14 °C Rethymno, GR
01/12/2022

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από Φθινόπωρο ξεκινούν οι εργασίες στον περιφερειακό δρόμο Αγίας Γαλήνης

Το Φθινόπωρο και αμέσως μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες κατασκευής του περιφερειακού δρόμου της Αγίας Γαλήνης.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της περιοχής, αφού η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου θα αποσυμφορήσει τον οικισμό, δίδοντας στους κατοίκους και στους εκατοντάδες επισκέπτες μια νέα σύγχρονη οδική διέξοδο, ώστε με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία και προβλήματα να επισκέπτονται την περιοχή, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στην τουριστική ανάπτυξη του νότιου δήμου Αγίου Βασιλείου του νομού.

Ειδικότερα, αφορά σε ένα δρόμο 1,5 χιλιομέτρων, που θα κατασκευαστεί βορειοδυτικά του οικισμού εξυπηρετώντας την πρόσβαση και από το Ρέθυμνο και από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου το πλάτος του δρόμου θα είναι στα 9 μέτρα, θα υπάρχουν πεζοδρόμια και φωτισμός.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ενός κόμβου, μια γέφυρα και μια υπενδεδυμένη τάφρο, τοιχία αντιστήριξης και φυσικά ασφαλτόστρωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη ο ανάδοχος υπάρχει και πλέον ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία της πληρωμής – αποζημίωσης των ιδιοκτητών (λόγω απαλλοτριώσεων).

Ειδικότερα, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο κ. Φουντιδάκης, ανέφερε «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη γραφειοκρατία και τους χρόνους. Αλλά έχουν γίνει τα πρώτα συμβόλαια. Έχει γίνει η χάραξη του δρόμου και είναι όλοι ενημερωμένοι. Ήρθε ο ανάδοχος για να εγκατασταθεί στο έργο, ωστόσο για να είμαστε σύννομοι και τυπικοί, περιμένουμε να ολοκληρωθεί και αυτή η εκκρεμότητα, δηλαδή να λάβουν οι ιδιοκτήτες των αγροτοτεμαχίων την αποζημίωση που τους αναλογεί. Παράλληλα λόγω τουρισμού είπαμε το έργο να ξεκινήσει το Φθινόπωρο. Για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση να προσέχουμε και να αγκαλιάζουμε τον επισκέπτη μας και να σεβαστούμε τις ολιγοήμερες διακοπές του, τον χρόνο που περνά στον τόπο μας. Θα ήταν πολύ άσχημο κάποιος να παραθερίζει και την ίδια στιγμή να δουλεύουν οι μπουλντόζες. Θα διαταράζαμε τη χαλάρωση και την ξεκούραση του επισκέπτη μας.

Συμφωνήσαμε όλα να γίνουν με το πέρας της σεζόν. Δηλαδή, τελειώνει η τουριστική περίοδος τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη θα ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο».

Ο πρόεδρος της τουριστικής περιοχής έκανε λόγο για νέο σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την Αγία Γαλήνη: «Λόγω της ιδιομορφίας της Αγίας Γαλήνης, που είναι ένα γραφικό μέρος με στενά δρομάκια, δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ο θόρυβος και ο συνωστισμός των οχημάτων ενοχλεί και τους ξένους. Όταν περνούν προμηθευτές, τα ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία η ταλαιπωρία είναι μεγάλη. Υπάρχει πρόβλημα και στους χρόνους και στα πάντα.

Ο δρόμος λοιπόν αυτός θα είναι περιφερειακά, έξω από την Αγία Γαλήνη. Θα καταλήγει στο λιμάνι, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στην περιοχή μας και για αυτούς που έρχονται και για αυτούς που φεύγουν να είναι πολύ καλύτερη. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο όφελος για την περιοχή μας. Θα προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο, έτσι, και θα αξιοποιηθεί και η περιοχή μας. Και για τα σκάφη θα είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο λιμάνι. Θα αναπτυχθούμε ακόμα πιο πολύ» κατέληξε.