Σιγήν ιχθύος τηρούν στην Επισκοπή ενόψει της νέας σεζόν που επαναφέρει την ομάδα των “γυπαετών” στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Δύο χρόνια μετά, οι Πισκοπιανοί επιστρέφουν σε έναν χώρο όπου δεν χρειάζεται να συστηθούν. Αυτό που, σχετικώς το διαφοροποιηθεί -σε σχέση με αυτά που είχε αφήσει το 2024- είναι ότι θα συναντήσει αμιγώς κρητικές ομάδες στο διάβα της.
Μόλις 4 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα
Ο ΑΟ Επισκοπής είναι ένας σύλλογος που τα τελευταία 24 χρόνια έχει αγωνιστεί μόλις 4 χρόνια στις τοπικές κατηγορίες Τη διετία (2016-2018 και την τελευταία 2024-26). Από το μακρινό 2002 ως και σήμερα έχει γνωρίσει -ίσως καλύτερα από τον καθένα σε Κρήτη και Ρέθυμνο τις ανακατατάξεις, τις αναδιαρθρώσεις αλλά και τις “γυροβολιές” από πάνω προς τα κάτω μα κυρίως το αντίθετο.
Τα έχει γνωρίσει όλα
Από τη Δ’ εθνική της Κρήτης, στη Δ’ Εθνική των ανοικτών ομίλων της νοτίου Ελλάδας και από εκεί, στη Football League2 της αναδιάρθρωσης του 2013. Το 2014 κέρδισε την άνοδο στη Super League2 και παρέμεινε εκεί δύο χρόνια (2015). Το 2016 αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική.
Την εν λόγω δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία βέβαια (Super League2), την κέρδισε για δεύτερη φορά το 2019 και μάλιστα χρειάστηκε να ανέβει τρεις κατηγορίες αντί για δύο όπως είχαν την τύχη οι περισσότεροι. Από το τοπικό το 2018 ως τη Γ’ Εθνική (2019), από εκεί στη Football League ούσα πρωταθλήτρια (2020) και στη Super League2 όπου παρέμεινε για δύο χρόνια (2020-2022). Ακολούθησαν άλλα δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική σε ανοικτούς ομίλους (2022-24) και από εκεί επιστροφή στο τοπικό.
Τα καλύτερα κρητικά brand name
Πλέον βάζει πλώρη για επανάκαμψη μέσα από τις εθνικές κατηγορίες.
… Και είναι σπουδαίο πράγμα καθώς “ανοίγει η όρεξη” σε όλους τους φίλους του κρητικού ποδοσφαίρου να βλέπουν συλλόγους όπως, ο ΑΟ Χανιά, ο ΑΟ Επισκοπής και ΑΟ Ρεθυμνιακός, ο Γιούχτας, ο ΠΟΑ και ο Εργοτέλης όπως και ο ΑΟΑΝ να συμμετέχουν στο πιο “λουσάτο” (ας μας επιτρέψετε την έκφραση) από brand ονομάτων της Κρήτης.
Όλοι θυμούνται το περιφερειακό πρωτάθλημα στα τέλη της δεκαετίας του ‘10 όπου δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλα εθνικά πρωταθλήματα. Η προβολή του ήταν εξαιρετική όπως επίσης και το γεγονός ότι από εκεί ανέβασαν επίπεδο πολλοί ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές.
Δεν βιάζεται…
Για την Επισκοπή που περιμένει να πάρει θέση εκκίνησης για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς γίνονται ζυμώσεις σε πολλά επίπεδα.
Στόχος του συλλόγου είναι να γίνει και πάλι το βήμα παραπάνω αλλά χρειάζεται καλή οργάνωση και ώριμες αποφάσεις. Πολύ-πολύ σύντομα, θα έχουμε νέα…













