14 °C Rethymno, GR
01/12/2022

Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η διαλεύκανση της υπόθεσης «Ντεμίρι»

Η ανακοίνωση έναρξης συνεργασίας του ποδοσφαιριστή Πάολο Ντεμίρι από τον Άρη Ρεθύμνου ήταν σωστή και με κάθε νομιμότητα όσον αφορά την κατάθεση του δελτίου του ποδοσφαιριστή.
Η εντύπωση που προξένησε ωστόσο σε όλους ήταν το γεγονός ότι, τρεις μέρες νωρίτερα ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε ανακοινωθεί από τον Ρεθυμνιακό. Μόνο που δεν είχε κατορθώσει να λάβει το δελτίο του… Ο Άρης -από τη στιγμή που ο παίκτης έδωσε το δικαίωμα αυτό- μίλησε μαζί του, έπεισε τον Ντεμίρι να κλείσει στο περβολιανό σωματείο και ο νεαρός αμυντικός χαφ επί της ουσίας εξέθεσε τον Ρεθυμνιακό και τα μέλη του με τα οποία -όπως επισημαίνεται στην παρακάτω ανακοίνωση από το κυανόλευκο σωματείο- είχε έρθει σε επαφή.
Ο Ρεθυμνιακός επισήμως λοιπόν αποσαφηνίζει την κατάσταση και το πως εκτυλίχθηκαν οι συζητήσεις, μιλάει για απαράδεκτη στάση του παίκτη και πως ο ίδιος στο τέλος έστειλε μέσω SMS μηνύματα συγγνώμης. Καλό είναι λοιπόν, αφενός οι ομάδες να περιμένουν μέχρι να κλείσει στο απόλυτο η μεταγραφή για να την ανακοινώσουν αφετέρου ο κόσμος της «ηθικής» όπως επισημαίνει ο Ρεθυμνιακός -και σωστά άλλωστε- είναι αυτός τον οποίο θα πρέπει να ακολουθούν όλοι, ιδίως σε μια κλειστή κοινωνία όπως αυτή του τοπικού Ρεθύμνου.
Η επίσημη ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. του Ρεθυμνιακού Α.Ο. προς ενημέρωση των φίλων της ομάδας και φυσικά των ΜΜΕ για την ακύρωση της μεταγραφής του ποδοσφαιριστή Ντεμίρι Πάολο τονίζει ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της ομάδας Κωνσταντίνο Παπαδάκη, τον ταμία Ανδρέα Τζαγκαράκη, το μέλος Νικόλαο Τσουπάκη και τον βοηθό προπονητή Νίκο Δασκαλάκη, με τον ποδοσφαιριστή, την Δευτέρα 13/6, είχε επέλθει ολική συμφωνία για την ένταξή του στο δυναμικό της ομάδας μας, γεγονός που ανακοινώθηκε επίσημα μια ημέρα μετά. Προς έκπληξή μας όμως, 3 ημέρες μετά την ανακοίνωση μας και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 17/6 διαπιστώσαμε ότι ο ποδοσφαιριστής Ντεμίρι Πάολο αθετώντας την μεταξύ μας συμφωνία ανακοινώνεται από έτερο σωματείο (Άρης Ρεθύμνου) και μάλιστα με την εκτός ελαχίστων αλλαγών (copy paste) χρήση της προ τριών ημερών δικής μας επίσημης ανακοίνωσης!
Αποδεικτικό στοιχείο της αθέτησης συμφωνίας από πλευράς του παίκτη, αποτελούν τα μηνύματα «συγγνώμης» που εστάλησαν από τον ίδιο στην συσκευή του κινητού τηλεφώνου του προέδρου της ομάδας μας Κωνσταντίνου Παπαδάκη και είναι διαθέσιμα προς επιβεβαίωση του συμβάντος.
Δυστυχώς στην εποχή μας υπάρχουν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Ντεμίρι Πάολο που μπορεί να εκφράζουν την επιθυμία να ενταχθούν σε μια ομάδα, να καταλήγουν σε συμφωνία με τα πιο έμπιστα μέλη της διοίκησής της και στην συνέχεια να αλλάζουν αποφάσεις υπό την επήρεια άλλων «δέλεαρ» και καταστάσεων.
Ως κατά γενική ομολογία και αναγνώριση από τον ποδοσφαιρικό κόσμο του Ρεθύμνου της αξιοπιστίας που μας διακρίνει στις συμφωνίες που πραγματοποιούμε με τις εκάστοτε τεχνικές ηγεσίες αλλά και τους ποδοσφαιριστές, χαρακτηρίζουμε ενέργειες όπως αυτή του ποδοσφαιριστή Ντεμίρι Πάολο ως απαράδεκτες, καθώς αποτελούν έλλειψη σεβασμού προς την ιστορία του Ρεθυμνιακού Α.Ο. και την προσφορά των ανθρώπων που απαρτίζουν το Δ.Σ. της ομάδας μας και με τους οποίους είχε έλθει σε συμφωνία, στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο.
Καταλήγοντας θέλουμε να ενημερώσουμε άπαντες ότι βάση της ηθικής που διακρίνει τα μέλη του Δ.Σ. του Ρεθυμνιακού Α.Ο. , ζητήσαμε και λάβαμε από την πρώην ομάδα του ποδοσφαιριστή Ντεμίρι Πάολο, Ασή Γωνιά, την σχετική άδεια, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μαζί του, πριν προχωρήσουμε σε αυτές. Γιατί σύμφωνα με την φιλοσοφία που ακολουθεί πάντα ο Ρεθυμνιακός Α.Ο., μόνο με την ηθική μπορεί να προχωρήσει το ποδόσφαιρο στην επόμενη ημέρα».