29 °C Rethymno, GR
30/09/2022

ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (19.00) ΣΤΟ "ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ"

Δυνατό τεστ με ΟΦΗ

Πρώτο φιλικό΄για την Επισκοπή σήμερα! Και τί φιλικό! Με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» στις 19.00. Η αναμέτρηση δεν θα καλυφθεί τηλεοπτικά οπότε ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί στο γήπεδο αναμένεται αρκετός (περίπου 3 με 4 χιλιάδες) τηρουμένων βέβαια και των συνθηκών (καλοκαιρινή περίοδος).
Στο Ηράκλειο ο κόσμος διψάει να δει την ομάδα του να προοδεύει και τα τελευταία χρόνια επί Γιάννη Σαμαρά, τα πράγματα έχουν πάρει μία διαφορετική τροπή που δείχνει να αρέσει.
Στην Επισκοπή πάλι, οι αλλαγές σε προπονητικό σταφ και ρόστερ αλλά και η προσθήκη της TFT έχει δώσει έναν νέο αέρα αλλά που σίγουρα είναι άγνωστο το τί μπορεί να δούμε στο Ηράκλειο.
Βλέπετε, εκτός ότι τις δύο ομάδες τις χωρίζει μία κατηγορία και κανά-δυο εκ. ευρώ, υπάρχει και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του ενώ η Επισκοπή μετράει 10 προπονήσεις.

Ντ. Γουίλαρντ: «Δεν είναι ότι πιο ιδεατό αλλά δεν αφήνεις τέτοια ευκαιρία…»
Γι’ αυτό και οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή των «γυπαετών» σχετίζονταν μ’ αυτό… «Σήμερα θα δούμε το στάδιο ετοιμότητας στο οποίο βρισκόμαστε για την μέχρι τώρα προετοιμασία που έχουμε κάνει.
Παίζουμε με μία ομάδα που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι και ό,τι πιο ιδεατό για μας αλλά παράλληλα είναι μια ευκαιρία που δεν μπορούμε να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα άλλης κατηγορίας που παίζει σε υψηλό επίπεδο και που είναι σπουδαίο για μας να δούμε πως θα το διαχειριστούμε.
Από πλευράς φυσικής κατάστασης, ξαναλέω ,δεν είναι ό,τι καλύτερο, δεν είναι ένα ματς για το οποίο προετοιμαζόμαστε, παρ’ όλα αυτά οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι που θα μπορούν να αγωνιστούν απέναντι στον ΟΦΗ.
Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι το ζητούμενο για τον αυριανό (13/8) αγώνα, σκοπός μας είναι να δούμε ποδοσφαιρικό πάθος και καλή νοοτροπία. Αυτά θεωρώ ότι είναι τα κλειδιά σε μια ομάδα. Παράλληλα , αυτό το διάστημα ψάχνουμε να διακρίνουμε στους παίκτες την αντίληψη που πρέπει να έχουν στην τακτική μας την οποία θέλουμε να εφαρμόσουν και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Χρειάζεται να δούμε υπευθυνότητα και γενικώς να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι.”

Ο ίδιος πιστεύει πολύ στη δουλειά που γίνεται και γι’ αυτό δούλεψε περισσότερο στην τακτική χθες τόσο μέσα από τις πρώτες ασκήσεις όσο και έπειτα στο διπλό για περίπου 100 λεπτά.
Ο Ντ. Γουίλαρντ μάλιστα δήλωσε για το τί έχει προλάβει να δει σ’ αυτές τις πρώτες μέρες για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει: “Κατά τη διάρκεια των 10 ημερών οι παίκτες δούλεψαν σκληρά στη φυσική κατάσταση όμως η προετοιμασία είναι πολλά περισσότερα από τη φυσική κατάσταση.
Δουλέψαμε σκληρά στο γήπεδο αλλά και σε κομμάτια όπως, το να αποκτήσουμε τη δική μας ταυτότητα, την αγωνιστική φιλοσοφία μας αλλά και το να μπορέσουν οι παίκτες να γνωριστούν καλύτερα και να βάλουμε τις βάσεις για μια καλή ομάδα .”

«Θέλουμε 3-4 παίκτες ακόμα»
Για τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ του ρόστερ, είπε: “Είμαι χαρούμενος από τα παιδιά. Θεωρώ ότι χρειάζονται ακόμα τρεις -τέσσερις παίκτες που θα έρθουν στις επόμενες 2 εβδομάδες προκειμένου να μας ενισχύσουν. Μέρα με την ημέρα, οι παίκτες δουλεύουν σκληρά για να είναι έτοιμοι στα φιλικά που έρχονται και στο πρώτο ματς της σεζόν.
Σαν ομάδα μέχρι τώρα έχω δει ποιότητα και πιστεύω ότι θα κάνουμε κάποιες εκπλήξεις.»

«Σπουδαίο τεστ»
Τέλος αναφέρθηκε αι πάλι στο αποψινό παιγνίδι όπου τόνισε πως, ανεξάρτητα από τελικό αποτέλεσμα, θέλει να δει τους παίκτες του να κοπιάζουν τον αντίπαλο…
«Σήμερα είναι μεγάλο τεστ για μας και για τους παίκτες. Θέλουμε μοχθήσουμε αλλά να κοπιάσουμε όμως και τον αντίπαλο, να παλέψουμε στις προσωπικές μονομαχίες και επί της ουσίας να δώσουμε έναν σκληρό αγώνα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΦΗ γι’ αυτό το φιλικό και ελπίζω να πραγματοποιηθεί ένας καλός αγώνας όπου θα το ευχαριστηθούμε όλοι μας, οι φίλαθλοι αλλά και που θα βοηθήσει στο να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο συλλόγων”.

Με 22 παίκτες η αποστολή
Στην αποστολή της Επισκοπής θα βρίσκονται 22 ποδοσφαιριστές. 7 εκ των οποίων τελούν υπό δοκιμή.
Στην αποστολή θα βρίσκεται κανονικά ο μεσοεπιθετικός Κέιν Κρίκλοου που μετράει για την ώρα τρεις προπονήσεις. Αντιθέτως, δεν έχει αφιχθεί ακόμα ο επιθετικός Άρμεν Χοβανισιάν.
Ο Άγγλος τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και συγκεκριμένα τους:
Καλογεράκη, Ψαρρά, Κεφαλά, Λάμτσε, Κώτσιο, Τσιλεδάκη, Τάτση, Τζατζάνα (υπό δοκιμήν), Πετράκη, Μέτα, Σαμούρκοσάβι, Ουοττάρα, Λέκα, Ρόβου (υπό δοκιμήν), Εμπουέλε, Μπερικάκη (υπό δοκιμήν), Κρίκλοου, Γιάρο (υπό δοκιμήν), Αμπαφού (υπό δοκιμήν), Νόνσο (υπό δοκιμήν), Νίκολλι (υπό δοκιμήν), Σταθόπουλο.