Η ελληνική υδατοσφαίριση δήλωσε και πάλι “παρούσα” σε ένα ακόμη μεγάλο διεθνές ραντεβού. Σε μια μακρά διαδρομή μέσα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι άνδρες της εθνικής μας ομάδας έγραψαν τη δική τους ιστορία φτάνοντας ως τον μικρό τελικό κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα μετά την κατάκτηση του περσινού World League από τη γυναικεία ομάδα.
Η εθνική μας αντιμετώπισε την Ιταλία την οποία και κέρδισε με 5-12 σε μια αναμέτρηση όπου οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου φρόντισαν να πάρουν απόσταση από τον αντίπαλό του από το α’ κιόλας οκτάλεπτο. Πρώτος σκόρερ της εθνικής στο συγκεκριμένο ματς ήταν ο Αργυρόπουλος με 4 γκολ ενώ κέρβερος κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζερδεβάς με 11 αποκρούσεις σε 16 σουτ εντός εστίας.
Στον μεγάλο τελικό, η Σερβία κέρδισε το αντίπαλο δέος, την Ουγγαρία με 10-7 και κατέκτησε το τρόπαιο έπειτα από 8 χρόνια.
Ιταλία – Ελλάδα 5-12
Τα 8λεπτα: 1-4, 1-3, 2-3, 1-2
ΙΤΑΛΙΑ (Σ. Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Κάσια, Αλεσιάνι, Ντελ Μπάσο, Φερέρο 2, Ντι Σόμα, Ντόλτσε, Γκιανάτζα, Ιόκι Γκράτα, Μπρούνι, Κοντέμι 2, Καρνεσέκι, Ντε Μικέλις, Μπαλζαρίνι 1.
ΕΛΛΑΔΑ (Θ. Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Αργυρόπουλος 4, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Παπανικολάου, Τζωρτζάτος, Πούρος.

Ξεκινούν οι γυναίκες τη δική τους διαδρομή…
Μετά το χάλκινο μετάλλιο των Ανδρών, σειρά παίρνουν οι γυναίκες της Εθνικής που αντιμετωπίζουν την Σλοβακία (12:30, ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης, που φιλοξενείται στην πόλη Φούνσαλ στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.









