Με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αλλά και τη συνάντηση του Προέδρου του Σωματείου στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής», την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε μήνυμα της η επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνης, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, σε δήλωσή της ανέφερε ότι για το Ρέθυμνο ζητήματα προτεραιότητας είναι η κατασκευή του ΚΕΓΕ για τη στέγαση των σχολείων ειδικής αγωγής για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ειδικότερα, ανέφερε: «Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ). Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην προώθηση των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, της ισότιμης συμμετοχής και πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και σε κάθε τομέα της καθημερινής ζωής. Η μέρα αυτή συμβολίζει επίσης τους αγώνες που πρέπει να δίνονται για την εξάλειψη στερεοτύπων και κάθε μορφής διακρίσεων. Με αφορμή τη σημερινή μέρα, το μήνυμα που οφείλουμε όλοι να μεταδώσουμε είναι ο αλληλοσεβασμός, η ίση μεταχείριση και ο αξιοπρεπής τρόπος ζωής των ατόμων με αναπηρία. Ιδιαίτερη σημασία έχει η επίσημη πολιτεία και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να μη μένουν μονάχα σε ένα επίπεδο λεκτικής διακήρυξης δικαιωμάτων αλλά να φροντίζουν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, νομοθετικές παρεμβάσεις, αποφάσεις οργάνων και έργα να αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό στο Ρέθυμνο ανάμεσα σε άλλα που οφείλουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποφασίσουμε, να προγραμματίσουμε και άμεσα να υλοποιήσουμε είναι τα παρακάτω:
Εδώ και δύο δεκαετίες το αίτημα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ΑμεΑ Ρεθύμνου και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας του, για ενίσχυση της σχολικής κοινότητας των ειδικών σχολείων με κατάλληλες κτηριακές υποδομές, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς. Αναμένοντας τώρα την τροποποίηση του τοπικού ρυμοτομικού για εξέλιξη της χρηματοδότησης, δημοπράτησης και κατασκευής του έργου από το Δήμο Ρεθύμνης προσδοκούν την ενίσχυση αυτή. Μετεστέγαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η στέγαση σε χώρο και κτήριο κατάλληλο και εύκολα προσβάσιμο. Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Αποκατάστασης στο Ρέθυμνο (ΚΕΦΙΑΠ) πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια στην κατεύθυνση δημιουργίας περιφερειακού κέντρου αποκατάστασης Κρήτης στο Ρέθυμνο, με δικό του οργανισμό και με όλο το απαιτούμενο προσωπικό που προβλέπεται προκειμένου να λειτουργήσει ως Κέντρο Φυσικής και Λειτουργικής Αποκατάστασης. Ας ενισχυθεί και ας αποκατασταθούν οι ελλείψεις στο σημερινό ΚΕΦΙΑΠ για διευκόλυνση των αναγκών συμπολιτών μας».