16 °C Rethymno, GR
30/11/2022

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ "ΓΥΠΑΕΤΩΝ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ TRIALS ΗΤΑΝ Ο Σ. ΤΣΙΛΕΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΡ. ΜΕΤΑ

Η Επισκοπή «ακουμπάει» στα δικά της παιδιά

Δύο παιδιά τα οποία τα εμπιστεύθηκε η Επισκοπή Κ20 και που μπορούν να κάνουν όνειρα ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι πια, ο Σήφης Τσιλεδάκης, και ο Οργκίτο Μέτα. Παιδιά από το Ρέθυμνο τα οποία ανακοίνωσε η ΠΑΕ της Επισκοπής.
Αμφότεροι μόλις που έκλεισαν επί της ουσίας τα 18 τους χρόνια και ως νέοι στο… επάγγελμα δεν έχουν παρά να μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας που φέτος ξαναβρίσκει την Επισκοπή στην SL2.
Ο Ιωσήφ Τσιλεδάκης που βρίσκεται τα τελευταία 4 χρόνια στην Επισκοπή, είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη FL επί Γιάσμινκο Βέλιτς. Μάλιστα είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 6 Ιουνίου του 2021 όταν τότε, η εκάστοτε ΠΑΕ διατηρούσε το δικαίωμα να διαθέτει ως και 5 μη επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Από εκείνη τη χρονιά κι έπειτα, η εξέλιξή του Τσιλεδάκη ήταν ραγδαία κι έτσι, βρίσκεται δικαίως στο κυανόλευκο ρόστερ.
Ο Οργκίτο Μέτα είναι ένα παιδιά που ξεπήδησε μέσα από το τοπικό του Ρεθύμνου. Ο Φοίνικας (σύλλογος στον οποίο ανήκε) και ο προπονητής του εκεί, Γιώργος Κωσταράκος εμπιστεύθηκαν τους «γυπαετούς». Ο Μέτα δούλεψε δίπλα σε Ν. Καραδάκη και Γιάννη Μπακόπουλο και μέσα από τα trials που έγιναν, τόσο εκείνος όσο και ο Τσιλεδάκης έπεισαν τον Ντάριλ Γουίλαρντ ότι είναι σε θέση να προσφέρουν.
Η Επισκοπή τους ανακοίνωσε με υπερηφάνεια και πολλή συγκίνηση αναφέροντας:

«Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την ποδοσφαιρική αναβάθμιση δύο δικών μας παιδιών, του Ιωσήφ Τσιλεδάκη και του Οργκίτο Μέτα, από την Επισκοπή Κ20, στην ΠΑΕ.
Πρόκειται για παιδιά που έγιναν 18 χρονών φέτος και που παράλληλα γίνονται με το… «σπαθί» τους επαγγελματίες έχοντας όλες τις δυνατότητες και φυσικά τις ευλογίες μας για να ακολουθήσουν το δικό τους όνειρο.»

Ιωσήφ Τσιλεδάκης
«Ο Σήφης Τσιλεδάκης που μπορεί και παίζει με άνεση τόσο ως αμυντικός χαφ όσο και σαν κεντρικός αμυντικός, γεννήθηκε στα Χανιά στις 20/7/2004. Έχει ύψος 1.83μ και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Αστέρα Ρεθύμνου. Τα τελευταία βασικά 4 χρόνια βρίσκεται υπό την σκέπη του συλλόγου μας, αρχικά στην Επισκοπή 2010 και έπειτα στην ΠΑΕ αλλά και στην Κ20. Τις τελευταίες δύο σεζόν έχει παρουσιάσει μια σημαντική εξέλιξη στο παιγνίδι του. Αποτέλεσε έναν εκ των αρχηγών μας στην Κ20 και φυσικά τον leader στα μετόπισθεν της Κ20.
Τη σεζόν 2020-21 ανήκε στο ρόστερ της ΠΑΕ Επισκοπής -ως ερασιτέχνης τότε καθώς διατηρούσαν αυτό το δικαίωμα οι ομάδες για 5 μη επαγγελματίες παίκτες στο ρόστερ τους- και μάλιστα σε ηλικία 16 χρονών, 10 μηνών και 16 ημερών είχε κάνει το ντεμπούτο του σε επίπεδο Football League.
Τελευταία, ο Σήφης Τσιλεδάκης ήταν από τους διακριθέντες στα trials που πραγματοποίησε η ομάδα μας παίρνοντας το “οκ” από τον κ. Ντάριλ Γουίλαρντ.
Προηγ. ομάδες του Τσιλεδάκη: Αστέρας Ρεθ., Ολυμπιακός Ρεθ., Ρέθυμνο ΠΣ, Επισκοπή 2010, Επισκοπή Κ20.»

Οργκίτο Μέτα
«Ο έτερος ποδοσφαιριστής από την Επισκοπή Κ20, ο Οργκίτο Μέτα είναι ένα παιδί που κι εκείνο είχε πολύ μεγάλη εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο. Ο Οργκίτο είναι δεξιός μπακ-χαφ. Έχει γεννηθεί στο Ρέθυμνο στις 7/1/2004, διαθέτει δύο υποκοότητες, αλβανική και ελληνική και έχει ύψος 1.78μ.
Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής πρωτόπαιξε στον ΟΦ Αρμένων, έπειτα στη σχολή του Ολυμπιακού Ρεθύμνου και σε επίπεδο ανδρών στο τοπικό Ρεθύμνου στον Φοίνικα Σελλίων.
Πέρυσι, αποκτήθηκε από την Επισκοπή Κ20 και γρήγορα έδειξε ποιός πραγματικά μπορεί να γίνει. Παράλληλα ήταν ένας από τους διακριθέντες στα trials τα οποία πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες μέρες στο Ρέθυμνο, κάτι το οποίο εκτιμήθηκε δεόντως από τους προπονητές μας.
Προηγ. ομάδες του Μέτα: ΟΦ Αρμένων, Ολυμπιακός Ρεθ., Φοίνικας, Επισκοπή Κ20.
Ο σύλλογός μας, καλωσορίζει αυτά τα παιδιά και τους εύχεται πολλές ομαδικές και ατομικές επιτυχίες”.

Δηλώσεις:
Ι. Τσιλεδάκης: “Πραγματοποίησα τον προσωπικό μου στόχο”
Ο νεαρός αμυντικός χαφ της Επισκοπής, ο Σήφης Τσιλεδάκης έδειχνε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ξέρει σε τί αποδυτήρια πηγαίνει και γι’ αυτό αναφέρει τα παρακάτω λόγια…
“Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω μία θέση στην ομάδα. Πραγματοποίησα τον προσωπικό μου στόχο να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής! Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.
Πρέπει πλέον να δουλέψουμε και να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε. Περιμένω να ξεκινήσει η προετοιμασία.”

Ορ. Μέτα: “Να πάρω όσα περισσότερα λεπτά συμμετοχής μπορώ”
Ο Οργκίτο Μέτα, είδε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αλλάζουν πολλά στην ποδοσφαιρική ζωή. Από το τοπικό Ρεθύμνου, σ’ έναν σύλλογο όπως η Επισκοπή και από εκεί σε υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου!
“Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράφω σ’ έναν σύλλογο όπως η Επισκοπή που κάθε χρόνο στοχεύει να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Ντάριλ Γουίλαρντ για την ευκαιρία που μου δίνει.
Στόχος δικός μου είναι να πάρω όσα περισσότερα λεπτά συμμετοχής μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.”

Την παρουσίαση των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών έκανε ο προπονητής τους στην Κ20, Νίκος Καραδάκης