Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης, κατά την οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:
Πρόεδρος: Γεώργιος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης,
Α’ Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Καρκανάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου,
Β’ Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Ροκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων,
Γ’ Αντιπρόεδρος: Θωμάς Χαριτάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου.
Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι αποτελούν την Συντονιστική Επιτροπή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, με αρμοδιότητα την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης και την προετοιμασία των συνεδριάσεων του οργάνου, καθώς και την παρακολούθηση της λυσιτελούς εφαρμογής των αποφάσεων του.
Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο αποτελεί θεσμό που νομοθετήθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 86 και επόμενα του Ν. 4497/2017.Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο έχει ως αποστολή τον συντονισμό της δράσης των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, με βάση τις αρχές της αποδοτικότητας και της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.