19 °C Rethymno, GR
07/10/2022

Η καλύτερη εκδρομή της ζωής μου με το ΚΗΦΗ δήμου Μυλοποτάμου

Όλες οι δραστηριότητες στη Δομή μας, το ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου, είναι γεγονός ότι έχουν καθολική αποδοχή, και χωρίς καμιά επιλεκτικότητα οι ηλικιωμένοι μας ανταποκρίνονται ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας τις περισσότερες φορές, όμως ο καημός ήταν εκεί κάθε φορά που το ‘φερνε η κουβέντα…

– Μια εκδρομή θέλουμε εμείς παιδί μου κι όπου θέλει ας πάμε…

Είχαμε τις επιφυλάξεις μας γιατί είναι άνθρωποι με πολλά και σύνθετα προβλήματα υγείας κ κυρίως κινητικά, όμως ήταν τόσο έντονη η επιθυμία τους, που το τολμήσαμε παίρνοντας το ρίσκο.

Το θέμα τέθηκε σε συζήτηση με δημοκρατικές διαδικασίες. Οι προτάσεις ήταν βουνό ή θάλασσα και τέθηκαν σε ψηφοφορία, όμως όταν ήρθε η σειρά του κ. Γιώργου να ψηφίσει έκανε μια τρίτη πρόταση, και έτυχε καθολικής αποδοχής. Έτσι ελήφθη η απόφαση για εκδρομή «Αργυρούπολη – Κουρνάς»!

Exif_JPEG_420

Οι μέρες περνούσαν και το μυαλό τους ήταν εκεί….

– Πότε θα πάμε εκδρομή;

Εμείς ωστόσο το ψάχναμε κάναμε την έρευνα μας, παίρναμε τις προσφορές μας κάναμε τον προγραμματισμό μας για να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλή η μετακίνηση, και να περάσουν όσο πιο όμορφα γίνεται οι άνθρωποι μας.

Όσο περνούσαν οι μέρες γίνονταν πιο πιεστικοί…

– Πότε θα πάμε εκδρομή;

….Τελικά ήγγικεν η ώρα!

Την προηγούμενη μέρα γίναν όλες οι διευκρινίσεις & συστάσεις, ειπώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, η τελευταία συνεννόηση με τον οδηγό του λεωφορείου, και την ταβέρνα έγιναν, και όλα είναι έτοιμα επιτέλους για την εκδρομή μας!

Το πρωί ήταν, όλοι μα όλοι, στην ώρα τους με τα μπλουζάκια τους που έχουν το λογότυπο της Δομής μας «σαν έτοιμοι από καιρό», χαρούμενοι, ομιλητικοί χειμαρρώδης πανέτοιμοι για την πολυαναμενόμενη εκδρομή τους!

Μπήκαν στο λεωφορείο με απόλυτη τάξη ακούοντας προσεκτικά τις οδηγίες του προσωπικού. Ήταν συγκινητική η ατμόσφαιρα, ήταν τόσο χαρούμενοι όλοι που επιτέλους πήγαιναν εκδρομή.

Στο λεωφορείο μας τραγούδησε η κ. Σοφία μας σόλο «Τα Χριστιανόπουλα» που το θυμόταν από τότε που πήγαινε στο σχολείο, ενώ όλοι μαζί είπαν το αγαπημένο τους «όνειρο» και διάφορα άλλα.

Μας εξέπληξαν για μια ακόμα φορά, αλήθεια δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα από ένα σχολικό λεωφορείο!

Είχαμε βρει πληροφορίες για τα μέρη πού επισκεφτήκαμε τις διαβάσαμε και ομολογουμένως τις άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον γιατί πρέπει να ξέρετε ότι εκτός των άλλων τους διακρίνει και  η φιλομάθεια.

Φτάνοντας στην Αργυρούπολη είδαν εντυπωσιασμένοι τις πηγές και καθίσαμε για καφέ.

Στη συνέχεια φύγαμε για την λίμνη του Κουρνά όπου στην ταβέρνα «Λυγαριά» σε μία ιδιαίτερα φιλόξενη ατμόσφαιρα οι ιδιοκτήτες της φρόντισαν να νοιώσουμε όλοι όμορφα και οικία , με την αφθονία ζεστασιά και την υπέροχη θέα στη λίμνη!

Εκεί περιηγηθήκαμε φωτογραφηθήκαμε, αστειευτήκαμε και ακροθιγώς αναφερθήκαμε στην επόμενη εκδρομή , τόση διάθεση υπήρχε!

Λίγο πριν φύγουμε είχαμε μια πολύ όμορφη έκπληξη.

Ένας πλανόδιος μουσικός ήρθε με το μπουζούκι του, όπου «πήραν φωτιά τα τέλια» με τον κέφι & το μπρίο της παρέας μας.

Μας έπαιξε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί παλιά νοσταλγικά αγαπημένα τραγούδια που απογείωσαν κυριολεκτικά όλη την παρέα που τραγούδησε, κράτησε το τέμπο με παλαμάκια, και χειροκρότησε με ενθουσιασμό!

Το γεγονός αυτό παρέτεινε λίγο την παραμονή μας στην ταβέρνα γιατί να ξέρετε ότι παρά τις 9 και 10 δεκαετίες που κουβαλούν στην ταλαιπωρημένη πλατουλα τους, έχουν «ψυχή βαθιά» και εξακολουθούν να μας δείχνουν πως «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός» κι αυτοί ενώ έχουν χάσει τη λάμψη τους «εξακολουθούν να είναι χρυσός» !

Σας ευχαριστούμε αγαπημένοι μας για τα καθημερινά μαθήματα ζωής που μας δίνετε!

 

Η Υπεύθυνη της Δομής Εμμανουέλα Μαθιουδάκη