17 °C Rethymno, GR
24/03/2023

Κ. Ανυφαντάκης: «Η διακοπή ας ελπίσουμε ότι είναι προάγγελος καλών πραγμάτων»

Δεν είχε μιλήσει εδώ και καιρό ο Κώστας Ανυφαντάκης αλλά φαίνεται πως αυτή η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη. Γιατί πολύ απλά η σκυτάλη των πρωτοβουλιών φεύγει από τα γραφεία της SL2 και πάει στα χέρια των προπονητών και των ποδοσφαιρικών τμημάτων τα οποία θα φύγουν από την προπονητική καθημερινότητα και θα εστιάσουν στους επίσημους αγώνες που θα ξεκινήσουν κατά το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.
Ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στην Επισκοπή, στα λάθη που υπήρξαν από πλευράς πολιτείας εκφράζοντας πάντως στο τέλος την πεποίθησή του ότι κάποια στιγμή -ελπίζει από τώρα- να διορθωθούν τα κακώς κείμενα σε ένα καλό βαθμό.
“Εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να προπονούμαστε και να αγωνιζόμαστε στα γήπεδα. Φανέλες επίσημες δεν φορέσαμε γιατί εδώ που οδηγηθήκαμε, δεν υπήρχε κι άλλη διέξοδος. Σε κάθε περίπτωση δουλέψαμε επί ένα μήνα με το σκεπτικό ότι θα μπούμε γρηγορότερα στους επίσημους αγώνες. Ήταν κουραστικό όλο αυτό. Ελπίζω να βρεθούμε στην επανεκκίνηση με τρόπο τέτοιο που θα είναι ωφέλιμο για όλους.
Έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν για κάθε ομάδα, έτσι και για μας…
Η νέα αυτή διακοπή όμως δεν γίνεται να μην αποτελεί μια νέα αρχή. Πρώτα-πρώτα αυτό που θα λείψει και θα το ψάξουν να το βρουν όλες οι ομάδες είναι ο ρυθμός. Και από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε, θα πάμε στον “αυτόματο” με παιγνίδια, Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη… Εκεί χρειάζεται πάλι άλλη διαχείριση…
Σε τελική ανάλυση αυτό που βλέπω είναι ότι κάθε χρόνο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα απαξιώνεται ολοένα και πιο πολύ. Ελπίζω κι εύχομαι αυτό το κακό που συμβαίνει να είναι ένας προάγγελος καλών πραγμάτων.»

«Η δημιουργία δύο ομίλων η ρίζα του κακού…»
Ερωτηθείς για το τί έφταιξε και φτάσαμε σε μία νέα διακοπή, ο Ρεθεμνιώτης κόουτς, εστίασε σε δύο θέματα… “Η ρίζα του κακού ήταν η δημιουργία δύο ομίλων. Το άλλο είναι η διαφθορά που και η ίδια η πολιτεία αναφέρει αλλά δεν ψάχνει να βρει από πού προέρχεται…
Νομίζω ότι δεν πάει πιο κάτω. Ελπίζω να βρήκαμε πάτο και από ‘δω και στο εξής να έχουμε μόνο να ανέβουμε την ανηφόρα που βρίσκεται μπροστά μας ως ομάδες, ως ποδόσφαιρο.”

“Σοκαρισμένος για το χαμό του Αδαμάκη”
Τέλος, ο Κ. Ανυφαντάκης δήλωσε σοκαρισμένος από την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη και ένα παραπάνω για τον χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή, Ιορδάνη Αδαμάκη τον οποίο είχε στην ομάδα της Καβάλας.
“Αναφερόμαστε στο πολύπαθο ποδόσφαιρο αλλά τούτη ‘δω την ώρα, εγώ προσωπικά είμαι συγκλονισμένος για τον χαμό ενός παιδιού το οποίο είχα ποδοσφαιριστή στην Καβάλα και στις δύο μου θητείες, τον Ιορδάνη Αδαμάκη. Πληροφορήθηκα από τα μίντια ότι ήταν ανάμεσα στους άτυχους της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Είναι τόσο κρίμα για ένα τόσο νέο, ένα τόσο εξαιρετικό παιδί (22 χρονών) να φεύγει τόσο άδικα από τη ζωή. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τα οποία δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν φέρνοντας πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν.
Για το ποδόσφαιρο έχουμε μια κρυφή ελπίδα, μιας και το αγαπάμε όλοι, θα βρει τον δρόμο του. Εκεί υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Το ελπίζω τουλάχιστον…”

Κανονικά προπονήσεις ενόψει ΑΕΚ Β’
Η Επισκοπή προπονήθηκε στο ΔΑΚ Γάλλου σήμερα ενώ και αύριο Παρασκευή (3/3) θα γυμναστεί στις 11.00πμ στο ίδιο γήπεδο. Προπόνηση θα έχουμε και το Σάββατο (4/3) ενώ την Κυριακή θα δοθεί ρεπό.
Η ομάδα κάνει προπόνηση δίχως τον Οργκίτο Μέτα ο οποίος έχει μια ενόχληση στο ισχύο ενώ εκτός προπονήσεων είναι και ο Μιχάλης Μπερικάκης που έχει δεχθεί ένα χτύπημα στην κνήμη. Παρ’ όλα αυτά εκτιμάται ότι αμφότεροι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.
Η Επισκοπή θα υποδεχθεί την ΑΕΚ Β’ την Κυριακή 12 Μαρτίου στο «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης», παιγνίδι που είναι προγραμματισμένο για την 14η αγωνιστική.