Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, μια δράση προσφοράς αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Νησανάκη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Δότες Ζωής».
Όπως αναφέρει ο σύλλογος σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, η εκδήλωση αυτή δεν αποτέλεσε απλώς μια οργανωμένη αιμοδοσία, αποτέλεσε μια πράξη τιμής και αγάπης. Όταν η μνήμη ενός ανθρώπου μετατρέπεται σε προσφορά ζωής για τον συνάνθρωπο, τότε αποκτά διαχρονική αξία και ουσιαστικό νόημα.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου, οι οποίοι με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν αφίσες και συνθήματα για την αιμοδοσία. Με παιδική ευαισθησία και καθαρό μήνυμα, απέδειξαν ότι οι αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς καλλιεργούνται από νωρίς και ριζώνουν βαθιά.
Οι δημιουργίες των παιδιών στόλισαν τον χώρο και έδωσαν ξεχωριστό παλμό στη δράση, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η παιδεία είναι πρωτίστως διαμόρφωση χαρακτήρα και αξιών.
Ο Σύλλογος «Δότες Ζωής» εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος για την άψογη συνεργασία, στους εκπαιδευτικούς για την έμπνευση και την ουσιαστική συμβολή τους,στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξη της δράσης,στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Αιμοδοσίας για την ασφάλεια και τον επαγγελματισμό,σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους τίμησαν τη μνήμη του Μανώλη Νησανάκη προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο ,τη ζωή
Όπως αναφέρουν οι «Δότες Ζωής», «αυτή η αιμοδοσία απέδειξε πως η τοπική κοινωνία γνωρίζει να τιμά, να ενώνεται και να δίνει ελπίδα. Συνεχίζουμε με πίστη, ενότητα και σεβασμό».
















