17 °C Rethymno, GR
24/03/2023

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜOY

Εκδήλωση τιμής για την Μάνα-Γυναίκα με «πρωταγωνιστές» τους ωφελούμενους του Κ.Η.Φ.Η Μυλοποτάμου

Έρχεται λοιπόν κάποια στιγμή στη ζωή μας που οι ρόλοι αλλάζουν. Κι εκεί που πριν από χρόνια οι γονείς συνόδευαν τα παιδιά τους στις σχολικές (κυρίως) γιορτές, σήμερα συνόδευσαν τα παιδιά τους γονείς τους σε μία γιορτή, που ήταν η δική τους γιορτή. Το να αξιώνεται ο γονιός να τον συνοδεύει το παιδί του σε μια εκδήλωση όπου είναι πρωταγωνιστής, αυτό είναι μια ευλογία.
Οι δικοί μας άνθρωποι λοιπόν αξιώθηκαν αυτή την ευλογία, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου με το ΚΗΦΗ δήμου Μυλοποτάμου και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεως.


Από νωρίς άρχισαν να έρχονται οι ηλικιωμένοι μας, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, στο λόφο του Τ. Σταυρού, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Στην εισαγωγή που έκανε η κ. Εμμανουέλα Μαθιουδάκη, υπεύθυνη του ΚΗΦΗ δ. Μυλοποτάμου, ανέφερε ότι τα ΚΗΦΗ είναι οι μοναδικές μη ιδρυματικές δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων, που παρέχουν τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να παραμένουν στο οικείο, οικογενειακό περιβάλλον.
Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαίρη Λιονή, η οποία συναισθηματικά φορτισμένη, προέτρεψε τα παιδιά να τιμούν και να προστρέχουν στους γονείς τους όσο ζούνε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και το χρέος της πολιτείας στην ενίσχυση του θεσμού των ΚΗΦΗ.


Η κ. Άννα Ελευθεριάδου, αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Ρεθύμνης, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ΚΗΦΗ Δ. Ρεθύμνης, ενώ φιλοδοξεί, όπως είπε, αν αξιωθεί να παραμείνει σ’ αυτή την θέση να αυξήσει τον αριθμό των ΚΗΦΗ στο Δήμο, ένα σε κάθε Δημοτικό Διαμερισμα. Πόσο ελπιδοφόρο μήνυμα!
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Σκεύος Παπαϊωάννου, Ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογιας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Η κοινωνική θέση και ο ρόλος της Γυναίκας».
Στη συνέχεια απολαύσαμε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Η ευχή της μάνας», που επιμελήθηκε η Ελβίνα Μποτονάκη, στο οποίο συμμετείχαν οι ηλικιωμένοι μας, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Δ. Μυλοποτάμου και τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο Αγγελιανών. Η συναισθηματική φόρτιση χτύπησε κόκκινο για όλους μας! Ήτανε όλοι τους υπέροχοι!
Από μια τέτοια εκδήλωση, δεν γίνεται να λείπουν τα μουσικά δρώμενα. Οι ηλικιωμένοι μας είπαν ένα τραγούδι για τη «Μάνα» και ήταν το πιο γλυκό άκουσμα! Ενώ ο καλλιτέχνης Νίκος Λαγουδάκης είπε τραγούδια για τη «Μάνα», που συγκίνησαν το κοινό.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον βουλευτή κ. Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος τόνισε την ανάγκη σύμπραξης όλων των φορέων για την κοινωνική πρόνοια των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Πρόδρομος, με λόγο μεστό, ενωτικό και με σεβασμό απέναντι στους ηλικιωμένους μας, στους οποίους αφιέρωσε την όμορφη και ζεστή βραδιά, αλλά και στους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αφιέρωση τόσο στην πρεσβυτέρα κ. Σκαλίδη που έφυγε, όσο και στις μανάδες που πενθούν γιατί έχασαν τα παιδιά τους πρόσφατα στα Τέμπη. Ανέφερε ότι έχει δεχτεί πλήθος προσωπικοτήτων στο χώρο του, όμως το δέος που ένοιωσε με την παρουσία των ανθρώπων μας ήταν μοναδικό και πρόσθεσε ότι προσβλέπει και σε μελλοντικές συνεργασίες με τη Δομή μας και ευχαρίστησε όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Άξιο αναφοράς είναι το τριαντάφυλλο που είχε προνοήσει ο Σεβασμιώτατος να χαρίσει σε κάθε γυναίκα καθώς αναχωρούσε μαζί με μια μικρή εικόνα της Παναγίας!
Σεβασμιώτατε σας ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε τους ηλικιωμένους μας κ τα παιδιά τους. Ευχαριστούμε τον κ. Σκευο Παπαϊωάνου, την Ελβίνα Μποτονάκη,το μουσικό Νίκο Λαγουδάκη, τον π. Ρωμανο που επιμελήθηκε την πρόσκληση!
Ευχαριστούμε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που ήρθαν να μας τιμήσουν αλλά κ όλους που συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης!

Η υπεύθυνη της Δομής

Εμμανουέλα Μαθιουδάκη