Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Συνεργάτες

Η ψυχαγωγία από την πολιτική στο διαδίκτυο

Βαγγέλης Παπαδάκις Από Βαγγέλης Παπαδάκις
15/05/2025 - 10:09 πμ
στην κατηγορία Συνεργάτες

Ζούμε σε εποχές που η τεχνολογία είναι απαραίτητη. Το διαδίκτυο πλέον σου προσφέρει κάθε λογής ενημέρωση αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Άλλοι καταφεύγουν στο διαδίκτυο για ενημέρωση και άλλοι για ψυχαγωγία. Η αγαπημένη μου διασκέδαση είναι να διαβάζω τα σχόλια φανατικών ιδεολόγων και υποστηρικτών των κομματικών γραμμών, κάθε πολιτικής παράταξης. Πέρα από τη διασκέδαση η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές μ’ αυτά που διαβάζω, εκτός από το γέλιο, εξοργίζομαι, και δεν αποφεύγω να λυπάμαι τελικά, για την κατάντια μας. Αυτή που μας έχει οδηγήσει ιστορικά πολλές φορές σαν χώρα σε ήττες, βλέπε μικρά Ασία, Κύπρο και Ίμια, που δεν χωνεύονται με κανένα τρόπο.

Από τα γραφόμενα βλέπει εύκολα κάποιος ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να υπάρξει ομοψυχία των κομμάτων, ακόμη και στα πιο κρίσιμα θέματα. Στόχος του κάθε κόμματος είναι πως θα θάψει τα υπόλοιπα, για να κερδίσει ψήφους σε βάρος τους. Κάθε κόμμα θα πρέπει οπωσδήποτε να πει κάτι διαφορετικό από τα άλλα, για να δικαιολογήσει την παρουσία του στη βουλή.

Ο νεοδημοκράτης ισχυρίζεται ότι, όλα όσα κάνει ή έκανε πριν η κυβέρνηση του είναι τα τέλεια και όλες οι άλλες παρατάξεις είναι αντεθνικές, και θέλει τον αφανισμό τους!

Αν είσαι ΠΑΣΟΚ είχες πάρει μέτρα π.Χ. (προ Χριστού!) για το καλύτερο της χώρας και των πολιτών της. Τώρα πως έγινε βέβαια με τόσα εξαιρετικά μέτρα σε κάθε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο κτλ., η χώρα να πηγαίνει κατά διαόλου, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θέλει μαντικές, αν όχι θεϊκές ικανότητες, για να εξηγηθεί…

Αν είσαι ΚΚΕ οτιδήποτε μέτρο πάρθηκε τώρα και στο παρελθόν, από οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι λάθος, αντιλαϊκά και κλασσικά εναντίον της εργατιάς. Πάντως, από οποιοδήποτε λογικό άτομο, σίγουρα δεν παραγνωρίζονται οι αγώνες του, αφού ουσιαστικά είναι σταθερά και λόγω φιλοσοφίας, το μόνο κόμμα που κατεβαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται, για τον εργάτη και τον κόσμο γενικότερα.

Αν είσαι Σύριζα οπωσδήποτε θα έπαιρνες καλύτερα μέτρα, έχοντας μια μικρή διχογνωμία από εδώ μέχρι την Κίνα, μεταξύ των στελεχών σου και της νεολαίας σου. Απαιτείς να δώσουν και ένα σωρό επιδόματα, από εκείνα τα οποία εσύ ξέχασες να δώσεις, ενώ δεν ξεχνάς την αγαπημένη σου συνήθεια να διασπάσαι σε αρκετά κομμάτια, αφού όλα τα στελέχη σου είναι πιο αριστερά από τα υπόλοιπα και θέλουν να είναι ηγέτες σου.

Αν είσαι Πλεύση ελευθερίας διαφωνείς με όλους και όλα, δεν κάνεις ποτέ συμβιβασμό, τουλάχιστον στα φανερά, βολεύεις συντρόφους και φίλους στη βουλή και κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις, κατηγορώντας τον πρώην αρχηγό σου (Τσίπρα) ότι είναι προδότης.

Αν είσαι ελληνική λύση είσαι απλά στον κόσμο σου και ευτυχής, αφού πουλώντας κηραλοιφές στην TV βολεύτηκες από το πουθενά στη βουλή, και τώρα φιλοδοξείς να γίνεις και πρωθυπουργός!

Αν είσαι Νίκη χρησιμοποιείς το πιασάρικο σύνθημα «Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», για να μαζεύεις ψήφους από κάθε γωνιά ψηφοφόρων και σπας και καμιά εικόνα στην εθνική πινακοθήκη, για να μπορείς να είσαι πάντα στην επικαιρότητα, κάνοντας και καμιά δηλωσούλα θρησκείας και πατριωτισμού, για να περνά η ώρα και να δικαιολογείς και την παρουσία σου στη βουλή.

Αν είσαι Σπαρτιάτης, όχι δεν τρως μέλανα ζωμό, ούτε πας σε κοινόβια μέχρι 30 ετών, άλλα οι εθνικιστικές σου κορώνες είναι στην ημερήσια διάταξη, αντιγράφοντας την αλήστου μνήμης Χρυσαυγούλα, από την οποία πολλοί λένε ότι προέρχεσαι.

Υπάρχουν βέβαια και οι αναρχικοί! Άλλη περίπτωση αυτοί! Ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται να πολεμάς το σύστημα καταστρέφοντας οτιδήποτε βελτιώνει όχι μόνο τη ζωή των πολιτών συνανθρώπων σου, αλλά και τη δική σου. Πολλές φορές κάνω τη σκέψη ότι θα ήταν ενδιαφέρον ένα πείραμα με κάμποσους από αυτούς σε ένα νησί, να αυτοδιοικηθούν, για να δούμε το υπέροχο αποτέλεσμα.

Όλοι οι παραπάνω, μηδενός εξαιρουμένου, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την παράταξη και τις ιδεολογίες τους, μη βλέποντας ούτε ένα χιλιοστό πέρα από τη γραμμή του κόμματός τους. Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Είναι κάποιοι τόσο προκλητικοί σ’ αυτά που γράφουν που σκέπτομαι ότι δεν μπορεί, σίγουρα πληρώνονται για να λένε τόσες @@@…… που αν το γράψω θα το κόψει η λογοκρισία! που γελάνε ακόμη και οι πέτρες. Υποβιβάζουν τραγικά τον εαυτό τους, εκτός και αν δεν έχουν απολύτως καμία επαφή με το περιβάλλον, οπότε δικαιολογούνται.. Κανένας δεν έχει κανένα καλό λόγο για κανέναν και όλοι αποσκοπούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη (αντιγραφή από τα κόμικς Ιζνογκούντ!).

Και τελικά φτάνουμε στο κλασσικό σημείο που ο λαός μη περιμένοντας να σωθεί από κανέναν σώζεται μόνος του (πληρώνοντας τα μνημόνια!) και σώζει και όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες (συγνώμη Καραγκιόζη!), για να συνεχίσουν να τον ταλαιπωρούν, γιατί όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης: «Ο λαός δεν σώζεται, σώζει!!!».

 

Ονειρεύομαι την ημέρα που όλοι οι παραπάνω θα αλλάξουν νοοτροπία, παραδεχόμενοι τα λάθη που κάνει ή έχει κάνει το κόμμα τους στο παρελθόν, αλλάζοντας νοοτροπία και στη χώρα κάνοντας την να βαδίσει πλέον προς το καλύτερο. Εντάξει, εντάξει! Λέω και καμιά κοτσάνα για να περάσει η ώρα! Ουτοπικό είναι! Αλλά είπα να ονειρευτώ λίγο παραπάνω!!!

Αν κάποιοι έχουν ενοχληθεί από αυτά που γράφω, θα χαρώ πολύ να μου κόψουν την καλημέρα και θα τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου! Ευχή μου πάντως είναι να κυριαρχεί πάντα σε όλους μας η απλή λογική, το καλό όλων και του συνόλου και όχι ο εγωισμός και ο φανατισμός, μπας και καταφέρει κάποια στιγμή αυτή η χώρα να βαδίσει σταθερά στους δρόμους της ευημερίας.

 

Share234Tweet146Send
Βαγγέλης Παπαδάκις

Βαγγέλης Παπαδάκις

Ο Βαγγέλης Παπαδάκις είναι π. διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου -Ε:11 Φυσικής αγωγής

Σχετικά νέα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ - ΜΑΡΑΚΗ

Μήνυμα της εντεταλμένης συμβούλου Παιδείας Περιφέρειας Κρήτης Ε. Μαράκη για τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας

15/05/2025 - 5:18 μμ
5165603402432664 τζεδασ

Γ. Μαρινάκης: Το Ρέθυμνο οφείλει πολλά στον Γιάννη Τζεδάκι

15/05/2025 - 4:59 μμ
ΤτΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από τους δασμούς – Με ικανοποιητικό ρυθμό η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

ΤτΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από τους δασμούς – Με ικανοποιητικό ρυθμό η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

15/05/2025 - 4:31 μμ
CRETE TRIP

«The Crete Trip 2025»: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

15/05/2025 - 4:10 μμ
Επόμενο άρθρο
ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Εκδρομή του Σχολικού Μουσείου στα Κατωμέρια

5165603402432664 τζεδασ

Γ. Μαρινάκης: Το Ρέθυμνο οφείλει πολλά στον Γιάννη Τζεδάκι

15/05/2025 - 4:59 μμ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου καταδικάζει την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο

15/05/2025 - 3:43 μμ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Την Δευτέρα 19 Μαΐου η 5η διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρεθύμνης

15/05/2025 - 3:12 μμ
5165474184932547 IMG 9811

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για τη ΔΑΠ στο Ρέθυμνο με 48,91%

15/05/2025 - 1:24 μμ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μεγάλος στόχος για τον ΟΑΚ η ολοκλήρωση των μελετών του περιφερειακού δρόμου στις αρχές του 2026

15/05/2025 - 12:35 μμ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

Οι οικονομικές εκκρεμότητες οδήγησαν σε διακοπή εργασιών

15/05/2025 - 12:26 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr