Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης φέρνουν στα Χανιά την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, δίνοντας το δικαίωμα για δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους σε όλες τις γυναίκες από 40 έως 75 ετών. Σε σχετικό σημείωμα που υπογράφει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θεοδώρα Κυριακάκη και ο Παύλος Μαρκαντωνάκης, Γενικός Γραμματέας, αναφέρουν:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικάς 8 Μαρτίου και με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, φέρνει στην πόλη μας την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025.
Θα βρίσκεται σταθμευμένη μπροστά από το κτήριο ΕΒΕΧ από τις 9:00πμ. Δικαίωμα δωρεάν ελέγχου έχουν γυναίκες ηλικίας από 40 έως 75 ετών.* Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια πράξη αγάπης και σεβασμού προς όλες τις γυναίκες, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 28210-43028 & 6941649450 έως Τη Τετάρτη 5 Μαρτίου.
Ας κάνουμε μαζί ένα σημαντικό βήμα για την υγεία των γυναικών της πόλης μας!
Η πρόληψη είναι στάση Ζωής!!
*Η Κινητή μας Μονάδα έχει περιορισμένο αριθμό δυνατότητας ελέγχου . Για την επιλογή των γυναικών που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία, κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι :
• Ηλικίας 40-75 ετών • Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες • Αποκλείονται οι γυναίκες : α). που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β). μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ). γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό».