15 °C Rethymno, GR
25/03/2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα αγώνα στην τοπική κοινωνία για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Κάλεσμα για αγώνα συμπόρευσης για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας απηύθυνε από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ Αφροδίτη Ρέτζιου.

Η κ. Ρέτζιου ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με θέμα «Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός, εγγύηση για τη ζωή και την υγεία στο ύψος των αναγκών μας» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, παρουσία φίλων και μελών του κόμματος αλλά και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε σχετικές δηλώσείς της η κ. Ρέτζιου ανέφερε: «Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και συμπόρευσης, στον ρεθεμνιώτικο λαό, εξαιτίας της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας και ειδικότερα στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα προδιαγραμμένο έγκλημα που είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής πολιτικής, αυτής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, αλλά και οι υπόλοιπες μονάδες στο Ρέθυμνο συνολικά στην Κρήτη να απειλούνται με κλείσιμο, συγχώνευση και συρρίκνωση. Είμαστε αντιμέτωποι με μια δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Είναι ακριβώς αυτή η κατάσταση που εξωθεί συναδέλφους που έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με τη ζωή ειδικά εδώ του νοσοκομείου του Ρεθύμνου και όχι μόνο, αλλά και στο Λασίθι, στην Ιεράπετρα και στο Ηράκλειο με τα νοσοκομεία να εξωθούνται σε παραίτηση. Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με αυτήν την κατάσταση στον 21ο αιώνα, κατά τον οποίον έχουμε μια αλματώδης ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει ο ρεθεμνιώτικος λαός να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια δεν γίνονται τακτικά παθολογικά ιατρεία στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Τη λύση και την προοπτική την έδειξε εδώ ο ρεθεμνιώτικος λαός με τη συμμετοχή του στο μαζικό συλλαλητήριο που συμμετείχαν σχεδόν το σύνολο των φορέων της περιοχής και χιλιάδες κόσμος. Πρέπει να δοθεί μια συνέχεια», και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση για την υγεία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου «Καλούμε τον κόσμο, με αυτήν την ευκαιρία που μας δίνεται, να συμμετέχει στο παγκρήτιο συλλαλητήριο και να συνεχίσει να αγωνίζεται, να παίρνει την απόφαση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής του στα χέρια του, να μην δέχεται να παίζει «κορώνα-γράμματα» τη ζωή των παιδιών του, των γονιών, της οικογένειάς του και να συμπορευτεί με τους κομμουνιστές, τα συνδικάτα, με τα σωματεία και τους φορείς στον αγώνα για τη ζωή που του αξίζει και την υγεία τον 21ο αιώνα».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Χαλκιαδάκη, ειδικευόμενη ψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μέλος της τριμελούς επιτροπής Ιατρών ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ και στέλεχος του ΚΚΕ, ανέφερε: «Ο λαός της Κρήτης αυτήν την περίοδο μαζί με τους υγειονομικούς, δίνει ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα μέσα από τις κινητοποιήσεις τους. Λέει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί, να ανεχτεί την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί η υγεία του να πωλείται και να αγοράζεται και στην ουσία να εμπορευματοποιείται. Το μήνυμα αυτό για να μπορέσει να συμπληρωθεί, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, πρέπει στις εκλογές που έρχονται να καταδικάσει τα κόμματα που έβαλαν το «λιθαράκι» τους σε αυτήν την κατάσταση, που συνέβαλαν να γκρεμιστεί και να τσακιστεί «τούβλο-τούβλο» το δημόσιο σύστημα υγείας. Όμως, να στηρίξει το μοναδικό κόμμα που μέσα και έξω από τη βουλή παλεύει έμπρακτα, όχι μόνο με προκηρύξεις, για τη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους».