30 °C Rethymno, GR
24/05/2022

«Γευστικά Ταξίδια» για τους μαθητές του EN.E.E.ΓΥ.Λ. Ρεθύμνου

 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Φτιάχνω Μόνος μου Υγιεινό Πρωινό», το  EN.E.E.ΓΥ.Λ. Ρεθύμνου (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρεθύμνου), πέρασε ένα όμορφο πρωινό  στο Ιδιωτικό ΙΕΚ GRANT, την Τρίτη στις 29 Μαρτίου. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και στην συνέχεια ο σεφ κ. Βασίλης Λεωνίδου έδωσε συμβουλές και οδηγίες για ένα υγιεινό αλλά ταυτόχρονα και γευστικό πρωινό.

Το θέμα του πρωινού ήταν  μια καλή αρχή για να συζητήσουμε τις διατροφικές συνήθειες που έχουμε αλλά και αυτές που θα ήταν καλό να υιοθετήσουμε. Το ενδιαφέρον μαθητών και καθηγητών στα ύψη όπως επίσης και η όρεξη!

Εσείς ξέρετε το fouet και την μαρίζ και γιατί ένα ελαιόλαδο μπορεί να καίει, να είναι πικρό και πικάντικο; Εμείς πλέον ναι! Και τα είδαμε, και το διασκεδάσαμε και το απολαύσαμε!

Επίσης, ο κ. Λεωνίδου, πάντα με γνώμονα το ευ ζην και την προώθηση της κρητικής φιλοσοφίας, παρουσίασε στους μαθητές μας μια διαφορετική, πρωτότυπη εκδοχή ενός πολύ αγαπημένου μας πιάτου.  Ο σεφ ετοίμασε ομελέτα (τηγανιτή και μπεν μαρί) που συνοδευόταν με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα και πουρέ αβοκάντο.

Εννοείται πως ο φρέσκος φυσικός χυμός με πορτοκάλι, μανταρίνι, μήλο, ανανά, λάδι, μέλι και κανέλα δεν έλειπε από το μενού μας. Στην συνέχεια από το εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής προσφέρθηκε στους μαθητές λαχταριστό και νηστίσιμο κέικ με μαρμελάδα.

Η εμπειρία για τους μαθητές μας ανεκτίμητη. Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ τόσο στους μαθητές μας όσο και στην διδακτική ομάδα του ΙΕΚ για την άριστη συνεργασία τους.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του ΙΕΚ GRANT για την ζεστή φιλοξενία και την άψογη παρουσίαση.

Συνεχίστε να «προσέχετε τα φαγητά σας» όπως και εμείς «προσέχουμε τα παιδιά μας».

Θα ξανάρθουμε σίγουρα… για ένα νέο γευστικό ταξίδι!

 

Από την διεύθυνση του Ενιαίου  Ειδικού Επαγγελματικού  Γυμνασίου-Λυκείου  Ρεθύμνου