Η ομάδα Scarmi διοργανώνει έναν ηχητικό, μουσικό, αφηγηματικό περίπατο που φωτίζει τις αθέατες όψεις της έμφυλης βίας στον δημόσιο χώρο του Ρεθύμνου, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, στις 21:00 και σημείο έναρξης στην Πλατεία 25ης Μαρτίου. Ο περίπατος «Και Εδώ» ανοίγει έναν χώρο ακρόασης και στοχασμού γύρω από όσα συχνά αποσιωπώνται. Με τη χρήση ακουστικών, οι συμμετέχοντες ακολουθούν μια κυκλική διαδρομή στην πόλη και βιώνουν μια πολυεπίπεδη αφήγηση: ανώνυμες μαρτυρίες γυναικών, λογοτεχνικά αποσπάσματα, πρωτότυπη μουσική και ηχητικά τοπία συνθέτουν έναν εναλλακτικό χάρτη εμπειριών.
Καθημερινά σημεία μεταμορφώνονται σε πεδία μνήμης και συνειδητοποίησης. Η πόλη αποκαλύπτεται ως ένας παράλληλος ηχητικός χάρτης, που μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τον χώρο, τα όρια και τη συνύπαρξη.
Ο ίδιος δρόμος δεν βιώνεται το ίδιο από όλους.
Η ομάδα προσκαλεί τους άνδρες της πόλης να τον «ακούσουν» μέσα από την εμπειρία των γυναικών.
Το έργο βασίζεται σε πραγματικά βιώματα γυναικών που συλλέχθηκαν μέσω έρευνας και ερωτηματολογίων και έχουν δραματουργικά επεξεργαστεί για τις ανάγκες της ηχητικής εμπειρίας.
Η δράση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε παραγωγή και συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
«Η πατριαρχία δεν κατοικεί μόνο σε θεσμούς, αλλά και στον χώρο: στις αφανείς γωνιές της πόλης που δεν αποτυπώνονται σε επίσημους χάρτες».
Η ομάδα παρακαλεί τους ενφιαφερόμενους να βρίσκονται στο χώρο 15 λεπτά νωρίτερα. Το εισιτήριο είναι ενιαίο στα 12 ευρώ και η διάρκεια του περιπάτου στη 1 ώρα.
Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια εδώ: Και Εδώ _εισιτήρια
Συντελεστές
Σύλληψη / Δραματουργία / Σκηνοθεσία / Γραφιστικά / Αφήγηση: Αποστολάκη Ελεάννα
Πρωτότυπη Μουσική / Μίξη Ήχου / Ηχητικός Σχεδιασμός: Φλουρής Μιχάλης, Πιτσιδήμος Χριστόφορος
Παραγωγή: Ομάδα Scarmi (ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΑΜΚΕ)














