Στο μικροσκόπιο των ειδικών επιστημόνων έχει μπει το φαράγγι του Κοτσιφού μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε προ εικοσαήμερου, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην περιοχή και σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες αρχές. Ήδη η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου έχει συνεργασία με τον καθηγητή του τομέα Γεωτεχνίας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μιχάλη Καββαδά τόσο για τη βραχυπρόθεσμη λύση όσο και μακροπρόθεσμη.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή, σε ένα δεκαπενθήμερο θα ολοκληρωθεί μια μελέτη για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην περιοχή , προκειμένου να ανακατασκευαστεί ο δρόμος και να μπορέσει να δοθεί στην κυκλοφορία, αφού πρώτα εξευρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται, τα οποία σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς εκτιμώνται στο 1 εκ. ευρώ
Ταυτόχρονα ο μελετητής του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης που γνωρίζει την περιοχή κλήθηκε και έκανε αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και ευρύτερα στην περιοχή προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για τη διαδρομή αυτή. Κατά πληροφορίες φαίνεται να αποκλείεται η λύση σήραγγας τύπου cut n cover, ενώ ο κ. Αναγνωστόπουλος φαίνεται να έχει δυο – τρεις προτάσεις, εκ των οποίων προκρίνει τη μια, που αφορά στην κατασκευή τούνελ μέσα από νέα χάραξη.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, θα συνεργαστεί με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Καββαδά για να προχωρήσουν σε αναγνωριστικές μελέτες προκειμένου να εξεταστεί αυτή η δυνατότητα.
Σημειώνεται ότι αναλυτική ενημέρωση για το θέμα πραγματοποιήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τρίτη, όπου τόσο η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή, όσο και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών της Περιφέρειας, Γιώργος Αγαπάκης, ενημέρωσαν για το ιστορικό του έργου, αλλά και την σημερινή κατάσταση, θέμα για το οποίο είχε ζητήσει ενημέρωση και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.