Στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε από 11 – 16 Απριλίου, ο πιανίστας Φίλιππος Κλαψινάκης, όπου συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου.
Ο διαγωνισμός, που δίκαια θεωρείται ως ο σημαντικότερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός πιάνου, γίνεται κάθε 2 χρόνια και απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους Έλληνες πιανίστες έως 27 ετών.
Φέτος, συμμετείχαν 41 φερέλπιδες πιανίστες που κατάφεραν, κατ’ ομολογία όλων των κριτών, να θέσουν τον πήχη ψηλότερα από κάθε άλλη φορά !! ενώ οι περισσότεροι είναι σπουδαστές Ανωτάτων Μουσικών Πανεπιστημίων.
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι, Δόμνα Ευνουχίδου (πρόεδρος), Δημήτρης Τουφεξής, Γεώργιος – Ιούλιος Παπαδόπουλος, Βασίλης Βαρβαρέσος, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Παύλος Σεργίου και Νίκος Κυριόσογλου.
Μετά από δύο διαγωνιστικούς κύκλους, όπου οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν ατομικά ρεσιτάλ με έργα της επιλογής τους, έξι φιναλίστ προκρίθηκαν για τον τρίτο κύκλο και συνέπραξαν ως σολίστ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ και υπό την Διεύθυνση του μαέστρου, Κωνσταντίνου Αγγελίδη.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου, αργά το βράδυ της Κυριακής, απονεμήθηκαν τα βραβεία όπου,
Το 1ο βραβείο, κατέκτησε η Αγγελική Γιαννοπούλου, (27 ετών), σπουδάστρια του Βασιλικού Ωδείου της Σκωτίας, και συνέπραξε με το έργο του L.v. Beethoven: Κονσέρτο αρ. 3, σε ντο ελάσσονα, έργο 37.
Το 2ο βραβείο, απέσπασε ο Φίλιππος Κλαψινάκης, (15 ετών), μαθητής του Εθνικού Μουσικού Κολλεγίου George Enescu στο Bουκουρέστι, και συνέπραξε με το έργο του E. Grieg : Κονσέρτο σε λα ελάσσονα, έργο 16
Το 3ο βραβείο, δόθηκε στην Αθηνά Μπαρδάκου, (26 ετών), που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Καλών Τεχνών της Στουτγάρδης, και συνέπραξε με το έργο του L.v. Beethoven: Κονσέρτο αρ. 3, σε ντο ελάσσονα, έργο 37
Στους υπόλοιπους φιναλίστ, Κωνσταντίνο Λιάνο, Απόστολο Χατζηαλεξάνδρου και Αλέξανδρο Βασιλάκη, δόθηκαν Τιμητικοί Έπαινοι.
Οι τρεις πρώτοι βραβευθέντες, εκτός των χρηματικών επάθλων, θα έχουν την δυνατότητα να εμφανιστούν σε συναυλίες και ρεσιτάλ, στην Εθνική Λυρική σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στον κύκλο συναυλιών Φ. Νάκα για την περίοδο 2025-2026.