24 °C Rethymno, GR
29/05/2022

Η ΕΠΣΡ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Σ' ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Ένας τελικός όπως έπρεπε…

O 49ος τελικός του κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στον Αστέρα Περάματος και τον Ερμή ήταν ένας από τους πιο λιτούς αλλά και με συνέπεια αγώνες των τελευταίων αγώνων.
Το μήνυμα είχε δοθεί από την ίδια την ΕΠΣΡ και οι ομάδες μπήκαν με το μυαλό στο τρόπαιο γιατί κάθε τέτοια εκδήλωση αποτελεί δέλεαρ και για τον τελευταίο ποδοσφαιριστή των αποστολής.
Ο Ερμής αποδείχθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι το ήθελε πιο πολύ και τα κατάφερε σκοράροντας με τον καλύτερο παίκτη (MVP) του 90λεπτου, τον Κασαπάκη.
Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια ήταν ότι οι δύο ομάδες κράτησαν ψηλά το επίπεδο του «ευ αγωνίζεσθαι». Οι παίκτες των δύο φιναλίστ «άφηναν τα… κομμάτια» τους σε κάθε μονομαχία όμως αμέσως μετά κάθε τέτοια φάση φρόντιζαν να προσφέρουν ιπποτικά το χέρι τους στον αντίπαλο κάνοντας «χάι φάιβ» ως πράξη συναδελφικής αλληλεγγύης.
Το ίδιο και καλύτερα ήταν τα πράγματα στο τέλος του τελικού όταν, οι του Αστέρα Περάματος αποδέχθηκαν ιπποτικά ότι ο Ερμής είχε πιο φλογερό πάθος στις φάσεις του αγώνα.
Από την πλευρά τους, οι του Ερμή έφτιαξαν μια αψίδα για να περάσουν από μέσα οι φιναλίστ αλλά και πρωταθλητές -μην το ξεχνάμε αυτό- ΕΠΣ Ρεθύμνου που θα μας εκπροσωπήσουν από αυτή την Κυριακή για την άνοδο στην Γ’ Εθνική μέσω των αγώνων μπαράζ.
Επιπροσθέτως, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ερμή εύχονταν καλή επιτυχία στους συναδέλφους τους στους αγώνες μπαράζ που ξεκινούν.
Τέλος, η ΕΠΣΡ που μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχε αφήσει τον χρόνο να γλιστρήσει ως προς το τί θα κάνει με τον τελικό, έστω και την ύστατη στιγμή, έκανε αυτό που έπρεπε και το έκανε ως όφειλε μπορούμε να πούμε με τον καλύτερο τρόπο, λιτά, καθαρά ποδοσφαιρικά.

ΕΠΣΡ: «Εικόνα τελετής που μας εκφράζει»
Η ίδια εξέφρασε μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης τις δυσκολίες που αντιμετώπισε γι’ αυτό και ευχαρίστησε τους υπευθύνους για το πέρας αυτής της σεζόν.
«Μετά το πέρας της διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ερασιτεχνών Ρεθύμνου οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν 2021-2022, η οποία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη για όλους μας.
Όσα συνέβησαν αποτελούν ένα καλό μάθημα για όλους μας και είμαστε υποχρεωμένοι με μπροστάρη την ΕΠΣ Ρεθύμνου να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιγνίδι και μόνο έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΠΣ Ρεθύμνου είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες που θα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, με την ενεργή συμμετοχή φυσικά των σωματείων-μελών μας και των παραγόντων που τα υπηρετούν και σε συνεργασία με όλους τους φορείς αλλά και τις τοπικές αρχές.
Η εικόνα στην τελετή λήξης του τελικού κυπέλλου ερασιτεχνών είναι αυτή που μας εκφράζει και που θέλουμε για το ποδόσφαιρο μας, με νικητές και χαμένους μετά από ένα Δυνατό αγώνα 90’, να είναι αγκαλιασμένοι και να χειροκρτούν ο ένας τον άλλο. Αυτή η εικόνα πρέπει να μας ακολουθεί σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουμε τη νοοτροπία και την προσέγγιση του ποδοσφαίρου μας από όλους μας.
Κατόπιν¨η ΕΠΣΡ ευχαρίστησε κατά σειρά Την Περιφέρεια Κρήτης, τις δύο φιναλίστ ομάδες (Ερμής, Αστέρα Περάματος) για την όλη στάση τους, την Αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου, Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Κόκκινο Δημήτριο, ΠΑΕ και τον ΑΟ Επισκοπής και ιδιαίτερα τον πρόεδρο ΠΑΕ Επισκοπή κ. Νικολιδάκη Μιχαήλ, για την παραχώρηση του Δ.Γ. «Θ. Βαρδινογιάννη», το «Delson’s» και «Queen’s» αλλά και την «Κεντητική Κρήτης» και τον κ. Παπαδάκη Νικόλαο.»

Συγχαρητήρια
«Κλείνοντας, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΠΣ Ρεθύμνου συγχαίρουν τον Κυπελλούχο Ερμή Ζωνιανών για την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Επίσης συγχαίρουμε τον φιναλίστ Αστέρα Περάματος για την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου, μα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2021-2022 και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική που ξεκινούν την Κυριακή και η νέα σεζόν να τον βρει σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Επίσης συγχαίρουμε τον ΑΟ Μελάμπων, Πρωταθλητή Β’ κατηγορίας 2021-2022 και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην επιστροφή του στην Α’ κατηγορία 2022-23 μετά από αρκετά χρόνια.

ΥΓ.: Θα θέλαμε να ζητήσουμε ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ από το φίλαθλο κόσμο του Ρεθύμνου που στερήθηκε της δυνατότητας παρουσίας στο γήπεδο, αλλά οι συνθήκες δυστυχώς, δεν το επέτρεπαν.
Επίσης απολογούμαστε στα σωματεία-μέλη μας ΑΟΝ Αστέρας (γυναίκες) & ΠΑΕ Επισκοπής για την μετάθεση της βράβευσης τους, η οποία θα γίνει όπως πρέπει και αρμόζει στο επίτευγμά τους.
Τέλος, ζητάμε την κατανόηση από τον πρόεδρο του σωματείου-μέλους μας ΟΦ Αρμένων κ. Δρουδάκη Γεώργιο για την αλλαγή έδρας του τελικού, η οποία ήταν επιβεβλημένη και τον ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανε ακόμη και μετά την «μετακόμιση» του τελικού στο ΔΓ Επισκοπής «Θ.Ι. Βαρδινογιάννης».