Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Παιδεία

Επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Ευθύμιος Καξίρας

Newsroom Από Newsroom
10/04/2025 - 7:28 μμ
στην κατηγορία Παιδεία
ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΚ

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» της Πανεπιστημιούπολης Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αναγόρευσης του Ευθυμίου Καξίρα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard,  σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η τιμητική αυτή διάκριση απονεμήθηκε σε αναγνώριση της εξαιρετικής επιστημονικής του συνεισφοράς στον τομέα της φυσικής συμπυκνωμένης ύλης, στη θεωρητική μελέτη δισδιάστατων υλικών, καθώς και στην ανάπτυξη της υπολογιστικής φυσικής πολλαπλών κλιμάκων. Το ερευνητικό του έργο έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημείο αναφοράς, ενώ η συμβολή του στην εκπαίδευση και την καθοδήγηση νέων επιστημόνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, θεωρείται ανεκτίμητη.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό της Αντιπρυτάνεως  Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Ερευνητικής Πολιτικής  του Πανεπιστημίου Κρήτης, κας Μαρίας Βαμβακάκη, η οποία στην ομιλία της υπογράμμισε ότι: «Η παρούσα αναγόρευση δεν αποτελεί απλώς μια τιμητική διάκριση, αλλά και μια έμπρακτη αναγνώριση της πολυδιάστατης προσφοράς του Καθηγητή Καξίρα στην επιστήμη της Φυσικής και στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα. Η αριστεία του, τόσο σε επίπεδο ερευνητικού έργου όσο και διδασκαλίας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας».

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Καθηγητής Αντώνης Σαββίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, Καθηγητής Ανδρέας Ζέζας, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και το επιστημονικό αποτύπωμα του τιμώμενου.

Την παρουσίαση του επιστημονικού έργου και της ακαδημαϊκής πορείας του Καθηγητή Καξίρα πραγματοποίησε ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής και πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γεώργιος Τσιρώνης. Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα πλούσια και διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνητική και διδακτική διαδρομή του τιμώμενου, τονίζοντας ότι: «Το έργο του Ευθυμίου Καξίρα έχει εμπνεύσει γενιές φοιτητών και νέων ερευνητών, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η παρουσία του στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα είναι κεφαλαιώδους σημασίας».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμώμενου, Καθηγητή Ευθυμίου

 Καξίρα, με τίτλο: «Εκπλήξεις και περίεργη συμπεριφορά δισδιάστατων υλικών με συστροφή: μαγικές γωνίες και ακίνητα ηλεκτρόνια».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Καθηγητής Καξίρας ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εξαιρετική τιμή που του επιφύλαξε, εκφράζοντας τη βαθιά του συγκίνηση για την ένταξή του στη μεγάλη ακαδημαϊκή οικογένεια ενός ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου υψηλού κύρους, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ιδρύματος, της Εκκλησίας και των πολιτειακών αρχών, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου καθώς και πλήθος προσκεκλημένων από την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα.

 

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΚ

  

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΚ

  

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΚ

 

 

 

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

 

Tags: sidebar_nowΕΠΙΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΞΙΡΑΣΠανεπιστήμιο Κρήτηςτμήμα Φυσικής
Share236Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

«Ενεργοί πολίτες : Θα έπρεπε να μας νοιάζει;»: Εβδομάδα επιμόρφωσης του προσωπικού Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

18/06/2025 - 2:07 μμ
LIFE MareNatura

Επέκταση του δικτύου Natura 2000 και προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας οι στόχοι του LIFE MareNatura

17/06/2025 - 10:27 πμ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κρήτης για τη μελέτη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

16/06/2025 - 9:18 μμ
ΠΚ - ΕΠΙΣΚΣΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Mαθητές και μαθήτριες της Κρήτης ξεναγήθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

14/06/2025 - 2:44 μμ
Επόμενο άρθρο
ΤΣΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΛ

Δεύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγίου Βασιλείου

5194851034265769 ΔΤ 1 (1)

Μόνιμος υπάλληλος του δήμου Ρεθύμνης ο Β. Μυριοκεφαλιτάκης

18/06/2025 - 1:26 μμ
ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

Στη σκιά του τουρισμού ο κλάδος της μεταποίησης στο Ρέθυμνο

18/06/2025 - 12:52 μμ
ΑΤΣΙΠΙΣΤΑΣ

Καθοριστική η συμμετοχή των πολιτών στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων και στη διατήρηση του πρασίνου

18/06/2025 - 12:48 μμ
ΒΕΝΖΙΝΕΣ

Αυξήθηκαν οι τιμές στα υγρά καύσιμα – Τα 1,80 ευρώ αγγίζει η αμόλυβδη στο Ρέθυμνο

18/06/2025 - 9:28 πμ
ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Ένα σχολείο για όλους»: Προϋπόθεση η αλλαγή κουλτούρας και η κατάρριψη των στερεοτύπων

18/06/2025 - 9:12 πμ
ΚΤΕΛ

Δωρεάν και δωρεές

17/06/2025 - 11:49 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr