Στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, πέτυχαν 70 φοιτητές έναντι 52 πέρσι, αποτελώντας το τμήμα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε αύξηση εισακτέων στην Κρήτη κατά 35%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, ο οποίος επικαλούμενος επίσης στατιστικά στοιχεία των επιτυχόντων φοιτητών που απεστάλησαν στο τμήμα από το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνει ότι το ποσοστό των επιτυχόντων φοιτητών που επέλεξαν το τμήμα ως πρώτη τους επιλογή είναι 41%, ενώ στο 74% των επιτυχόντων ήταν στις πέντε πρώτες επιλογές τους (Σχήμα 1). Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, το 48% των επιτυχόντων του τμήματος κατάγονται από την Κρήτη.
Ο κ. Παναγιωτάκης, προσθέτει ότι: Αν περιοριστούμε στους 52 εισαχθέντες από τα ΓΕΛ, προκύπτει ότι οι μισοί επιτυχόντες (50%) επέλεξαν πρώτο το τμήμα ΔΕΤ στο μηχανογραφικό τους, με το 83% να το επιλέγει ανάμεσα στις πέντε πρώτες επιλογές τους (Σχήμα 2). Η μέση επίδοση των επιτυχόντων από ΓΕΛ έφτασε τα 9.500 μόρια με τη βάση εισαγωγής του τμήματος να είναι στα 8.250 και ο πρώτος σε βαθμολογία επιτυχών συγκέντρωσε 15.290 μόρια.
Κατά τον πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας: «Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν την ξεκάθαρα ανοδική του πορεία του τμήματος που πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και ξεκίνησε δωρεάν το πρώτο Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό το 2021. Το τμήμα ΔΕΤ είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα του νομού Λασιθίου που προσφέρει επιτυχημένα προγράμματα σπουδών και στα τρία επίπεδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο σπουδών, τοποθετώντας όχι μόνο τον δήμο Αγίου Νικολάου αλλά και συνολικά τον νομό Λασιθίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Ο κ. Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι το σύνολο των υποδομών του τμήματος (Βιβλιοθήκη, 6 Εργαστήρια Η/Υ, Εστιατόριο, κτλ.) είναι σε πλήρη λειτουργία και ειδικά από φέτος λειτουργεί δωρεάν για τους φοιτητές μας και το κλειστό Γυμναστήριο του τμήματος. Στόχος για το επόμενο διάστημα αποτελεί η επίλυση κρίσιμων διαχρονικών ζητημάτων, όπως είναι η φοιτητική εστία, το κόστος/συχνότητα δρομολογίων, αλλά και η ένταξη του τμήματος και στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο.
«Με δεδομένο πως το όφελος από την ισχυροποίηση του τμήματος και την ενίσχυση του φοιτητικού του δυναμικού, είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο από το όποιο κόστος απαιτείται για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, ευελπιστούμε στην ουσιαστική συνδρομή τοπικών φορέων και στις πολιτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επίλυσή τους» καταλήγει ο κ. Παναγιωτάκης.