11 °C Rethymno, GR
03/02/2023

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κ. Ανυφαντάκης: «Τέσσερις με πέντε προσθαφαιρέσεις»

Το 2022 αφήνει τη θέση του στο 2023 και στην Επισκοπή έχουν να λένε ότι αυτή η χρονιά ήταν γεμάτη… Γεμάτη από εμπειρίες, από αγωνιστικές επιτυχίες, τουλάχιστον στο α’ μισό της αλλά και από αναδιατάξεις, αναπροσαρμογές που στη «δύση» του έτους καταβάλλεται η προσπάθεια να υπάρξει μία νηνεμία.
Ακόμα κι αν αυτή η νηνεμία θα έχει και πάλι κάποιες αλλαγές… Μην ξεχνάμε ότι ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των αλλαγών. Ήδη από τον σύλλογο έχει αποχωρήσει ο τερματοφύλακας Μάνος Καλογεράκης. Είναι προφανές ότι ψάχνουν ήδη για τον αντικαταστάτη του τη στιγμή πάντως που ο Γιάννης Ψαρράς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι εκείνος που θα φορέσει φανέλα βασικού στο πρώτο ματς του χρόνου απέναντι στον ΠΑΟ Ρουφ.
Γι’ αυτή την κατάσταση ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να μιλήσει είναι ο Κώστας Ανυφαντάκης. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτή της διακοπής του πρωταθλήματος τοποθετήθηκε δημοσίως μέσα από την τηλεόραση του Creta Channel και την εκπομπή «Match time».

Πιο αποτελεσματικοί
«Ήρθα στην Επισκοπή γιατί μου ταιριάζει η φιλοσοφία της ομάδας. Δεν δίστασα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να έρθω στο Ρέθυμνο. Η σταθερότητα για το πως βλέπει το ποδόσφαιρο αυτή η ομάδα, το ότι γνωρίζω καλά τον χώρο και τον κ. Νικολιδάκη είναι κάτι που με κάνει να νιώθω ασφάλεια αν και όπως ξέρετε η θέση του προπονητή δεν παρέχεται συνήθως τέτοια.
Αισθάνομαι καλά πάντως γιατί γνωρίζω τί πρέπει να γίνει για να σώσουμε την ομάδα. Αυτή η ομάδα αξίζει να μείνει στην κατηγορία.»

Ερωτηθείς για το τί έχει περισυλλέξει ως στοιχεία για να πορευθεί στο άμεσο μέλλον, ο κόουτς της Επισκοπής τόνισε: «Αυτά που έχουμε κρατήσει ως πρώτα συμπεράσματα είναι κι αυτά που θα μας καθοδηγήσουν στη συνέχεια. Αναζητούμε την εξέλιξη της απόδοσης ώστε με τις προσθαφαιρέσεις του Ιανουαρίου να αλλάξουμε την κατάσταση.
Πρέπει να μπούμε σ’ αυτή την διαδικασία αν και γνωρίζετε ότι ο Ιανουάριος δεν είναι και η καλύτερη μεταγραφή περίοδος. Θέλουμε να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες και με επιλογές που θα κάνουμε να βοηθηθούμε. Πιστεύω ότι θα γίνουν τέσσερις – πέντε προσθαφαιρέσεις.»

Για το νέο αίμα που υπάρχει στην Επισκοπή, ιδίως τους Ρεθεμνιώτες παίκτες τόνισε: «Τα νέα παιδιά θα πρέπει να πάρουν την ευκαιρία. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι θα οφείλουν να είναι έτοιμα 100% όταν θα μπουν να αγωνιστούν. Εμείς θέλουμε να τους προσφέρουμε ηρεμία και την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αλλά το κέρδος γι’ αυτά είναι να σώσουμε την κατηγορία.»

Για το πρωτάθλημα της SL2: «Είναι πιο δύσκολο από το περσινό. Πέρυσι υπήρχαν ομάδες των οποίων τα προβλήματα (αγωνιστικά και οικονομικά) φάνηκαν από την αρχή που λίγο ως πολύ, γνωρίζαμε ότι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Φέτος είναι ανταγωνιστικό και όλες θα διεκδικήσουν την κατηγορία. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα.
Όσο για μας, θα πρέπει να δούμε την απόδοσή μας και βάσει αυτής να βελτιωθούμε και να ανακάμψουμε. Πρέπει όμως να τη μεταφράσουμε και σε αποτελέσματα, άρα να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί. Όλα θα κριθούν στην διάρκεια τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά.»

Για την Επισκοπή και τί αντίκρισε σε σχέση με την αποχώρησή του πριν από 8 χρόνια… «Έχουν γίνει βήματα προόδου σε γηπεδικές εγκαταστάσεις ενώ υπάρχει καλύτερη υποστήριξη στο τμήμα. Το κυριότερο όμως είναι ότι βρήκα αυτό που άφησα, δηλαδή την ίδια νοοτροπία, την ίδια αγάπη για το ποδόσφαιρο και είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να απολαμβάνω τη χαρά του παιγνιδιού».

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, 14.45
Καλλιθέα – Χανιά
ΠΑΟ Ρουφ – Επισκοπή
Αιγάλεω – Καλαμάτα
Ηλιούπολη – Απόλλων Σμ.
Κηφισιά – Ηρόδοτος
ΟΦΙ – Ολυμπιακός Β’
Προοδευτική – Παναχαϊκή

Η επόμενη (10η) αγωνιστική
Σάββατο 7 Ιανουαρίου, 14.45
Επισκοπή – Καλλιθέα
Ολυμπιακός Β’ – Κηφισιά
Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’
Καλαμάτα – ΠΑΟ Ρουφ
Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 14.45
Χανιά – Προοδευτική
Παναχαίκή – ΟΦ Ιεράπετρας
Απόλλων Σμ. – Αιγάλεω