Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, οι Οινοποιοί της Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, επανέρχονται δυναμικά στην πρωτεύουσα και προσκαλούν στην έκθεση Κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά», τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental, στη Λ.Συγγρού.
31 Οινοποιεία από όλη την Κρήτη μεταφέρουν στις αποσκευές τους 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6 ζώνες ΠΓΕ και έρχονται στην πρωτεύουσα για να συναντηθούν με το αθηναϊκό κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών. Η οινική Κρήτη σας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να μυηθούν ε στα μοναδικά αρώματα του Βιδιανού, του Λιάτικου, του Ρωμέικου, της Βηλάνας και πολλών ακόμα πρεσβευτών του Κρητικού αμπελώνα. Περισσότερες από 300 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή για τους επισκέπτες.
Σημειώνεται οτι η εξωστρέφεια των κρητικών οινοποιείων συνεχίστηκε δυναμικά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού δεν σταμάτησαν να προβάλλουν και να προωθούν τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού και τον μοναδικό χαρακτήρα του Κρητικού αμπελώνα με διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων.
Τα οινοποιεία της Κρήτης έδωσαν το παρόν σε σημαντικές οινικές διοργανώσεις όπως η PROWEIN, ηLondon Wine Fair και το Οινόραμα, διαδίδοντας το ποιοτικό κρητικό κρασί στο διεθνές κοινό αλλά και στους έλληνες επαγγελματίες και οινόφιλους. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι πολύ επιτυχημένες εκθέσεις κρητικού οίνου στην Κρήτη αλλά και η πρώτη διοργάνωση της έκθεσης ΟιΝοτικά στην Κύπρο, με σημαντική ανταπόκριση του κλάδου και των οινόφιλων της Μεγαλονήσου.
Στο πλαίσιο προώθησης και προβολής της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Κρήτη», σημαντικοί επαγγελματίες του οίνου, δημοσιογράφοι και σομμελιέ από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, επισκέφτηκαν το νησί και περιηγήθηκαν σε οινοποιεία, αμπελώνες και σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο στόχος των δράσεων είναι η ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επαγγελματιών στη διάδοση του κρητικού κρασιού παγκόσμια.
Δράσεις στα ΟιΝοτικά της Αθήνας
Ο γνωστός οινοδημοσιογράφος και σύμβουλος οίνου Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει το σεμινάριο με θέμα: «Μία Κρήτη για κάθε πιάτο!»
Ώρα διεξαγωγής σεμιναρίου: 17.00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης.
Συμμετοχές μόνο με προκράτηση στον σύνδεσμο https://www.viva.gr/tickets/festival/oinotikaathens22/
Η έκθεση θα λειτουργεί 11:00 – 20:00, και για λόγους αποφυγής συνωστισμού αυστηρά με προπώληση εισιτηρίων για κοινό και επαγγελματίες μέσω Viva.gr στον σύνδεσμο https://www.viva.gr/tickets/festival/oinotikaathens22/
Τιμές προπώλησης:
▪ 5 ευρώ φοιτητικό εισιτήριο (με επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας κατά την είσοδο)
▪ 7 ευρώ μειωμένο κόστος εισιτηρίου για αγορά μέχρι τις 24 Οκτωβρίου
▪ 10 ευρώ για αγορά από τις 25 έως και τις 31 Οκτωβρίου
Το εισιτήριο περιλαμβάνει και το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας, μαζί με το σημειωματάριο γευσιγνωσίας.
Περισσότερες πληροφορίες και υλικό θα βρείτε στα social media (Facebook & Instagram) και στην ιστοσελίδα www.winesofcrete.gr
Γραφείο Τύπου
Περιφέρεια Κρήτης