Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, υποδέχεται και φέτος σχολεία και μαθητές απ’ όλη την Κρήτη με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις σωστές διατροφικές συνήθειες και την ανάδειξη της Κρητικής Γαστρονομίας ως την πιο υγιεινή και ωφέλιμη κουζίνα της Μεσογείου.
Έτσι, υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά πριν μερικές μέρες την Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης για να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά και την πολύτιμη βοήθεια των έμπειρων γυναικών του χωριού μας τα παραδοσιακά μελομακάρονα των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά αντέδρασαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην παρασκευή των αγαπημένων τους Χριστουγεννιάτικων γλυκών. Μια πρωτόγνωρη, γλυκιά εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους επετεύχθη με μεγάλη επιτυχία.
Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, ιδρύθηκε το 2014 από την Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ελλάδα – Κύπρος, ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ και στεγάζεται στο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο του 1933, γνωστό ως «Αρχοντικό Μανουσάκη» στην Αργυρούπολη στον Νομό Ρεθύμνης.
Λειτουργεί υπό την διαχείριση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, με σκοπό την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, την προώθηση του σήματος «Κρήτη» (υπηρεσιών και προϊόντων), και την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας μέσα από εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων – ξεναγήσεων: Αντωνία Σταθάκη – www.cretangastronomycenter.com
Από το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας