13 °C Rethymno, GR
10/12/2022

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ κα Μ. ΛΙΟΝΗ ΕΙΔΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Έτοιμο ίσως και μέσα στο φθινόπωρο

Το κλειστό προπονητήριο της ενόργανης γυμναστικής κάλλιστα θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία κι ας φτάνουν οι εργασίες αυτό το διάστημα στα θεμέλια…
Η Αντιπεριφερειάρχης Εν. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή επισκέφθηκε τον χώρο όπου θα μπορεί να στεγάζει καθημερινά πάνω από 500 μικρούς γυμναστές-στριες.
Η κα Λιονή συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Αρκαδίου κ. Νίκο Προβιά, τον πολιτικό μηχανικό του ιδρύματος Κρήτης, κ. Μανώλη Κακλαμάνο και τον τεχνικό διευθυντή του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του ρεθεμνιώτικου συλλόγου κ. Σπύρο Ελευθερόγλου επόπτευσε την πορεία των έργων τα οποία «καλπάζουν» μετά από έναν βαρύ χειμώνα πoυ δεν άφησε να συμβούν πολλά. Παρ’ όλα αυτά, αυτός σκόπελος ξεπεράστηκε κι έτσι χθες, οι υπεύθυνοι του έργου εξήγησαν στην κα Λιονή τη σειρά που έπεται σ’ ότι αφορά την ανοικοδόμηση του κτιρίου (έχουν γίνει οι εκσκαφείς, έχουν τοποθετηθεί τα θεμέλια και πλέον σε λίγο καρό θα ξεκινήσει η σιδεροκατασκευή για να καλυφθεί το κτίριο το οποίο θα απλώνεται σε ένα εύρος 900 τμ.
Όπως μάλιστα εξήγησε ο κ. Κακλαμάνος, η μελέτη έγινε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον με αποτέλεσμα να κοπεί μόλις ένα μεγάλο δέντρο. Το κτίριο θα περιστοιχίζεται από τα υπάρχοντα δέντρα (βελανιδιές ως επί τω πλείστον) και επί της ουσίας θα συνορεύει με το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο του Π.Κ..
Στο κτίριο που είναι γερμανικών προδιαγραφών το ύψος του οποίου θα πλησιάζει τα 8μ. θα υπάρχει ειδικά μεγάλος διαμορφωμένος χώρος για τις ακροβατικές ασκήσεις με ειδικού τύπου αφρολέξ για την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών. Το κτίριο θα είναι έτσι φτιαγμένο για τη βιοκλιματική ενέργεια ενώ θα έχει θέαση από κάθε γωνιά (περιφερειακά) για τους περιφερόμενους (επισκέπτες κ.α.).
Το πιο σημαντικό είναι ότι τα έργα τρέχουν πολύ γρήγορα με τους ειδήμονες να μιλούν για περάτωση του έργου ως το τέλος του χειμώνα ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί προς χρήση αυτό το φθινόπωρο.

Μ. Λιονή: «Το έργο τρέχει με γοργούς ρυθμούς»
Η κα Λιονή αμέσως μετά την εποπτεία που είχε από στον περιβάλλοντα χώρο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των έργων τα οποία τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Συγκεκριμενοποίησε το ποσό των 70.000 ευρώ που θα δώσει από την πλευρά της η Περιφέρεια Κρήτης ενώ δεν απέκλεισε αυτό να είναι ακόμη μεγαλύτερο εφόσον κριθεί αναγκαίο…
«Σήμερα (σ.σ. χθες) επισκεφθήκαμε με τους αρμόδιους του Π.K. και του ΟΚΑ Αρκάδι τον χώρο όπου γίνονται τα έργα για να δούμε σε ποιό στάδιο βρίσκονται αυτά για την ανοικοδόμηση του κλειστού προπονητηρίου της ενόργανης γυμναστικής.
Διαπιστώνουμε ότι το χρονοδιάγραμμα προχωράει πολύ γρήγορα καθώς μέχρι τέλους του έτους ευελπιστούμε να είναι έτοιμο το κτίριο. Διαμήνυσα στην Περιφέρεια στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε με το Πανεπιστήμιο να κινήσουν τις διαδικασίες για να σταλεί γρήγορα η προγραμματική σύμβαση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της υπογραφής μεταξύ των δύο πλευρών για τη χρηματοδότηση του ποσού που έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια για τις εργασίες.
Είχαμε υποσχεθεί 70.000 ευρώ. Εάν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω χρηματοδότηση φυσικά και θα το διαμηνύσω στον Περιφερειάρη κ. Αρνατουάκη
Επαναλαμβάνω, αν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα γιατί και εμάς, μας τα στέλνουν από την Αθήνα. Επομένως επειδή η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο είναι πολύ ανοικτή και ευχάριστη -το έργο γίνεται στο ίδρυμα και πάντοτε σ’ ότι αφορά τέτοιες υποδομές για μας είναι μια μεγάλη επένδυση για τη νεολαία όλου του νησιού και για τους φοιτητές- εάν υπάρχει δυνατότητα ασφαλώς και δεν θα γυρίσουμε την πλάτη.»

Ν. Προβιάς: «Σε κοινό βηματισμό με την κα Λιονή»
Απόλυτα συγκεκριμένος ήταν στις δηλώσεις του ήταν ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι, Νίκος Προβιάς ο οποίος επί της ουσίας, θέλησε να επιβεβαιώσει σε όλους ότι οι θέσεις μεταξύ ΟΚΑ Αρκαδίου, Πανεπιστημίου Κρήτης και Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση. «Με την κα Λιονή είμαστε σε κοινό βηματισμό. Αυτό που κάναμε ήταν να παρουσιάσουμε την εξέλιξη των εργασιών αλλά και να επιβεβαιώσουμε και να επισφραγίσουμε αυτά που έχουμε πει στο παρελθόν. Οπότε δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα καινούριο. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι η στήριξη της Περιφέρειας προς το Πανεπιστήμιο και το ΟΚΑ Αρκάδι είναι πραγματική και είναι κάτι που θα φανεί στους αμέσως επόμενους μήνες.»