26 °C Rethymno, GR
14/08/2022

Δυο άλλες εκδοχές για τον πόλεμο στην Ουκρανία..

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι, σε όλο τον κόσμο, τα ΜΜΕ είναι σύνηθες να κατευθύνονται από τις κυβερνήσεις ή από μεγάλα τραστ εταιρειών, με αποκλειστικό στόχο τη χειραγώγηση της πλατιάς μάζας των πολιτών, αποκρύπτοντας την αλήθεια, για ευνόητους λόγους.

Τα εθνικά, αλλά κυρίως τα συμφέροντα μεγάλων εταιριών όπως γνωρίζουμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις, είναι τεραστίων διαστάσεων, τόσο που δεν μπορεί να διανοηθεί ένας κοινός νους. Προσπάθησα να διασταυρώσω αρκετές πηγές για το θέμα, ώστε να μπορέσω να έχω μια καλύτερη άποψη για τις αιτίες και αφορμές, που οδήγησαν στα γεγονότα. Στην πορεία βρήκα δυο συνεντεύξεις άκρως ενδιαφέρουσες που, αν μη τι άλλο, προβληματίζουν οποιονδήποτε τις ακούσει, σχετικά με το ποιος φταίει για τον πόλεμο και τον αντίκτυπο τον οποίο πληρώνει τελικά όλη η ανθρωπότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο..

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία τα ΜΜΕ έχουν πείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, κυρίως στην Ευρώπη, αφού εδώ εκτυλίσσονται τα γεγονότα, ότι ο βασικός και μοναδικός αίτιος για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η Ρωσία, αφού αυτή έκανε την εισβολή. Είναι όμως ακριβώς έτσι ή μήπως υπάρχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και αφορμές και στην άλλη πλευρά;

Με μια σχετική επιφύλαξη, για την αλήθεια όσων ειπώθηκαν, με στοιχεία πάντως! Μεταφέρω μια 1η ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε πριν λίγο καιρό σε ελληνική εκπομπή. Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, φιλοξένησε το Λεωνίδα Βατικιώτη, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2008) η δε διατριβή του, αφορούσε ερμηνείες για την τεράστια οικονομική κρίση του 1973.

Μέσα σε δέκα λεπτά, ο Βατικιώτης ανέδειξε με ευκρίνεια μια σημαντική υποβόσκουσα αιτία του πολέμου: την ενέργεια. Όπως είπε με συγκεκριμένα στοιχεία που αντιγράφω: «Τα τελευταία πέντε χρόνια στις ΗΠΑ έγιναν άνευ προηγουμένου επενδύσεις στη διαδικασία υγροποίησης φυσικού αερίου LNG (γεωτρήσεις, εγκαταστάσεις, λιμάνια), επενδύσεις πρωτοφανείς στην ιστορία των ΗΠΑ, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από την εσωτερική αγορά τους.

Τον Δεκέμβριο ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο Nord Stream 2 είναι πλήρως έτοιμος, και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από τη Γερμανική Βουλή, η οποία όμως δεν δίνεται ποτέ. Τον Φεβρουάριο αρχίζει μια αδικαιολόγητη επιθετικότητα από πλευράς Ουκρανών στο Ντονμπάς, εισβάλει η Ρωσία, και οι Αμερικάνοι κάνουν αμέσως εμπάργκο στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο. Πιέζουν ασφυκτικά τους Ευρωπαίους να κάνουν το ίδιο, και τελικά τους πείθουν να κόψουν με τη Ρωσία και να αγοράζουν το υγροποιημένο αέριο από τις ΗΠΑ σε κόστος 30%-100% παραπάνω!!

Οι ΗΠΑ, που όλος τυχαίως ήταν έτοιμες να καλύψουν τέτοια ζήτηση, κατορθώνουν να μοσχοπουλάνε το αέριο τους στην Ε.Ε. στην άλλη άκρη του κόσμου και είναι ο μεγάλος κερδισμένος, και επιπλέον πετάνε έξω από την Ευρώπη τον ενεργειακό ανταγωνιστή τους τη Ρωσία! Από την άλλη, το φθηνό φυσικό αέριο της Ρωσίας θα πηγαίνει πλέον στην Κίνα η οποία είναι η άλλη μεγάλη κερδισμένη καθώς η βιομηχανία της θα κινείται με πολύ φθηνότερη ενέργεια από την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Ο μεγάλος χαμένος είναι φυσικά η Ε.Ε. και η Γερμανία, η Ένωση Βιομηχάνων της οποίας ήδη άρχισε να εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις. Αλλά ποιος μπλόκαρε την έγκριση στη Γερμανική Βουλή; Μα φυσικά, οι Πράσινοι! Όπως είπε ο κ. Βατικιώτης, ο βρώμικος ρόλος τους φάνηκε ξεκάθαρα όταν με χίλιες δυο “περιβαντολογικές” δικαιολογίες αρνιόντουσαν σθεναρά να δώσουν θετική ψήφο, μέχρι που άρχισε του τουφεκίδι στην Ουκρανία, και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους…

Εδώ να θυμηθούμε και την αναγγελθείσα πριν από χρόνια, συμφωνία Καραμανλή – Πούτιν για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, που θα άφηνε τεράστια ετήσια κέρδη στη χώρα μας και η οποία τελικά δεν προχώρησε, και οδήγησε απ’ ότι ακούγεται και στην παραίτηση του Καραμανλή από την αρχηγία της ΝΔ. Γιατί αλήθεια; Ο νοών νοείτω…

Και ο Ζελένσκι; Είναι προφανές, είπε ο κ. Βατικιώτης, ότι αν δεν είναι πράκτορας είναι ο χρήσιμος ηλίθιος της ιστορίας, όπου δέχεται να καταστραφεί ολοκληρωτικά και να ισοπεδωθεί η χώρα του, για να κερδίσουν πολλαπλά οι ΗΠΑ.

Η 2η συνέντευξη αφορά στα στοιχεία που παρέθεσε σε αμερικανική εκπομπή του CBS η διάσημη δημοσιογράφος Λάρα Λόγκαν. Αντιγράφω: «Κεραυνούς» έριξε η διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του CBS Λάρα Λόγκαν κατά την διάρκεια συνέντευξή της στην εκπομπή America’s Voice όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ενώ οι δημοσιογράφοι της εκπομπής περίμεναν να ακούσουν άλλη μια μαρτυρία δαιμονοποίησης της Ρωσίας και του Πούτιν, η Λάρα Λόγκαν τους είπε ακριβώς το αντίθετο, μιλώντας για μια «επική απάτη» σε όσα λένε τα αμερικανικά –και όχι μόνο- ΜΜΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Έτσι σε μια ερώτηση για τον Πούτιν  ότι ξεμένει από σφαίρες, ότι δεν πάρει καλά στην Ουκρανία, ότι είναι υπεύθυνος για 2 εκατομμύρια πρόσφυγες η Λόγκαν εξεμάνη, αιφνιδιάζοντας τους συντελεστές της εκπομπής οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν άλλα. Μίλησε για όλα: Για τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, για τους συμβολισμούς των Ουκρανών με τον αποκρυφισμό  του «μαύρου Ήλιου»  σύμβολο στις στολές των ταγμάτων του Αζόφ, για τις οικονομικές δοσοληψίες Αμερικανών πολιτικών με το Κίεβο, για τον ίδιο τον Ζελένσκι.

Συμβαίνουν τόσα πολλά στην Ουκρανία που κανείς δεν μιλά για αυτά», είπε η Λόγκαν στη συνέχεια άρχισε να εξηγεί λεπτομερώς τι συμβαίνει με τους ναζί, το Τάγμα Αζόφ, τα ναζιστικά σύμβολά λέγοντας πως ο Ζελένσκι δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα.

«Τα Τάγμα του Αζόφ σκοτώνει και δολοφονεί ρωσώφωνους όλα αυτά τα χρόνια. (σ.σ. 14.000 από το 2014 σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ). Αυτός είναι ο λόγος που η Κριμαία ψήφισε για ανεξαρτησία. Τα δυτικά ΜΜΕ δεν λένε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Η δυτική Ουκρανία στήριξε  τους ναζί στο Β΄ΠΠ. Ήταν το κέντρο διοίκησής τους (σ.σ. το αρχηγείο του Χίτλερ Werwolf)  Η CIA και ο Άλεν Ντάλες έδωσαν καταφύγιο σε όλους του Ουκρανούς ναζί. Υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία με τις ΗΠΑ να χρηματοδοτούν τους ναζί της Ουκρανίας.

Η CIA χρηματοδότησε την εξέγερση της πλατείας Μαιντάν το 2014. Ανατρέξτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Βικτόρια Νούλαντ όπου μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή εκεί (Τζέφρι Πάιατ) αποφάσιζαν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η υπόθεση φτάνει μέχρι τον Χάντερ Μπάιντεν, τη Νάνσι Πελόζι, τον Τζον Κέρι και Μιτ Ρόμνει, όπου τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους έχουν εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τις ουκρανικές εταιρείες φυσικού αερίου. (…)

Κοιτάτε,. Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον Β.Πούτιν. Η δουλειά μου σαν δημοσιογράφος είναι να αναζητήσω την αλήθεια. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι μας λένε ψέματα για την Ουκρανία σε επική κλίμακα.

Ο Ζελένσκι επιλέχθηκε  όπως τόσο πολλοί ηγέτες του δυτικού κόσμου.

Ο Πούτιν μας έχει προειδοποιήσει εδώ και 15 χρόνια ότι δεν πρόκειται να κάτσει αδρανής όταν οι παγκοσμιοποιητές καταλαμβάνουν τον κόσμο.

Η Ουκρανία είναι το κέντρο ξεπλύματος χρήματος για πολλούς ηγέτες εδώ στις ΗΠΑ. Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ξεπλυθεί μέσω της Ουκρανίας».

ΥΓ: Το 1922 δημοσιογράφοι είχαν ρωτήσει τον υπουργό Ναυτικών της Μ. Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ «γιατί κινητοποιήσαμε τους Έλληνες και μετά τους παρατήσαμε στην τύχη τους και στην καταστροφή στη Μικρά Ασία;». Και ο Τσώρτσιλ απάντησε επί λέξει: «Καμιά φορά, χρειάζεται να βρίσκεις τσάτσους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για σένα!»..

Αν όντως είναι αξιόπιστα όσα ειπώθηκαν στις δυο εκπομπές, την ελληνική και την αμερικανική και με συγκεκριμένα στοιχεία, που απ’ ότι φαίνεται είναι, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να προσθέσω κάτι άλλο. Τα σχόλια δικά σας!