Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), διοργανώνει την 3η ημερίδα διατροφής της ΕΔΔΕ Κρήτης, με θέμα «Θωράκισε την υγεία σου με κρητικά superfoods» το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 10:00.
Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής και επισιτισμού (16-Οκτ), από την ΕΔΔΕ Κρήτης, σε συνεργασία και με το τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου Ηρακλείου.
Οι θεματικές που θα συζητηθούν θα αφορούν κάποια πολύ ωφέλιμα και υγιεινά τρόφιμα (Superfoods) που είναι ταυτόχρονα και βασικά τρόφιμα της Κρητικής Διατροφής, όπως χαρούπι, μέλι, ελιά, ελαιόλαδο, σταφίδες, χόρτα, καρποί, σπόροι, κλπ.
Η είσοδος προς το κοινό θα είναι ανοιχτή (δωρεάν).
Βασικός χορηγός ημερίδας: Υφαντουργία Κρήτης.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10:00-10:30: Προσέλευση/Εγγραφές παραλαβή υλικού ημερίδας.
10:30: Καλωσόρισμα – Ευχαριστίες δραστηριοποίηση ΕΔΔΕ Κρήτης.
Προεδρείο/ Συντονισμός: Αμαλία Παρλαμά διαιτολόγος – διατροφολόγος /μέλος ΕΔΔΕ Κρήτης πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής ημερίδας.
10:45-11:15: Χαρούπι: Η Υπερτραφή της Κρητικής Γης, Σοφία Κιλιτζιράκη διαιτολόγος – διατροφολόγος /μέλος ΕΔΔΕ Κρήτης.
11:15-11:45: – Καρποί και Σπόροι: Διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία Ιωάννα Πευκιανάκη, MSc (PhDc) διαιτολόγος – διατροφολόγος /μέλος ΕΔΔΕ Κρήτης, υποψήφια διδάκτορας Ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγήτρια τμήματος Δεοντολογίας Μητροπολιτικού Κολεγίου Ηρακλείου.
11:45-12:15: Διάλειμμα
Προεδρείο/Συντονισμός: Μάνος Γιακουμάκης, MSc διαιτολόγος-διατροφολόγος / πρόεδρος Π.Τ. ΕΔΔΕ Κρήτης, μέλος οργανωτικής επιτροπής ημερίδας.
12:15-12:45: Χρήση και Αξιοποίηση του ελαιολάδου με τον καλύτερο τρόπο Γιώργος Φραγκιαδάκης αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας ΕλΜεΠα
12:45-13:15: Σταφίδα: Η Ελληνική υπερτροφή Μαρία Ζαραβίνου, Msc διαιτολόγος – διατροφολόγος /μέλος ΕΔΔΕ Κρήτης, προϊσταμένη τμήματος Διατροφής ΠαΓΝΗ, καθηγήτρια τμήματος Διαιτολόγιας Μητροπολιτικού Κολεγίου Ηρακλείου.
Ειρήνη Νικολιδάκη, PhD- Καθηγήτρια τμήματος Διαιτολογίας Μητροπολιτικού Κολεγίου Ηρακλείου.
13:15-14:00: Μεσημεριανή Διακοπή.
Προεδρείο/Συντονισμός: Ειρήνη Μασαούτη, Msc διαιτολόγος – διατροφολόγος / αντιπρόεδρος Π.Τ. ΕΔΔΕ Κρήτης, μέλος οργανωτικής επιτροπής ημερίδας.
14:00-14:30: Το μέλι και τα προϊόντα του, Στέλιος Λιναρδάκης, διαιτολόγος – διατροφολόγος /μέλος ΕΔΔΕ Κρήτης, προϊστάμενος τμήματος Διατροφής Βενιζελείου Νοσοκομείου.
14:30-15:00: Άγρια χόρτα και βότανα, στο κρητικό διατροφικό πρότυπο Αντωνία Ψαρουδάκη, επίκουρη καθηγήτρια τμήματος Διατροφής και Διαιοτολογίας ΕλΜεΠα
15:00 Αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση – Ευχαριστίες.