Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Δρομολογούνται εξελίξεις στην τοπική Εκκλησία

Newsroom Από Newsroom
16/11/2022 - 2:00 μμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο

Διαδικασίες έχει εκκινήσει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες υποθέσεις που εκκρεμούν στην Μητρόπολη και αφορούν δυο ιερείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια υπόθεση αφορά τον ιερέα Εμμανουήλ Σαρρή, της ενορίας Παναγίας Ελευθερώτριας Άνω Καλλιθέας. Παρ’ ότι επανειλημμένα του έχουν γίνει συστάσεις τόσο από τον πρώην Μητροπολίτη και νυν Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο όσο και από τον νέο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, για την επιλήψιμη συμπεριφορά και διαγωγή του που έρχεται σε αντίθεση με την ιδιότητα του κληρικού του, εξακολουθεί να παρεκκλίνει των εκκλησιαστικών κανόνων με συκοφαντικές δημόσιες αναφορές για την Εκκλησία της Κρήτης, ενώ επιμένει να μην μνημονεύει τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου κ. Πρόδρομο στη διάρκεια της θείας λειτουργίας (όπως έκανε και επί των ημερών του Μητροπολίτη κ. Ευγένιου), ενώ εξαπολύει υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του. Εξ άλλου δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που διαμήνυσε στον κ. Πρόδρομο να μην τολμήσει να εμφανιστεί στον ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας χωρίς φυσικά να λάβει ο Επίσκοπος υπόψη του την προειδοποίηση-απειλή του.

Κατά πληροφορίες, εξ αιτίας της αμετανόητης στάσης του εν λόγω κληρικού αποφασίστηκε η εις βάρος του ποινή αργίας ενός μήνα, διάστημα κατά το οποίο θα στερείται του δικαιώματος της ιερατικής του ιδιότητας, απόφαση που θα του γνωστοποιηθεί εγγράφως.

Παράλληλα ο κληρικός παραπέμπεται στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη με το ερώτημα της καθαιρέσεως. Προς τούτο, έχει ήδη συσταθεί η προβλεπόμενη από την Εκκλησία Ανακριτική Επιτροπή στην οικεία Μητρόπολη (Επισκοπικό Δικαστήριο), η οποία θα εξετάσει το θέμα και θα γνωμοδοτήσει αν χρήζει καθαιρέσεως ο κληρικός, λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά και όλα τα αντίθετα προς την Εκκλησία παραπτώματά του. Στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο της οποίας τα μέλη (Μητροπολίτες) θα λάβουν τελεσίδικη απόφαση.

Δεν πρόκειται για μια διαδικασία που χαροποιεί τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, αντίθετα με θλίψη δρομολογεί τα προβλεπόμενα, θλίψη για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κληρικός περιεβλήθη με πολλή αγάπη τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προκάτοχό του και επανειλημμένα και οι δυο είχαν επιλέξει την οδό της συγχωρήσεως των παραπτωμάτων του, ωστόσο εκείνος από το 2017 μέχρι και σήμερα δεν επέδειξε μετάνοια.

Η δεύτερη περίπτωση με την οποία ασχολείται ο Μητροπολίτης είναι αυτή της ενορίας Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Κατά πληροφορίες, ο κ. Πρόδρομος αποφάσισε να προχωρήσει στην σύσταση Επιτροπής, η οποία θα ελέγχει κάθε διαδικασία που αφορά οικονομικής φύσης ζητήματα, με αφορμή και την πρόσφατη υπόθεση παραχώρησης τάφου με διαδικασίες που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Παράλληλα δρομολογείται  η αντικατάσταση του κληρικού  Δημοσθένη Καργιανάκη, ο οποίος ούτως ή άλλως φέρεται να συμπληρώνει στο τέλος αυτού του έτους τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά του.

 

Tags: Δήμος ΡεθύμνηςΡΕΘΥΜΝΟ
Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΚΔΑΠ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων στα ΚΔΑΠ του δήμου Ρεθύμνης

10/09/2025 - 10:58 πμ
5266441725554674 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο

09/09/2025 - 9:00 πμ
5265673843577025 Screenshot 2025-09-08 124250

Ασφαλτόστρωση στη δημοτικό οδό προς Μικρό και Μεγάλο Μετόχι

08/09/2025 - 12:44 μμ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Με μουσική εκδήλωση ολοκληρώνεται ο εορτασμός της επετείου των 100 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Κήπου

04/09/2025 - 12:22 μμ
Επόμενο άρθρο
Σημαντικές τουριστικές διακρίσεις για την Κρήτη

Σημαντικές τουριστικές διακρίσεις για την Κρήτη

Τελευταία νέα

792d7cc9-ekav

Νεκρός σε τροχαίο 57χρονος στον Κισσό του δήμου Αγ. Βασιλείου

10/09/2025 - 9:07 μμ
caption

«Μινωικός Πολιτισμός, Πρέβελης – Unesco» στο Σπήλι

10/09/2025 - 7:45 μμ
5267650698586713 3

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο στο Ρέθυμνο

10/09/2025 - 7:38 μμ
kartsonakis-paideia

Μ. Καρτσωνάκης: «Μαζί, στο κοινό ταξίδι της γνώσης, θα κάνουμε τη νέα σχολική χρονιά δημιουργική»

10/09/2025 - 7:32 μμ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘ.

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: Τι ισχύει με την άδεια σχολικής παρακολούθησης

10/09/2025 - 7:24 μμ
ΕΛΜΕΠΑ - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές

10/09/2025 - 7:15 μμ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - UNICEF

Κοινές δράσεις UNICEF – Δήμου Ρεθύμνης για την προστασία των παιδιών

10/09/2025 - 7:04 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr