16 °C Rethymno, GR
24/03/2023

ΣΤΙΣ 11-12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ - ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επανεκκίνηση της SL2

Εντάσεις, ύβρεις, γρονθοκοπήματα μεταξύ δύο μελών ΠΑΕ και στο τέλος μια παραίτηση, αυτή από τον πρόεδρο της λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο είχαμε στο επεισοδιακό συμβούλιο της SL2 από το οποίο ωστόσο προέκυψε η απόφαση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και η αντίστοιχη για εκλογή νέου προέδρου.
Το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει από την Κυριακή 12 Μαρτίου με τη 14η αγωνιστική αφού πρώτα όμως θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος (αντικαταστάτης του Λεουτσάκου).
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (08/03) θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ (προσωρινός πρόεδρος θα είναι ο Α’ αντιπρόεδρος Μπάμπης Σταμούλης).

Ενός λεπτού σιγή αλλά και μπουνιές!
Ήταν το πιο επεισοδιακό, το πιο μεγάλο σε διάρκεια διοικητικό συμβούλιο των τελευταίων χρόνων καθώς έπειτα από 7μισι ώρες(!) οι πρόεδροι των ΠΑΕ της SL2 κατέληξαν ότι διαφωνούν.
Και να φανταστεί κανείς ότι πριν την έναρξη του συμβουλίου της λίγκας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα που προέκυψαν από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και τα οποία μέχρι την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ έφταναν τα 40 ενώ 72 είναι οι τραυματίες, 6 εξ αυτών σε ΜΕΘ.
Το Δ.Σ. της SL2 στο οποίο έλαβε μέρος κανονικά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής κ. Μιχάλης Νικολιδάκης είχε αρχικά τον διαπληκτισμό του προέδρου της Κηφισιάς κ. Πρίτσα με τον αντιπρόεδρο του Διαγόρα κ. Χρ. Παπαδημητρίου ο οποίος εξελίχθηκε σε καβγά και στο τέλος έπεσαν και ορισμένες «ψιλές» όπου με την παρέμβαση των υπολοίπων το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν έπειτα από μία ολιγόλεπτη διακοπή.

Δύο στρατόπεδα
Εν πολλοίς είχαμε τη λίγκα χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Εκείνους που επιθυμούν να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα των δύο ομίλων (με την υπόσχεση ότι θα καταβληθούν τα χρήματα και με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει η προεδρία) και με αυτούς που έμεναν σταθεροί στις αρχικές θέσεις τους (μέσα σε αυτούς και η Επισκοπή) στηρίζοντας τον Λεουτσάκο και ζητώντας τα αρχικά χρήματα της ΚΥΑ από την πολιτεία όπως έλεγαν, ήτοι 270 χιλιάδες ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι μία ημέρα πριν, η καινούρια Ειδική Επιτροπή της SL2 που συστάθηκε είχε ξεκάθαρη στάση υπέρ της πρώτης πλευράς. Η Ε.Ε. έκανε λόγο για ελλιπής ενημέρωση απο τη διοίκηση της λίγκας και πως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τον πρόεδρο της SL1 κ. Μαρινάκη, υπάρχει διάθεση της πολιτείας να σταθεί αρωγός στα προβλήματα της λίγκας.

Τα λάθη και χρήματα που δεν φτάνουν για έναν μήνα
Είναι πασιφανές δηλαδή ότι η τωρινή Επιτροπή που, λογικό είναι να θέλει να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα, πρωταρχικό σκοπό είχε να κάνει στην άκρη τον πρόεδρο της SL2 κ. Λεουτσάκο (δεν το έκρυψε ποτέ) και να τοποθετήσει έναν άλλον παράγοντα (έπειτα από ψηφοφορία) ο οποίος θα εγγυάται την ευημερία των συλλόγων βρίσκοντας έναν χορηγό για να συμπληρώσει τα χρήματα που θα έδινε η πολιτεία (80.000 + 70.000 ευρώ).
… Πως όμως με αυτά τα 150 χιλιάρικα θα σωθούν οι ομάδες που έχουν πάνω από 800 χιλιάδες ως και 2,5 εκ. ευρώ προϋπολογισμό το κάθε έτος;
Προκοπή αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε από την τωρινή διοίκηση όλους αυτούς τους μήνες… Τώρα, αν «θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα φορέσει τα ρούχα του αλλιώς» μετά την παραίτηση Λεουτσάκου είναι κάτι που μένει να το δούμε εν καιρώ. Για την ώρα, ξεκάθαρα χαμένοι βγαίνουν οι παράγοντες των ΠΑΕ που έριξαν τα λεφτά τους σ’ ένα ανυπόληπτο πρωτάθλημα του οποίου τις «ευλογίες» έδωσε ο ίδιος ο υφυπουργός ο κ. Αυγενάκης.
Και το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο εξ αρχής. Πως είναι δυνατόν όταν πριν από 3 χρόνια είδαμε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα στη SL2 αποτελούμενο από 12 ομάδες να είναι το ίδιο ενδιαφέρον με την ίδια διαμοίραση χρημάτων (είτε από τα τηλεοπτικά, είτε από τη φορολογία του στοιχήματος) αποτελούμενο από 34 ΠΑΕ;
Υπενθυμίζουμε ότι προέκυψε η πανδημία και τα πρωταθλήματα είχαν διακοπεί οριστικά για τη σεζόν 2019-20. Οι 12 ΠΑΕ έγιναν 34 σε μια λύση να βολευτούν όλοι και να μην υπάρχουν γκρίνιες.
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και τώρα όλοι καλούνται να πληρώσουν το χρέος εκτός από την πολιτεία η οποία νίπτει τας χείρας της.