Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Κρήτη

Εβδομάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Κρήτη

Newsroom Από Newsroom
09/05/2025 - 5:10 μμ
στην κατηγορία Κρήτη
Εικόνα1 χωρίς συμμετοχή

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας, η Περιφέρεια Κρήτης και το Zentrum Fur Soziale Innovation συνεργάζονται με τους 41 εταίρους του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου «CRETE VALLEY» και παρουσιάζουν λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους πολίτες της Κρήτης, από τη Δευτέρα 12 Μαΐου έως την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι πολίτες της Κρήτης θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην έκθεση που έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τις λύσεις για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και να δοκιμάσουν την εμπειρία VR που σχεδιάστηκε για το έργο CRETE VALLEY.

Η Εβδομάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (12 Μαΐου) με την εναρκτήρια εκδήλωση για το CEL4 στο Ηράκλειο, όπου οι ενδιαφερόμενοι φορείς και οι εταίροι του έργου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο του έργου και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εισαγωγή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην τοπική κοινωνία.

Την Τρίτη (13 Μαΐου) και την Τετάρτη (14 Μαΐου), η ομάδα θα φέρει την τεχνολογία στους κατοίκους του νησιού. Την Τρίτη το πρωί, τεχνικοί εταίροι όπως η EUNICE, η MINOAN και το ΕΛΜΕΠΑ θα οργανώσουν ξεναγήσεις στην έκθεση, εξηγώντας σε μαθητές λυκείων και κατοίκους τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα εφαρμοστούν στις πιλοτικές περιοχές της Κρήτης, Άρβη, Αθερινόλακος, Αρκαλοχώρι και Οροπέδιο Λασιθίου. Το απόγευμα, οργανώσεις και πολίτες που ζουν στις πιλοτικές περιοχές θα κληθούν να συζητήσουν για το πώς αντιλαμβάνονται την ενεργειακή διαφορετικότητα στο πλαίσιο του έργου CRETE VALLEY και να συνδιαμορφώσουν τις ενεργειακές λύσεις με τους επικεφαλής εταίρους σε κάθε περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες που έχουν οι τοπικές κοινωνίες (πρόσβαση σε αξιόπιστες και φθηνές πηγές ενέργειας, βέλτιστη χρήση του δημόσιου χώρου, συνέχεια της ενεργειακής τροφοδοσίας στο μέλλον, κ.λπ.)

Την επόμενη ημέρα (Τετάρτη 14 Μαΐου), οι επιχειρηματίες στην Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά εργαστηρίων που θα τους βοηθήσουν να μάθουν και να ενσωματώσουν λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις επιχειρήσεις τους.

Όλες οι δραστηριότητες αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ημέρες Βιώσιμης Ενέργειας. Οι Ημέρες Βιώσιμης Ενέργειας αποτελούνται από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση της καθαρής ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Διαθέτοντας ποικίλες μορφές – από συναντήσεις της κοινωνίας των πολιτών έως εκπαιδευτικά φόρουμ και ακόμη και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις – οι εκδηλώσεις αυτές παρέχουν μια πλατφόρμα σε άτομα, οργανισμούς και κοινότητες για να εμπνεύσουν αλλαγή συμπεριφοράς και να επιταχύνουν την καινοτομία προς την επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων της ΕΕ. Με την τρέχουσα παγκόσμια εστίαση στην ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ανεξαρτησία, οι Ημέρες Βιώσιμης Ενέργειας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση βιώσιμων ενεργειακών λύσεων στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο.

Το έργο CRETE VALLEY στοχεύει στη δημιουργία ενός «Ζωντανού Εργαστηρίου» (REV-Lab) στην Κρήτη. Οραματίζεται ένα αποκεντρωμένο σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής ΤΠΕ, ανοικτές ψηφιακές λύσεις, διαδικασίες κοινωνικής καινοτομίας και υγιή επιχειρηματικά μοντέλα που είναι εύκολο να υιοθετηθούν. Το CRETE VALLEY θα επιδείξει μια σειρά από ψηφιοποιημένες, κατανεμημένες, ανανεώσιμες, χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, λύσεις που θα είναι προσιτές για όλους και θα καλύπτει πλήρως τις τοπικές ενεργειακές ανάγκες σε ετήσια βάση, χρησιμοποιώντας πολλαπλούς φορείς ανανεώσιμης ενέργειας και αξιοποιώντας τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://cretevalley.eu/

 

Tags: sidebar_nowανανεώσιμες πηγές ενέργειαςΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΟΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΠεριφέρεια Κρήτης.
Share235Tweet147Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΙΝΔΟΙ

Στην Κρήτη για μία εβδομάδα εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της Ινδίας

17/06/2026 - 1:15 μμ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ορκωμοσία 3 νέων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κρήτης

15/06/2026 - 12:00 μμ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Πλατανιά από την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

15/06/2026 - 11:27 πμ
ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Στρατηγικές προτεραιότητες ο εναλλακτικός τουρισμός, η ανάπτυξη της ενδοχώρας και η στήριξη των ορεινών κοινοτήτων

12/06/2026 - 9:15 πμ
Επόμενο άρθρο

Νέο καθεστώς λειτουργίας στο φαράγγι του Κουρταλιώτη -Εγκαινιάζεται παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης 

Τελευταία νέα

ΧΝΑΡΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ερώτηση στη βουλή για τα λάθη του Κτηματολογίου κατέθεσε ο Μ. Χνάρης

17/06/2026 - 6:51 μμ
2.4.2018

«ΑΜΑΛΘΕΙΑ»: Σύλλογος Alzheimer και Συναφών Διαταραχών στον δήμο Μυλοποτάμου

17/06/2026 - 6:43 μμ
5509520062290736 images (85)

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό συνέδριο για την κατασκευή του νέου Ειδικού σχολείου στο Ρέθυμνο

17/06/2026 - 6:14 μμ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ

Στα Χανιά τον Ιούλιο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

17/06/2026 - 6:12 μμ
ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την απώλεια του Α.Χατζηπαύλου

17/06/2026 - 5:50 μμ
5509502835102969 images (84)

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων στον Δημοτικό Κήπο

17/06/2026 - 5:44 μμ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Φιλοσοφία και διακυβέρνηση της τεχνολογίας: Νέο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

17/06/2026 - 3:32 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr