Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026», η Περιφέρεια Κρήτης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε σπουδαστές μαγειρικής ή πρόσφατα αποφοιτήσαντες σεφ που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη για να λάβουν μέρος στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Νέου Σεφ 2025.
Οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν τη δική τους δημιουργική εκδοχή ενός παραδοσιακού κρητικού πιάτου. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Κρήτη ως Περιφέρεια στον διεθνή διαγωνισμό «European Young Chef Award 2025» που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2025 στην Καταλονία.
Ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Νέου Σεφ 2025 διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, ως συντονιστή φορέα του έργου «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026», σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας.
Νέα Προθεσμία Υποβολής Υποψηφιοτήτων: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά και τη φόρμα υποβολή συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://ibo.crete.gov.gr/call-european-young-chef-award-2025/