Ενεργή ήταν η συμμετοχή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο τριήμερο Καινοτομίας «InnoDays – Ημέρες Καινοτομίας Περιφέρειας Κρήτης 2023» που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης από 24 έως 26 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Για την παρουσία του Τμήματος, σε ενημερωτικό δελτίο ο πρόεδρος του, κ. Κώστας Παναγιωτάκης, αναφέρει τα παρακάτω:
Το Τμήμα είχε σημαντική παρουσία στην εκδήλωση με τη συμμετοχή του εργαστηρίου Επιστήμης Δεδομένων, Πολυμέσων και Μοντελοποίησης (DataLab) ανάμεσα στους εκθέτες της εκδήλωσης στο περίπτερο Β12 του ΕΛΜΕΠΑ. Το εργαστήριο DataLab του Τμήματος παρουσίασε καινοτόμες εφαρμογές στην ανάλυση δεδομένων όπως η εφαρμογή κινητών Visit Planner αποτέλεσμα μέσω συνεργατικού ερευνητικού έργου με το Εργαστήριο MCN του Τμήματος ΗΜΜΥ του ΕΛΜΕΠΑ, το DataLab και του Εργαστηρίου InteLLigence του Πολυτεχνείου Κρήτης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλέον οι επισκέπτες της πόλης του Αγίου Νικολάου για να περιηγηθούν στην πόλη σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και η Διεθνής Διάκριση του Εργαστηρίου DataLab στον διαγωνισμό πληροφορικής του RecSys 2022 που μπορεί να οδηγήσει σε καινοτόμο προϊόν πρόβλεψης των αγορών χρηστών σε ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και δύο πρόσφατα ερευνητικά έργα στα οποία συμμετέχουν μέλη του εργαστηρίου με τίτλο Work inequalities in later life redefined by digitalization με τον Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, Καθηγητής Στυλιανό Παπαδάκη και Οπτική αναγνώριση και πρόβλεψη αλληλεπιδράσεων ανθρώπου-αντικειμένων με χρήση μεθόδων Βαθιάς Μάθησης, Γράφων Γνώσης και Συλλογιστικής με επιστημονικό υπεύθυνο τον διδάσκοντα του Τμήματος Δρ. Κωνσταντίνο Παπουτσάκη.
Οι επισκέπτες επίσης ενημερώθηκαν για την καινοτόμα εφαρμογή κινητών του Τμήματος η οποία προσφέρει και δυνατότητα εικονικής περιήγησης στις υποδομές του, πρόσφατα αποτελέσματα που έχει αναδείξει το εργαστήριο DataLab σχετικά με τις ερευνητικές επιδόσεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων και τις διακρίσεις του Τμήματος ΔΕΤ στην έρευνα. Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος αλλά και για το δωρεάν πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του με θέμα «Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός» που και φέτος συμπεριλαμβάνεται στα μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Κρήτη σύμφωνα με τον πολύ υψηλό αριθμό των αιτήσεων (100) που δέχθηκε και το ποσοστό 100% αποδοχής της εγγραφής τους και από τους 23 επιτυχόντες φοιτητές.
Επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημερώθηκαν και συμπλήρωσαν τη φόρμα συμμετοχής για την ημέρα καριέρας του Τμήματος ΔΕΤ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/12/2023. Στην παρουσίαση του εργαστηρίου συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης (Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του εργαστηρίου), ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χαράλαμπος Παπαδάκης, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του εργαστηρίου από το Τμήμα ΗΜΜΥ του ΕΛΜΕΠΑ και ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Γεώργιος Σημαντήρης.
Ταυτόχρονα το Τμήμα είχε παρουσία και στα πάνελ συζήτησης της εκδήλωσης με τη συμμετοχή του Καθηγητή του Τμήματος και συνιδρυτή της mentionlytics Ιωάννη Κοπανάκη στο Panel Συζήτησης «Ψηφιακή μεταμόρφωση και επιχειρηματικότητα. Η θέση της Κρήτης στο σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο» στην Ενότητα Ψηφιακός Μετασχηματισμός.
Τέλος σημαντική επίσης θεωρείται η παρουσία του Τμήματος ανάμεσα στους υπόλοιπους εκθέτες της εκδήλωσης μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Bizrupt που έχει ιδρυθεί από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος, Κωνσταντίνο Βασσάκη αλλά και των εταιρειών Tourmie και hashtagdigital που έχουν ιδρυθεί από απόφοιτους του Τμήματος.