16 °C Rethymno, GR
24/03/2023

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΓΚΑ

Επιμένουν η Επισκοπή και SL2

«Να ισχύει η υπάρχουσα νομοθεσία και να εκταμιευθούν τα νόμιμα χρήματα προς τις ομάδες της SL2» τονίζει και ξανατονίζει σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής κ. Μιχάλης Νικολιδάκης.
«Δεν ζητάμε χρήματα από κάπου αλλού για να τα καρπωθούμε εμείς» αναφέρει… «Επιζητούμε τα χρήματα που ο ίδιος ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης είχε υποοσχεθεί. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.»
Μάλιστα μιλώντας και σ’ ένα αθηναϊκό site, το «another football day» κατέληξε πως, εκ του αποτελέσματος ήταν λάθος που ξεκίνησε το πρωτάθλημα τον περασμένο Νοέμβριο ενώ επανέλαβε όπως είχε κάνει επίσημα η Επισκοπή μέσω της τελευταίας της ανακοίνωσης: «Πληρώσαμε εγγυητικές, καταθέσαμε ένα γενναίο κεφάλαιο, ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Τα χρήματα που έχουμε λάβει τα τελευταία δύο χρόνια είναι τα λιγότερα που έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία της Β’ Εθνικής.»

Λ. Αυγενάκης: «Είσπραξη για όλους πλην της SL2»
Από την πλευρά του πάντως, ο υφυπουργός αθλητισμού μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ τόνισε ότι: «Ολοκληρώνεται η σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την κατανομή του ποσού των 66 εκατομμυρίων ευρώ για το 2023 και πως από χθες υπογράφηκε και φεύγει ενώ συνυπέγραψαν οι αρμόδιοι συνάδελφοι από το οικονομικό επιτελείο (ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος). Θα ακολουθήσει η εκταμίευση για τις ΑΑΕ (Super League 1, Basket League, Volley League), για τα περίπου 5.800 νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία και για τις Εθνικές μας ομάδες όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών, Παραολυμπιακών και μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, καθώς και για την ΕΟΕ και την ΕΠΕ (προολυμπιακές και προπαραολυμπιακές προετοιμασίες).
Θα εισπράξουν όλοι πλην της Super League 2, η οποία διέκοψε το πρωτάθλημά της, ενώ είχαν προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα -με όλες τις λίγκες παρούσες- οι συζητήσεις για τα διαφανή κριτήρια κατανομής των ποσών στον επαγγελματικό αθλητισμό και αναμένονταν έπειτα από 48 ώρες, όπως οι ίδιοι είχαν ζητήσει, για να συνεχιστεί ο διάλογος…»
Ο ίδιος άφησε ανοικτό το παράθυρο του διαλόγου ενώ κατέληξε αναφέροντας πως: «Θα έπρεπε οι ίδιοι (της SL) να σπεύδουν να προφυλάξουν το πρωτάθλημά τους, την Super League2 που είναι «υπό επιτήρηση» με τα χαμηλότατα όρια επιτρεπόμενου στοιχηματισμού τα οποία έχει επιβάλλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, χαρακτηρίζοντάς το «άκρως επικίνδυνο» και όχι να απαιτούν κιόλας 8 εκ. ευρώ!»

Ως τον πρωθυπουργό ή στα δικαστήρια
… Και δεν είναι μόνον αυτό… Το πρωτάθλημα δεν φαίνεται να ξεκινάει πριν οι ομάδες λάβουν μια ξεκάθαρη απάντηση από τον υφυπουργό. Το τελευταίο μοιάζει λίγο δύσκολο. Πιθανό είναι πάντως θέση σε αυτό να πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον οποίο είναι αποφασισμένες να φτάσουν οι ΠΑΕ μέσω της SL2.
Αν δεν προκύψουν οι παραπάνω δύο περιπτώσεις, η SL2 θα προσφύγει στα δικαστήρια αναζητώντας το δίκιο των μελών της. Τί σημαίνει αυτό…; Ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο και πολύ-πολύ πιθανό ούτε το επόμενο.
Σ’ όλη αυτή την κατάσταση, η επιβάρυνση -και για τα σωματεία- όλο αυτό το διάστημα είναι μεγαλύτερη αφού τα συμβόλαια τρέχουν, τα ενοίκια των παικτών επίσης ενώ δεν υπάρχουν καθόλου έσοδα. Τί να προτοκάνουν όμως με τα 70.000 ευρώ οι ΠΑΕ που έχουν έκαστη από 700.000 ευρώ ως 3-4 εκ. ευρώ μπάτζετ;

Σήμερα Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Σήμερα Πέμπτη (9/2) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στην SL2 όπου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

1.Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για την απόδοση του ποσοστού φορολόγησης των τυχερών παιγνίων
2.Διάφορα Θέματα.

Επέστρεψε ο Αμπαφού
Κατά τα λοιπά, η καθημερινότητα τρέχει για τις ομάδες. Ο Κώστας Ανυφαντάκης πραγματοποιεί προπονήσεις, αποφορτίζει αλλά και επανεργοποιεί παίκτες όπως λ.χ. ο Τζέιμς Αμπαφού αλλά και ο Κέιν Κρίκλοου. Ο πρώτος επέστρεψε από την αποκατάσταση που έκανε στο μηνίσκο του δεξιού του γονάτου ενώ ο δεύτερος δείχνει να πατάει καλύτερα (αντιμετώπιζε λίγο πριν διακοπεί το πρωτάθλημα το ίδιο πρόβλημα δίχως βέβαια να έχει περάσει από το χειρουργείο).
Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζέιμς Αμπαφού είναι 18 χρονών επιθετικός (αγωνίζεται είτε ως ακραίος, είτε πίσω από τον σέντερ φορ). Είναι διεθνής με την εθνική Γκάνας Κ18 και αποτελούσε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Επισκοπής στην περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.