Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • This εκδήλωση has passed.

5η Επιστημονική ημερίδα για τα φυτοφάρμακα

2 Ιουνίου στις 11:00 - 17:00

Η 5η Διεπιστημονική Ημερίδα για τις επιπτώσεις της έκθεσης σε φυτοφάρμακα σε υγεία και περιβάλλον θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώρα 11:00 π.μ. με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενημέρωσή του με επίκαιρα στοιχεία για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης φυτοφαρμάκων στην υγεία και το περιβάλλον, η συζήτηση και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το περιορισμό της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και των συνεπειών της στη περιοχή του νότιου Ρεθύμνου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας. Η ημερίδα διοργανώνεται από τους Δήμους Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ρεθύμνου, το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης και το Εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνδιοργανωτές είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Φουρφουρά, ΝΕΦΣ Αμαρίου-ΟΨΥΓΙΑ, Μέρωνα, Λαμπινής, Μυξορρούματος, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Ρεθύμνης – Ένωση Α.Σ.Ρ., Σελλίων και Μελάμπων, ο φορέας Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Δ.Η.Ω, το Μεσογειακό κέντρο ικανοτήτων αγροδιατροφής – ΜACC, Ποιότητα Pius, SFDO, το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης – ΑΣΡ, το Οινοποιείο Iliana Malihin και Φάρμα Σελλιά.

Η ημερίδα θα είναι υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού, καθηγητού και διευθυντού Τομέα Μορφολογίας και Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αριστείδη Τσατσάκη. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι η οινολόγος και οινοποιός κα Ηλιάνα Μαλίχιν.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Ιουνίου
Ώρα:
11:00 - 17:00

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου