Η παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής του Γ. Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Ελένης Ιωαννίδου, είναι άλλη μια γροθιά στο στομάχι του «κοινωνικού» κράτους.
Διαβάζοντας τους 17 λόγους εξαναγκασμού της παραίτησης της υποκλίνομαι αφενός στην Ιώβειο υπομονή της μέχρι σήμερα, αφετέρου στον «Γολγοθά» που πορεύτηκε για χάρη της δημόσιας υγείας (όλων ημών).
Η φαινομενικά ακούραστη γιατρός, κατά κοινή ομολογία, φύλαγε «Θερμοπύλες» στην κλινική της, παρέχουσα προς ΟΛΟΥΣ (-ΛΕΣ) υψηλών προδιαγραφών ιατρικές υπηρεσίες.
Το ερώτημα που τίθεται με αφορμή την παραίτηση είναι: Θα υπάρξει αντίδραση εκτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και από «ποιον»;
Αν και η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό κι έτσι θα πρέπει να υπερασπίζεται από όλους, δυστυχώς τα διαχρονικά προβλήματα λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων έχουν κομματική ανάγνωση θεωρώντας κάποιοι ότι η ευαισθησία τους παίρνει «υπεραξία» από τον πολιτικό χώρο που ανήκουν… όπου κι αν ανήκουν.
Έτσι δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο εάν η αντίδραση εκδηλωθεί μόνο από συναδέλφους της, του ίδιου με εκείνη πολιτικού-ιδεολογικού χώρου… στην καλύτερη περίπτωση από το σύνολο των συναδέλφων της στο Νοσοκομείο στα πλαίσια της «αλληλεγγύης».
Η κοινωνία των πολιτών θα ευαισθητοποιηθεί;
Οι διάφορες συλλογικότητες που έχουν σημαία τον «άνθρωπο» και το «περιβάλλον» θα πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διαμαρτυρίας;
Πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με ομιλίες κι όχι με συνθήματα-μουτζούρες σε τοίχους και διαμαρτυρίας, με πορεία πολιτών χωρίς κομματικά μπλοκ, με τους βουλευτές του νομού στην πρώτη γραμμή.
Ίσως έτσι και λόγω προεκλογικής συγκυρίας εισακουσθεί η, δια της εξαναγκαστικής παραίτησης, κραυγή αγωνίας της για τη λειτουργία του Νοσοκομείου… ευελπιστώντας ότι πάντα υπάρχει ανοικτή θύρα επιστροφής της στο «ναό» που εφημέρευε.
Υ.Γ.
Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την παραίτηση της κ. Ελένης Ιωαννίδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλη, τώρα θα δοκιμαστεί και στην πράξη… με φυσική παρουσία.
Εάν κρίνω, με βάση το ενδιαφέρον για τα δημοτικά, ακόμη και ενεργοί δημότες δεν θέλουν να «καούν βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά».
Μάλλον το «κάψιμο» τους φοβίζει παρόλο που τα «κάστανα» τους αρέσουν… φαίνεται πιο εύκολο είναι να βρουν «καστανά» κι ας τον βρίζουν πότε πότε.
* Ο Γιώργος Ταταράκης είναι πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.