28 °C Rethymno, GR
11/08/2022

Η διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου ευχαριστεί τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Τα τελευταία τρία χρόνια όλος ο κόσμος δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Η χώρα μας δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η καθημερινότητα όλων μας άλλαξε άρδην, και κανένας τομέας της ζωής μας δεν έμεινε ανεπηρέαστος. Η διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση, πέρα από το πρωταρχικό της στάδιο, τη διαχείριση του κινδύνου, βασίζεται και στις μεθόδους αποτελεσματικής προετοιμασίας για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων. Η παιδεία δοκιμάστηκε και χάρη στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών παρέμεινε ενεργή, σε όλο το διάστημα της πανδημίας. Καθοριστικό ρόλο στην ομοιόσταση του σχολείου μας, διαδραμάτισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και όλα τα μέλη του.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων του 1ου λυκείου Ρεθύμνου κ. Βασίλειο Βαμβακά για την ατέρμονη στήριξή του καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Με τις πολύτιμες ενέργειες του κ. Βασίλειου Βαμβακά καθώς και της κυρίας Χρυσάνθης Γάλλου – Φραγγή κατάφερε το σχολείο να διοργανώσει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, την πολυήμερη εκδρομή της Γ’ λυκείου, τη συγκινητική βραδιά της αποφοίτησης των μαθητών/τριών μας με μπουφέ και φωτογράφιση, καθώς και το αναμνηστικό άλμπουμ. Επίσης η γραμματέας του συλλόγου Γονέων κυρία Δέσποινα Μαυράκη με τον πρόεδρο κ. Βασίλειο Βαμβακά, το άψογο 15μελές συμβούλιο μαθητών/τριών με πρόεδρο τον Ιωάννη Περνιεντάκη, διοργάνωσαν διαδικτυακό σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την έμπειρη επιστημονική ομάδα της Employ Edu σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας. Αν και τελειόφοιτοι μίας Burn Out σχολικής χρονιάς (παιδιά πανδημίας) βγήκαν φωτεινοί νικητές ζωής.

Επίσης οι βασιλόπιτες με τα δωράκια, που προσφέρθηκαν σε όλα τα τμήματα και στον σύλλογο διδασκόντων αγοράστηκαν από τον σύλλογο Γονέων. Η παρουσία του κ. Βασίλειου Βαμβακά και της κυρίας Χρυσάνθης Γάλλου – Φραγγή και του κ. Ελευθέριου Φοδελιανάκη, στα σχολικά συμβούλια, που αφορούσαν σοβαρά θέματα (καταλήψεις κλ.π), όπως και σε αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές κι επιλογή προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων κ.τ.λ ήταν καθοριστική. Τους ευχαριστώ όλους για την ταπεινότητα του χαρακτήρα τους, το μεράκι τους για ανιδιοτελή προσφορά, χαρακτηριστικά τα οποία μου έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεργαστώ άψογα μαζί τους ως καινούργια διευθύντρια – εκπαιδευτικός στο σχολείο.

Ωστόσο τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22, ο σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, η διεύθυνση και ο σύλλογος Διδασκόντων αποχαιρέτησε τρεις εκλεκτές συναδέλφισσες με 40 χρόνια πολύτιμης προσφοράς στην εκπαίδευση, κλάδου ΠΕ02 φιλολόγων, (κυρία Αργυρή Μανούσακα, κυρία Ευαγγελία Παπαδάκη και κυρία Αρτεμισία Τουτουντζιδάκη), και με μία μαντινάδα του Στέλιου Χαλκιαδάκη (Φυσικός του σχολείου): «Δύσκολα θα περάσουμε τση επόμενους χειμώνες γιατί θα λείπουν στο σχολειό οι πια γερές κολώνες».

Εύχομαι τώρα που συνταξιοδοτούνται, η ευτυχία και η δημιουργικότητα να συνοδεύουν τον εκτός υπηρεσίας βίο τους. Ο κ. Βασίλειος Βαμβακάς χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα μας λείψει η παρουσία σας, η παιδεία σας και το χαμόγελό σας».

Επίσης ο σύλλογος Διδασκόντων, ο σύλλογος Γονέων και η διεύθυνση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Γιώργο Θεοδοσουλάκη και κ. Κώστα Πλευράκη και στην ομάδα των κοριτσιών μας, για τη συνεισφορά τους στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση, καθώς και στον υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνης, κ. Ανδρέα Κουρμούλη για τη σημαντική συνδρομή του. Το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου συμμετείχε στο αδυσώπητο σχολικό έτος 2021-22, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης στην κατηγορία κοριτσιών, κερδίζοντας επάξια το χάλκινο κύπελλο καθώς και την 1η θέση στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου, η διευθύντρια και ο Σ.Δ και νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Βασίλειο Βαμβακά για την υποστήριξη και αρωγή του στο έργο μας. Ο σύλλογος Γονέων βέβαια δεν είναι μόνο το Δ.Σ. αλλά όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας. Αυτά μας δίδουν ενέργεια να συνεχίζουμε το επίπονο έργο μας.

Επίσης αρωγοί σε αυτή  την προσπάθεια ήταν και η σχολική επιτροπή του δήμου Ρεθύμνου καθώς και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Γαζανός. Είναι αξιέπαινη η διάθεση όλων για αγαστή συνεργασία, αμέριστη και διαρκή συνεισφορά στην επίλυση ζητημάτων καθώς και την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν. Ο κοινός μας στόχος, που είναι το όφελος των παιδιών μας επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερα όταν γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε αρμονικά και μέσα σε κλίμα κατανόησης, σεβασμού και δημιουργικότητας. Η στήριξη των γονέων συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να διαμορφώσουμε τους αυριανούς πολίτες σε μια κοινωνία, με όλα εκείνα τα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον. Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς να έχουν υγεία και καλές σπουδές τα παιδιά τους. Να έχετε ένα γαλήνιο και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Εν κατακλείδι, μέσα από τις δυσκολίες ας θυμόμαστε τα λόγια του Καζαντζάκη: «Μη ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Οι αγωνιστές δε ρωτούνε. «Πολέμα τίμια». Έτσι αποκτάς ωριμότητα, σοφία, αγάπη, καλοσύνη, χαμόγελο.

Ιούλιος 2022

Με Εκτίμηση

Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου Μυρωνάκη Άννα