17 °C Rethymno, GR
05/12/2022

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης

Με αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο για την δημόσια υγεία η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης.

Σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει:

Ενώνουμε σήμερα τις δυνάμεις μας με το σύνολο των υγειονομικών,με το σύνολο της κοινωνίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Κρήτης δηλώνουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας να μην περάσει το νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια περίθαλψη.

Σήμερα επιχειρούν να ολοκληρώσουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας,μετα απο μια δεκαετία σφαγιαστικών περικοπών,που επέβαλαν κυβερνήσεις,ΕΕ,ΔΝΤ.Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών,τα απογευματινά χειρουργεία επι πληρωμή,η μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις που βλέπουν τον ασθενή σαν πελάτη σηματοδοτούν και την κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιου συστήματος υγείας ποιότητας με ισότιμη και καθολική πρόσβαση.

Σήμερα που το ΕΣΥ,μέσα στην ιστορική πανδημία,έχει αποδειχτεί η μόνη ασπίδα προστασίας για όλους.

Σήμερα που συνεχίζουν να δίνουν γή και ύδωρ στον μεγάλο ιδιωτικό τομέα,που λιποτάκτησε στα δύσκολα,αλλά συνεχίζει να εισπράτει αυτά που απλόχερα του χαρίζει η κυβέρνηση.

Σήμερα που χωρίς αιδώ λένε ξανά στον πολίτη που έχει πληρώσει ακριβά με περικοπές,φόρους και χαράτσια,πώς πρέπει να πληρώσει ξανά για να δεί γιατρό,για να χειρουργηθεί,για να έχει αξιοπρεπή περίθαλψη.

Σήμερα που η συνεχιζόμενη ιατρική μετανάστευση έχει αποψιλώσει τον τόπο μας απο νέους αλλά και παλαιότερους γιατρούς.

Σήμερα που η πλειοψηφία των νοσοκομείων της Κρήτης βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης.Που κλείνουν κλινικές και τμήματα κομβικής σημασίας.Που η πρωτοβάθμια περίθαλψη καρκινοβατεί με τον ήδη χρεωκοπημένο θεσμό του»προσωπικού γιατρού».

Σήμερα που ο λαός μας βιώνει πρωτοφανείς συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας μέσα σε συνθήκες ραγδαίας φτωχοποίησης ενώ παράλληλα ρέει πακτωλός χρημάτων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Σήμερα μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων δηλώνουμε την δυναμική και αποφασιστική συμμετοχή μας στην γενική απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Για υγεία,παιδεία,δουλειά,ειρήνη,αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε:

Nα αποσυρθεί άμεσα το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο.

Κανένα επι πλρωμή απογευματινό χειρουργείο στο ΕΣΥ.Οχι στους ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Να σταματήσουν τώρα οι επικίνδυνες διακομιδές βαρέως πασχόντων απο ανειδίκευτους γιατρούς.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,μονιμοποίηση των επικουρικών,άρση των αναστολών εργασίας.

Αμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του Στε και του Αρείου Πάγου για το ιατρικό μισθολόγιο.Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.Αυτοτελή φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.Αμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών και της ειδικής αποζημίωσης του Ν.4850/2021.

Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί-καταργηθεί και χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μέτρα για τον έλεγχο της ακρίβειας,θέρμανση για όλους.

»Μην καταδέχεσαι να ρωτάς:Θα νικήσουμε;Θα νικηθούμε;Πολέμα!»

Ν.Καζαντζάκης”