Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • This εκδήλωση has passed.

Ενημερωτική ημερίδα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη»

09/12/2022 στις 17:30 - 21:00

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του πανεπιστημίου Κρήτης, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου σε συνεργασία την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και τον δήμο Ρεθύμνου, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου τις ώρες 17:30-21:00, στο «Σπίτι του Πολιτισμού» και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου τις ώρες 10:00-13:00 στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο πανεπιστημίου Κρήτης «Ξενία».
Στην ημερίδα την Παρασκευή θα μιλήσουν η Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ, ο Κωνσταντίνος Κορφιάτης, διακεκριμένος πανεπιστημιακός και ερευνητής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου , και ο Μαρτίνος Γκαίτλιχ, από την Αθήνα.
Ειδικότερα για το Ρέθυμνο θα μιλήσουν ο μηχανικός και ερευνητής του τόπου, Νίκος Δασκαλάκης (ρέματα της πόλης του Ρεθύμνου) και ο μηχανικός Αριστοτέλης Μυγιάκης, στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, παρουσιάζοντας το παράδειγμα του Ξενία.
Η βραδιά θα κλείσει με περιήγηση στην Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Ρέθυμνο Μου αρέσει/Δεν μου αρέσει», το αστικό περιβάλλον του Ρεθύμνου μέσα από τη ματιά 11 φοιτητών /τριών του Πανεπιστημίου που πήραν μέρος στη μεταπτυχιακή έρευνα της Κατερίνας Μανταδάκη (2017) υπό την εποπτεία της Μ. Καλαϊτζιδάκη.
Το Σάββατο θα υλοποιηθούν δύο εργαστήρια: Το πρώτο στην αίθουσα του Ξενία θα αφορά στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με σχολικούς κήπους που έχουν υλοποιήσει εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου και το δεύτερο, ένας περίπατος με αντικείμενο τη φύση στην πόλη μας, που θα ξεκινήσει από το Ξενία (είσοδος από οδό Ψαρού).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
09/12/2022
Ώρα:
17:30 - 21:00

Χώρος Διεξαγωγής

Το Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάρδου Εμμανουήλ 12, Πλησίον Ωδείου
Ρέθυμνο - Παλαιά Πόλη,