21 °C Rethymno, GR
07/10/2022

ΤΟΥΣ 4ους ΑΓΩΝΕΣ ISOMAN (ΤΡΙΑΘΛΟΥ) ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η TRIMORE ΣΤΙΣ 23-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γνωρίζοντας το Ρέθυμνο από ξηρά και από θάλασσα

Οι αγώνες ISOMAN, το κλασικό τρίαθλο δηλαδή που περιλαμβάνει αγώνες αντοχής, κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα και ποδηλασία ξανάρχεται στην πόλη μας για 4η χρονιά!
Πρόκειται για ένα αθλητικό όσο και ψυχαγωγικό -για τον κόσμο- γεγονός που εντυπωσιάζει τόσο όσον αφορά τη θέαση που είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό όσο και τον βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.
Η διαφορά είναι ότι οι φετινοί αγώνες του τριάθλου που θα λάβουν χώρα στο Ρέθυμνο στις 23-25 Σεπτεμβρίου αφορούν ενήλικες αλλά και παιδιά με δράσεις διαφόρων αποστάσεων, αγώνες κολύμβησης Open Water, τρεξίματος πόλης και πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλα τα επίπεδα αθλητών (και μη) και ηλικιών. Είναι σαφώς μια πιο εξελιγμένη μορφή περιλαμβάνοντας ένα μεγαλύτερο μέρος ανθρώπων που δεν είναι ανάγκη να είναι υπεραθλητές.
Βλέπετε, οι επιτυχημένες και άρτιες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έχουν θέσει ψηλά τον πήχη. Οι διοργανώτες θέλουν -και η αλήθεια είναι ότι τα έχουν καταφέρει- να περάσουν αυτόν τον ενθουσιασμό σε όλους όσοι έχουν βρεθεί κοντά σ’ αυτή την ανοικτή δράση αφού θα πρέπρει να τονιστεί ότι οι αγώνες του ISOMAN έχει και τουριστικό όφελος.

Ένα τριήμερο με δραστηριότητες στο «φουλ»
Συγκεκριμένα, ηTRIMORE Sport Events θέλει να αναδείξει το αθλητικό ιδεώδες και να προσφέρει ένα τριήμερο γεμάτο ενθουσιασμό, συγκινήσεις, ψυχαγωγία και φυσικά την μοναδική κρητική παράδοση στους αθλητές, τις οικογένειες και τις παρέες τους, με υπευθυνότητα και συνέπεια.
Παρακάτω βλέπετε ποια είναι τα αθλήματα στα οποία θα δοκιμαστούν οι αθλητές στις αποστάσεις που ταιριάζουν στον κάθένα:
⦁ TRIathlon Olympic distance (1,5km κολύμβησης, 40km ποδηλασίας, 10km τρέξιμο)
⦁ TRIathlon Half Olympic distance (750m κολύμβησης, 20km ποδηλασίας, 5km τρέξιμο)
⦁ ISOMAN Equalized TRIathlon Quarter Distance (2,8km κολύμβησης, 24,6km ποδηλασίας, 10,6km τρέξιμο)
⦁ Τρέξιμο πόλης (5km και 10km)
⦁ Κολύμβηση Open Water (0.5km, 2.5km, 5km)
Και παιδικές δραστηριότητες
Τους αγώνες διοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης) και η TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas.

Πολύπλευρη διοργάνωση
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης συνεχώς εμπλουτίζεται γι’ αυτό και περιλαμβάνει παιδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση Open Water και παιδικό ISOMAN, Stress Run, σκυταλοδρομίες τρεξίματος, ποδηλατική βραδυπορία και δεξιοτεχνία, yoga, ενώ τοίχος αναρρίχησης πρόκειται να στηθεί σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου στην πλατεία, για να δημιουργήσει μια ξεχωριστή πρόκληση στους πιτσιρικάδες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε αυτό το ξεχωριστό σπορ.
Και πολιτιστική διάσταση στους αγώνες
Επιπλέον, οι διοργανωτές θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση πολιτιστικού περιεχομένου ευαισθητοποίησης από παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

Κ. Μητρόπαπας: «Γνωρίζοντας κάθε γωνιά του Ρεθύμνου»
Ο επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR Κωνσταντίνος Μητρόπαπας απευθύνθηκε σε όλους τονίζοντας πόσο σημαντικό όφελος έχουν οι διαγωνιζόμενοι αλλά και κατ’ επέκταση η ίδια η πόλη, οι πολίτες αυτής και οι επισκέπτες της:
“Είναι η τέταρτη χρονιά μιας διοργάνωσης θεσμού πλέον, με πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και το ξεχωριστό χρώμα που προσδίδει η Ρεθυμνιώτικη παράδοση. Πρόκειται για αγώνες που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, με δυνατότητα παρακολούθησης των αθλητών σε όλη την έκταση του αγωνιστικού τερέν όλων των αθλημάτων (περιλαμβανομένου του Τριάθλου), πραγματική περιήγηση στους θησαυρούς του Ρεθύμνου.
Οι διαδρομές των αγώνων έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε ο αθλητής να γνωρίζει κάθε γωνιά της πόλης (Παλιό λιμάνι, Αιγυπτιακός φάρος, προβλήτα και φάρος εμπορικού λιμανιού, Φορτέντζα, Παλιά πόλη, παραλιακός ιστός και κάθε ομορφιά, άρωμα, εικόνα της ξεχωριστής Κρητικής Πόλης.»

«Απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες»
Κατόπιν, ο κ. Μητρόπαπας υπογράμμισε ότι οι αγώνες προσφέρονται για όλους… «Παράλληλα, το αγωνιστικό κομμάτι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και επίπεδα αθλητών, δίνοντας την επιλογή της συμμετοχής σε άπαντες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το πλούσιο παιδικό πρόγραμμα, ζητά να εμπνεύσει τα παιδιά και να τα παρακινήσει στην αγκαλιά του «ευ αγωνίζεσθαι» και του αθλητισμού.
Τέλος, μέσω της διοργάνωσης αυτής, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες της πόλης από Ελλάδα και εξωτερικό που πραγματοποιούν τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο, να γίνουν κομμάτι αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας και να αποκομίσουν μια ξεχωριστή ανάμνηση!”