Στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό “Comme des chefs 2025″, που είναι αφιερωμένος στη δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία, διακρίθηκε η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Ρεθύμνου.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Η ομάδα της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου παρουσίασε μία συνταγή εμπνευσμένη από την πλούσια κρητική γαστρονομική παράδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στην τοπικότητα, εποχικότητα και αειφορία των πρώτων υλών, ενώ απέσπασε θερμά σχόλια για την εκπληκτική προφορική παρουσίαση στα γαλλικά, την άψογη ομαδική συνεργασία και τη δημιουργικότητα στη σύνθεση και αισθητική του πιάτου.
Δείτε τη συμμετοχή της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου:
Η αξιολόγηση έγινε από διακεκριμένη επιτροπή με πρόεδρο τον Jean-Marie Hoffmann, Επικεφαλής της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, και μέλη τους:
- Bertrand Valegeas, Executive Chef στο Mandarin Oriental (Costa Navarino)
- Laurent Gambra, σεφ στο Lycée des Métiers Aristide Briand (Γαλλία)
- Εκπρόσωποι της Γ.Γ. Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
Όπως αναφέρεται σε σημείωμα της σχολής, «η διάκριση της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου και η συνολική ποιότητα όλων των συμμετοχών επιβεβαιώνουν το δημιουργικό δυναμικό της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την αξία της διακρατικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό».