11 °C Rethymno, GR
03/02/2023

Ισχυρή εντολή ζήτησε από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Ισχυρή εντολή στις επόμενες εθνικές εκλογές ζήτησε από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ώστε, όπως είπε, «η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν ξανά ως πρωταγωνιστής για να υπάρχει μια δύναμη πραγματικής ελπίδας «.

Ο κ Ανδρουλάκης εγκαινίασε τα νέα  γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου,τονίζοντας πως :»‘

«Εύχομαι στο Ρέθυμνο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να έχουμε και τον βουλευτή μας, την εκπροσώπησή μας, ώστε πραγματικά να έχουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα από την πατρίδα μας την Κρήτη, όπου παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ριζωμένο κοινωνικά κι έφερνε πολύ μεγάλες επιτυχίες’.

 

Εύχομαι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές εδώ από τον τόπο μας και να γίνει η Κρήτη το εφαλτήριο μιας πανελλαδικής αλλαγής των δυνάμεων της προόδου, της πατριωτικής συνέπειας και του ρεαλισμού».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα έξω από  τα γραφεία του κόμματος για να υποδεχτούν τον κ Ανδρουλάκη. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν η αντιεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή,  δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης   , ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου καθώς και παλιά και νέα στελέχη του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Νίκος Ανδρουλάκης ,ανέφερε: »

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε όλη την Ελλάδα για να ανατραπεί ένας πολιτικός συσχετισμός μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που είναι άγονος και ατελέσφορος. Τοξικό κλίμα σύγκρουσης και καμία κουλτούρα υγιούς δημόσιου διαλόγου σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, όπως η οικονομία, οι ανισότητες, η ενεργειακή κρίση.

Στην απέναντι όχθη είμαστε εμείς, η δημοκρατική παράταξη, που με τις προτάσεις μας για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, για δίκαιη πράσινη μετάβαση που θα καθιστά εφικτή τη δυνατότητα αγροτών και κτηνοτρόφων να συγκροτήσουν ενεργειακές κοινότητες προκειμένου να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής τους και να μην είναι σήμερα σε μια απελπιστική κατάσταση, με προτάσεις για ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, προσπαθούμε με έναν αποτελεσματικό τρόπο να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση της εποχής, που είναι οι κοινωνικές ανισότητες και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Και εδώ από το Ρέθυμνο θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό στις επόμενες εθνικές εκλογές να μας δώσει ισχυρή εντολή ώστε το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ξανά ως πρωταγωνιστής για να υπάρχει μια δύναμη πραγματικής ελπίδας  και όχι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελιτισμός της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάζουν τη χώρα να μένει στην υστέρηση’.

Απαντώντας σε  ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

«Δεν κρατώ μεζούρα. Δεν μετρώ αποστάσεις. Έχουμε άλλες αξίες και άλλο πρόγραμμα. Είμαστε τρία διαφορετικά κόμματα. Θεωρώ ότι αυτό το κόμμα με τις ιστορικές και κοινωνικές του ρίζες σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, μπορεί να επιστρέψει δυναμικά για να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Αξίζει περισσότερα απ’ όσα του προσέφεραν  ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργοί«.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κινήματος στο Ρέθυμνο, Μιχάλης Σαρρής έστειλε «μήνυμα ενότητας, αναγέννησης και αγώνα», συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε και μπορούμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου».