανοποιητική δήλωσε από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε σημερα το πρωί ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας. Ο κ Σταϊκούρας ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Και αφορούσε την τρέχουσα ελληνική οικονομική κατάσταση .

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ Σταϊκούρας,ανέφερε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση που μου έκανε, να παραστώ σήμερα στο Ρέθυμνο και να καταθέσω σκέψεις, προτάσεις και προβληματισμούς για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τις προοπτικές της. Αυτό δείχνει την αγωνία και τους προβληματισμούς νέων ανθρώπων που θέλουν να μοιραστούν με το πολιτικό σύστημα της χώρας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το πολιτικό σύστημα να επικοινωνεί, να συνομιλεί, να συχνοτίζεται με τη νεολαία. Αυτό δεν το κάνω μόνο εγώ, το κάνει κατά κόρον εδώ, στο νομό σας ο αγαπητός συνάδελφος κ. Κεφαλογιάννης”.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ Σταϊκόύρας είπε“η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ικανοποιητική. Από κοινού πολιτεία και κοινωνία τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες. Από κοινού νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κυβέρνηση, έχουμε χτίσει δίχτυ ασφαλείας έτσι ώστε η χώρα φέτος να επιτυγχάνει διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Του χρόνου, που θα είναι πιο δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, η Ελλάδα να έχει τριπλάσιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Δηλαδή κάθε χρόνο σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Αυτό οφείλεται σε μια συνεκτική δημοσιονομική οικονομική πολιτική με στοχευμένες μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο οφείλεται σε εξαγωγές και σε επενδύσεις. Φέτος η Ελλάδα θα έχει ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών. Ταυτόχρονα, αυτό οφείλεται στο ότι στηρίζουμε, όσο είναι εφικτό, το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη, όχι μόνο με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και με διπλή και τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, με μείωση της ανεργίας και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις για να ανακουφίσουμε όσο είναι δυνατόν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως είναι οι επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα, για το φυσικό αέριο, οι επιδοτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις που θα ξεδιπλώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες, την επόμενη τετραετία να είμαστε κοντά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έτσι ώστε να πετύχουμε υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή”.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του τόνισε:”Με αφορμή την εκδήλωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο τον καλό φίλο και συνάδελφο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία πρώτα ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2023 σε μια απαιτητική χρονιά, αλλά μια χρονιά η οποία θα συνεχίσει την πολύ καλή προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι ώστε να θωρακιστεί η εθνική οικονομία απέναντι σε όλες τις προκλήσεις. Βεβαίως, βρισκόμαστε και εν μέσω μιας ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, στην οποία η χώρα μας με βάση και όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία έχει ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πολύ καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Με αυτές τις λίγες σκέψεις θα καλωσορίσω για ακόμα μια φορά των υπουργό οικονομικών και αγαπητό φίλο στο Ρέθυμνο. Είμαι βέβαιος ότι η εκδήλωση που θα ακολουθήσει θα είναι ιδιαίτερα πληροφοριακή για πάρα πολλά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη”