9 °C Rethymno, GR
01/02/2023

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (11-10) ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΟΦΗ

Ένα φιλικό ανθρωπιάς και θεάματος

Το θέαμα ήταν δεδομένο. Μόνο από τις μορφές που μπορούσε να διακρίνει κάποιος στον αγωνιστικό χώρο των Μισιρίων, έφτανε…
Το ζήτημα ήταν να ανταποκριθεί ο κόσμος σ’αυτό το ιδιαίτερο κάλεσμα του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα παλαιμάχων ανάμεσα στον ΟΦΗ και των εργαζομένων του δήμου Ρεθύμνου
Ο Γιάννης Πετράκης, ο Πέτρος Μαρινάκης, ο Γιώργος Χριστοφής, ο Μανώλης Συντιχάκης, ο Τάσος Τριανταφύλλου, ο Μιχάλης Βουράκης, ο Σταύρος Καλαϊτζιδάκης, ο Στέλιος Κοζανίδης, ο Βασίλης Γωνιωτάκης αλλά και εκείνοι δήμου του Ρεθύμνου, ο Ηλίας Ασπρομάτης, ο Ορέστης Κριτσίνης, ο Δημήτρης Σταράκης, ο Λυκούργος Τζαγκαράκης, ο Μ. Βαρούχας, φόρεσαν φανέλες και έδειξαν γιατί τόσα χρόνια υπήρξαν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε λοιπόν. Όχι μόνο γιατί ο σκοπός ήταν ιερός βοηθώντας και συνδράμοντας προκειμένου δύο εργαζόμενοι του δήμου να ξεπεράσουν τον γολγοθά τους αλλά και γιατί ήθελε να τους δει όλους αυτούς σε δράση. Έστω κι αν τα κιλά -σε κάποιους- φάνηκαν λίγο περισσότερα στο πέρασμα των χρόνων, ή τα μαλλιά γκρίζαραν ή έγιναν πιο αραιά.

Αυτό το 10λεπτο, το 20λεπτο όπου μπορούσαν να φανούν ακμαίοι στον αγωνιστικό χώρο κατέδειξαν για ποιόν λόγο έφτασαν σ’ ένα πολύ καλό ή σε κορυφαίο επίπεδο ποδοσφαίρου.
Οι παλαίμαχοι του ΟΦΗ έδειξαν το ευαίσθητο πρόσωπο της ανθρωπιάς αλλά και το πόση μεγάλη δύναμη έχει το ίδιο το άθλημα σε μια συνάντηση της οποίας εμπνευστής ήταν ο Μανώλης Γωνιωτάκης.
Στην γεμάτη από κόσμο κερκίδα ψελλίζονταν εικόνες από θύμισες του παρελθόντος και οι οποίες έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό τους.
Εκεί ήταν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Άγγελος Μαλλάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνου Δημήτρης Λαχνιδάκης, οι οποίοι και παρακολούθησαν το παιχνίδι από την κερκίδα ενώ εντός αγωνιστικού χώρου βρέθηκαν και αγωνίστηκαν οι δύο Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λελεδάκης, Γιώργος Σκορδίλης.
Η διαιτησία έπραξε τα δέοντα με τη διακριτική στάση της από τους Κυριάκο Δελήμπαση, Βασίλη Γαγάνη και Κώστα Δημητρακάκη και μετά από έναν γεμάτο σε φάσεις και γκολ αγώνα που έληξε 6-6, η διαδικασία οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Αρχικά είχαμε έναν πυραυλοκίνητο Τάσο Τριανταφύλλου που σκόραρε 5 γκολ, 3 εκ των οποίων στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ στο 13′ ο Στέλιος Κοζανίδης έκανε το 4-0 για τους παλαίμαχους του ΟΦΗ. Κι όμως, στο 21′ ο Γερωνυμάκης στο 38′ και στο 39′ ο Λ. Τζαγκαράκης και στο 46′ ο Ασπρομάτης ισοφάρισαν σε 4-4!
Ο Τριανταφύλλου στο 47′ και στο 50′ έκανε το 4-6 για να ισοφαρίσουν εκ νέου οι εργαζόμενοι με τον Μιχάλη Κατσαμά στο 60′ και στο 62′ σε 6-6.

Τα πέναλτι
Στα πέναλτι νικητές αναδείχθηκαν οι εργαζόμενοι του δήμου με 5-4. Για τον ΟΦΗ σκόραραν οι, Μαρινάκης, Βουράκης, Β. Γωνιωτάκης, Κοζανίδης με τον Στ. Καλαϊτζιδάκη να νικιέται από τον Καραπιδάκη καθώς ο Σταύρος επεδίωξε να σκοράρει αλά Πανένκα.
Από τους εργαζόμενους του δήμου σκόραραν όλοι και κατά σειρά οι: Ασπρομάτης, Γερωνυμάκης, Μ. Κατσαμάς, Κτιστάκης και Τζαγκαράκης Λ..
Στο τέλος άπαντες κατευθύνθηκαν στον μπουφέ που είχε στηθεί ανταλλάσσοντας ευχές…
* Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρίστατο δίνοντας δυναμικό παρών.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Ν. Βιδιαδάκης, Κριτσίνης, Εμ. Γωνιωτάκης, Δ. Σταράκης, Γερωνυμάκης, Ασπρομάτης, Βαρούχας, Β. Χατζηδάκης, Μ. Κατσαμάς, Λ. Τζαγκαράκης, Γ. Κλαψινός. Επίσης αγωνίστηκαν: Καραπιδάκης, Παπαδάκης, Δ. Λελεδάκης, Γ. Κανακάκης, Σκορδίλης, Γ. Κτιστάκης.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΦΗ: Ν.Ε. Γωνιωτάκης, Καλαϊτζιδάκης, Κουκλινός, Αλεξάκης, Ι. Πετράκης, Π. Μαρινάκης, Τριανταφύλλου, Βουράκης, Κοζανίδης, Χριστοφής, Β. Γωνιωτάκης, Πασσάς, Συντιχάκης.