Την Πέμπτη 23 Μαρτίου οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Creta Carob στην Αργυρούπολη.
Σε μια όμορφη και φιλόξενη ατμόσφαιρα o ιδρυτής της εταιρείας κ. Ηλίας Μανούσακας παρουσίασε το χαρούπι, τον «ξεχασμένο θησαυρό της Κρήτης». Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλία προϊόντων που έχουν ως βάση το χαρούπι και να γνωρίσουν τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων που συνάδει απόλυτα με το πρότυπο μιας οικολογικής παραγωγής με πολύ χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.
Πληροφορήθηκαν τον τρόπο επεξεργασίας και μεταποίησης του χαρουπιού και την πληθώρα προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας (χαρουπόμελο, χαρουπόσκονη, καφέ, θρεπτικές μπάρες, κριτσίνια, μακαρόνια, μέχρι πηκτίνη χαρουπιού, ακόμα και αντιγηραντικές κρέμες και προϊόντα καλλωπισμού). Επίσης, αξίζει να σημειωθεί οι εκπαιδευόμενοι εντυπωσιάστηκαν και από τα προϊόντα που έχουν ως βάση το φραγκόσυκο (αρτοσκευάσματα, έλαια, ζυμαρικά, σνακς κ.α.).
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Μανούσακα για την φιλοξενία και την κατατοπιστική του παρουσίαση κατά τη διδακτική αυτή επίσκεψη, που αποτέλεσε μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία για τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Οι εκπαιδευτές κι οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου