Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ελλάδα

Ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» στις εφημερίες στα νοσοκομεία- Ξεκινάει σήμερα η πιλοτική εφαρμογή

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Newsroom Από Newsroom
15/05/2025 - 10:37 πμ
στην κατηγορία Ελλάδα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα (15/5) στο τμήμα επειγόντων του «Ευαγγελισμού», η πρότυπη λειτουργία του ψηφιακού συστήματος με «βραχιολάκι» , που θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι ασθενείς, κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο. Το βραχιολάκι θα επεκταθεί σύντομα σε πολλά νοσοκομεία.

Με το σύστημα αυτό θα συλλέγονται, κατά τη διάρκεια των εφημεριών, πραγματικά δεδομένα για το τι συμβαίνει και θα μπορεί να υπάρχει παρέμβαση σε συνθήκες υπερβολικής καθυστέρησης. Επίσης, θα γνωρίζει σε λίγο καιρό ο καθένας, αναλόγως το νοσοκομείο που θα επιλέξει, πόση θα είναι η αναμονή ενώ θα μπορούν να σχεδιάζονται στοχευμένες πολιτικές.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του @YpYgGR έθεσα ως έναν από τους βασικότερους μου στόχους την μείωση του μέσου χρόνου αναμονής στις εφημερίες και την μείωση της εν γενεί ταλαιπωρίας των ασθενών σε αυτές. Εχουμε ήδη εφαρμόσει μία σειρά μέτρων (πρόσληψη επιπλέον τραυματιοφορέων, εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, ιατρών ειδικά για τα ΤΕΠ, αλλαγή του τρόπου εφημεριών, τηλεδιάγνωσης των απεικονιστικών εξετάσεων κλπ), σήμερα ξεκινάμε πιλοτικά από τον Ευαγγελισμό, άμεσα σε άλλα 11 μεγάλα Νοσοκομεία και έως το τέλος του έτους παντού, το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης των ασθενών στις εφημερίες. Με το σύστημα αυτό α) θα συλλέγουμε πραγματικά δεδομένα για το τι συμβαίνει και θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε συνθήκες υπερβολικής καθυστέρησης β) θα γνωρίζει σε λίγο καιρό ο καθένας μας αναλόγως το νοσοκομείο που θα επιλέξουμε πόση θα είναι η αναμονή, γ) θα μπορούμε να σχεδιάζουμε στοχευμένες πολιτικές. Καλή μας επιτυχία! Το ΕΣΥ αλλάζει και γίνεται καλύτερο».

Αναλυτικά τα δέκα μέτρα που έρχονται για τη βελτίωση του ΕΣΥ

1. Ξεκινάει σήμερα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Ευαγγελισμού», η πρότυπη λειτουργία του ψηφιακού συστήματος με tracker σε κάθε ασθενή, που θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί κάθε ασθενής και όλες τις «στάσεις» που χρειάζεται να κάνει κατά την παρουσία του στο ΤΕΠ. Στόχος είναι ο εξορθολογισμός και η βελτίωση της παροχής φροντίδας. Η πιλοτική λειτουργία θα επεκταθεί σε 14 νοσοκομεία έως τα μέσα Ιουλίου και σε 80 νοσοκομεία έως Ιανουάριο 2026.

2. Τον Ιούνιο αρχίζει η ξεχωριστή αξιολόγηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων. Θα μπορεί να λάβει μέρος κάθε ασθενής που λαμβάνει εξιτήριο. Η αξιολόγηση θα γίνεται μέσω ειδικά διαμορφωμένου ψηφιακού ερωτηματολογίου.

3. Εντός του Ιουνίου αρχίζει και η κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ σε χιλιάδες δικαιούχους, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Τις αποστολές θα χειρίζεται εξειδικευμένη εταιρεία τηλεμεταφορών.

4. Τον ίδιο μήνα θα έχουμε καθολική έναρξη, σε όλη την ορεινή και νησιωτική Ελλάδα, των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), για την τακτική παροχή εξετάσεων και φροντίδας στους κατοίκους μικρών κοινοτήτων και οικισμών.

5. Επιταχύνεται η πρόσληψη 430 υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων σε ΤΕΠ στην Αττική, εντός του 2025. Πρόκειται για 58 γιατρούς, 121 νοσηλευτές, 165 τραυματιοφορείς και 86 λοιπό προσωπικό.

Ανακαίνιση και αναβάθμιση των υποδομών

6. Φέτος θα παραδοθούν 11 υπερσύγχρονα ΤΕΠ σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Ακόμα τέσσερα θα παραδοθούν εντός του 2026. Αύριο παραδίδεται το ΤΕΠ στο ΚΑΤ.

7. Επτά χιλιάδες δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι πρώτοι δικαιούχοι έχουν ήδη λάβει SMS στα κινητά τους τηλέφωνα και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες επεμβάσεις. Στόχος, στο τέλος του προγράμματος, είναι να μην υπάρχει αναμονή ακόμη και για περιστατικά άνω των τεσσάρων μηνών, που είναι αντίστοιχο των καλών πρακτικών σε χώρες της ΕΕ.

8. Δημιουργούνται 16 νέα κέντρα τραύματος σε όλη τη χώρα, εντός δομών του ΕΣΥ.

Πρόληψη που σώζει ζωές

9. Πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη συμμετάσχει στις προληπτικές εξετάσεις του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης». Εξ αυτών, 363.500 έχουν παραπεμφθεί για περαιτέρω εξετάσεις χάρη στις δράσεις αυτές και περισσότεροι από 65.000 έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με ευρήματα, με αποτέλεσμα να έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισης της πάθησής τους. Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

10. Το πλέγμα προγραμμάτων πρόσληψης εμπλουτίζεται με την έναρξη, ως τα τέλη Ιουλίου, της δράσης για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας ενηλίκων. Περιλαμβάνει δωρεάν ιατρική αξιολόγηση και παρακολούθηση, όπως και συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων για την παχυσαρκία σε άτομα με πολύ σοβαρή νοσογόνο παχυσαρκία (ΒΜΙ άνω του 40) και συννοσηρότητες. Στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης, θα παρέχεται παράλληλα υποστήριξη από ειδικούς διατροφολόγους, που θα αποτελεί προϋπόθεση ώστε να συνεχιστεί η φαρμακευτική θεραπεία.

Πηγή: ERTNEWS

Tags: sidebar_nowΕΣΥΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙνοσοκομείαΥγεία
Share238Tweet149Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

5163830451144814 nosi

Μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

13/05/2025 - 3:45 μμ
ΕΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου σε νευραλγικούς τομείς της πόλης

09/05/2025 - 11:15 πμ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Στη βουλή η υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κρήτης

07/05/2025 - 10:27 πμ
5152429417073048 009 (1)

Ν. Παπανδρέου: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης  

30/04/2025 - 11:02 πμ
Επόμενο άρθρο
5165376210245146 music-vasilis-skoulas-gialyno

Ορκωμοσία μεταπτυχιακών φοιτητών με τιμώμενο πρόσωπο τον Βασίλη Σκουλά

5196004655047291 ΚΟΥΤΣΑΛΕΔΑΚΗ

Οι θέσεις του του συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου

19/06/2025 - 9:29 μμ
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ

Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Στο Σινεμά»

19/06/2025 - 8:31 μμ
5195957412234854 p1cm544

Δράσεις από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας 2025

19/06/2025 - 8:09 μμ
viber image 2025-06-19 18-47-14-609

Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών δήμου Ρεθύμνης: Οι ισχυρισμοί περί εργασιακής πίεσης, υπερωριών και απειλών είναι ψευδείς

19/06/2025 - 6:51 μμ
ΚΟΝΤΑΚΗΣ - ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Παράταση του χρησιδανείου για τις εκτάσεις στου Γάλλου με φόντο την κατασκευή σχολείων

19/06/2025 - 6:49 μμ
αστυνο

Τρεις συλλήψεις για οπαδική βία στο Ρέθυμνο 

19/06/2025 - 4:36 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr