Μετά τον Στέλιο Κοζανίδη, ο άμεσος συνεργάτης και ένας… πολυπράγμων άνθρωπος μέσα στον οργανισμό της ΡΕΑ, ο Αντώνης ο Πλατής θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο πολυδιάστατο ρόλο: συνεργάτης του Α’ προπονητή, προπονητής τερματοφυλάκων και υπεύθυνος των ακαδημιών του γυναικείου συλλόγου που αριθμεί πια, πάνω από 80 κορίτσια στις υποδομές του. Η ΡΕΑ τον ανακοίνωσε αναφέροντας: “Ο ΑΟ ΡΕΑ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με τον Αντώνη Πλατή, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του βοηθού προπονητή, του προπονητή τερματοφυλάκων και του Υπευθύνου της Ακαδημίας μας.
Από το τεχνικό επιτελείο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένας άνθρωπος που έχει βάλει όχι απλά το λιθαράκι του… αλλά ολόκληρες κολώνες στην ομάδα μας, στην ακαδημία και γενικότερα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στο Ρέθυμνο. Ο Αντώνης Πλατής βρίσκεται από την πρώτη μέρα στην οικογένεια μας, προσφέροντας πολλά και σε όλα τα επίπεδα. Με επαγγελματισμό και αγάπη για τη δουλειά του, έχει δώσει τα απαραίτητα εφόδια σε τερματοφύλακες που έφτασαν ως και την Εθνική ομάδα, ενώ είναι ο «δάσκαλος» της Ειρήνης Μανουκαράκη, η οποία μέσω του ταλέντου και της προσπάθειας θα περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να ζήσει… το αμερικάνικο όνειρο.
Παράλληλα, την επόμενη σεζόν ο Αντώνης Πλατής θα συνεχίσει και στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Υπευθύνου της Ακαδημίας, με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου Γυναικών και στις μικρότερες ηλικίες να αποτελεί και πάλι μία από τις προτεραιότητες.
Ο Α.Ο. Ρ.Ε.Α. ευχαριστεί τον Αντώνη Πλατή για τη σπουδαία συνεργασία, με την ευχή για μία ακόμα καλύτερη και δημιουργική σεζόν.”
Αντ. Πλατής: «Το αύριο μάς περιμένει πιο ώριμους»
τις καθιερωμένες δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη δουλειά που τον περιμένει αλλά και στο γεγονός ότι, μέσα από τη ΡΕΑ έζησε και συνεχίζει να ζει μεγάλες εμπειρίες.
«Με χαρά και τιμή συνεχίζω για 5η χρονιά στην οικογένεια της ΡΕΑ, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το αποτύπωμά της τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών γραμμών.
Νιώθω χαρά και υπερηφάνεια που θα είμαι και φέτος κομμάτι της “παΡΕΑς”, στο πλευρό του Στέλιου Κοζανίδη και του Ανδρέα Δρυγιαννάκη, σε μια ομάδα που λειτουργεί με συνοχή, επαγγελματισμό και υψηλά στάνταρ.
Ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση, που συνεχίζει να παλεύει καθημερινά στα “παρασκήνια” για να κρατάει αυτόν τον οργανισμό ψηλά. Καλώ όλο το Ρέθυμνο να σταθεί δίπλα στην ομάδα-κόσμημα της πόλης, που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική και φέτος κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να μιλά για αυτήν.
Η ιστορική εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ, μέσα στην ΟΠΑΠ Arena, “Αγιά Σοφιά” μπροστά σε 15.000 φιλάθλους, και το εντυπωσιακό 4-4, δεν ήταν απλώς ένας αγώνας. Ήταν μια γιορτή ποδοσφαίρου που ανέδειξε τη δυναμική της ΡΕΑ και του γυναικείου ποδοσφαίρου γενικότερα.
Το αύριο μάς βρίσκει πιο ώριμους, πιο δυνατούς, πιο σοφούς. Η ομάδα ήδη κινείται μεταγραφικά και οργανωτικά, πάντα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και σχεδιασμό, υπό τις κατευθύνσεις του Προέδρου. Πιστεύω πως και τη νέα σεζόν θα δούμε όμορφα και ουσιαστικά πράγματα.”
“Η Ειρήνη, ένα από τα πιο σπουδαία προπονητικά κεφάλαια της ζωής μου”
Για την Ειρήνη Μανουκαράκη τόνισε: “Θα ήθελα να μοιραστώ και κάτι προσωπικό. Η Ειρήνη, ένα από τα πιο σπουδαία ποδοσφαιρικά κεφάλαια της ζωής μου, πέτυχε ένα τεράστιο όνειρο: Κέρδισε 100% υποτροφία σε κορυφαίο κολλέγιο της Αμερικής, μέσα από το ποδοσφαιρικό ταλέντο της.
Η απουσία της θα είναι δύσκολη, αλλά αφήνει πίσω της παρακαταθήκη αξιών: επιμονή, υπομονή, σκληρή δουλειά. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή.”
“Δύο νέες δράσεις”
Για την ακαδημία και την ταυτόχρονη ενασχόληση στο γκρουπ των τερματοφυλάκων, είπε: “Στο κομμάτι της ακαδημίας, ετοιμάζουμε εκπλήξεις και πρωτοπορίες. Ήδη έχουν ξεκινήσει δύο νέες σημαντικές δράσεις:
Η συνεργασία με τη Σχολή Τερματοφυλάκων Ρεθύμνου – RGS και το τμήμα εκμάθησης τεχνικής τρεξίματος, μια καινοτομία για τα δεδομένα της πόλης, που ανεβάζει το επίπεδο του ατομικού προπονητικού πλαισίου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς:
Την οικογένεια μου, για την υπομονή τους, την στήριξη και κατανόηση τους.
Τις αθλήτριες της ακαδημίας και της πρώτης ομάδας για την προσπάθεια και το ήθος τους, τους προπονητές της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας για την αφοσίωση και τη συνεργασία, τη διοίκηση, τους “αφανείς ήρωες” – τους ανθρώπους στα παρασκήνια – που καθημερινά στηρίζουν τη λειτουργία αυτής της υπέροχης οικογένειας που λέγεται ΡΕΑ».