Πέθανε την Πέμπτη 28 Ιουνίου ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Αντ.Γαλίτης. Διακρίθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες στο χώρο της Βιβλικής Θεολογίας με ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Είχε συνδεθεί όμως ιδιαίτερα με το Ρέθυμνο. Ήλθε το 1938 σε ηλικία 12 ετών μαζί με την οικογένειά του μια και ο Πρωτοδίκης πατέρας είχε μετατεθεί στο Ρέθυμνο όπου εγκατέστησε και την οικογένειά του. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων Ρεθύμνης ως το 1943, έτος που ο πατέρας, Αντώνιος Γ. Γαλίτης του μετατέθηκε στην Αθήνα και ο γιος του Γεώργιος μπήκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Ρέθυμνο έζησε με τρόπο δραματικό και τα τρία πρώτα χρόνια της κατοχής. Συνδέθηκε στενά και δια βίου με πολλούς από τους συμμαθητές του. Στο Ρέθυμνο βρήκε και τη σύντροφο της ζωής του, τη Ζαφειρούλα Σταυρακάκη που ζούσε με την οικογένειά της δίπλα στον Άγιο Γεώργιο τον Πεταλιώτη, . Εκεί στον Άγιο Γεώργιο τον Πεταλιώτη στο οικογενειακό οικόπεδο της γυναίκας βρίσκεται και το σπίτι τους, στο οποίο ερχόταν απαραιτήτως το μήνα Αύγουστο, μέχρι πριν από δύο χρόνια. Ανάμεσα στο σημαντικά του βιβλία προσωπικά κατατάσσω ένα που το τελείωσε πριν από ένα χρόνο. Τίτλος του είναι «Ρέθυμνο 1938-1943, Βελούδο και Ατσάλι», το οποίο δυστυχώς παραμένει ανέκδοτο. Ο τίτλος του είναι εύγλωττος και αντιστοιχεί στις δύο φάσεις της ζωής του στο Ρέθυμνο. Τα ήρεμα, βελούδινα προπολεμικά χρόνια στο Ρέθυμνο, 1938 έως 20 Μαϊου 1941, και τα φονικά, ατσάλινα, εξ αιτίας των ατσάλινων πουλιών εκείνης της σημαδιακής και συφοριασμένης για το Ρέθυμνο εποχής, από 21 Μαϊου 1941 έως 1943.
Ένα σύντομο βιο-εργογραφικό του σημείωμα έχει ως ακολούθως.
O ομότιμος καθηγητής Γεώργιος Γαλίτης γεννήθηκε το 1926 στον Βόλο. Το έτος 1943, σε ηλικία 17 ετών, εισάγεται στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα βιβλικά θέματα τα οποία και θα διαμορφώσουν εν συνεχεία τις επιστημονικές επιλογές του. Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποιεί σε Πανεπιστήμια της Αυστρίας και της Γερμανίας. Το 1960 αναγορεύεται διδάκτωρ Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από τρία χρόνια αναγορεύεται, από την ίδια Σχολή, υφηγητής. Το έτος 1969, σε ηλικία 43 ετών, υποβάλλει υποψηφιότητα στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και εκλέγεται τακτικός καθηγητής. Στην Θεσσαλονίκη θα παραμείνει μέχρι το 1979 φτάνοντας στα ύπατα ακαδημαϊκά αξιώματα, ως κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και Συγκλητικός. Το 1979 μετακλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο οποίο δίδαξε μέχρι το 1994, οπότε και αφυπηρέτησε. Κατά το διάστημα της δεκαπενταετούς θητείας του στο Πανεπιστήμιό μας, ανήλθε και πάλι τα υψηλά κλιμάκια της ακαδημαϊκής ιεραρχίας διατελώντας για πολλά χρόνια διευθυντής του Ερμηνευτικού τομέα καθώς και Συγκλητικός.
Αυτός που υπογράφει αυτό το σημείωμα επιφυλάσσεται να επανέλθει με ένα σοβαρότερο αφιέρωμα, (όπως του πρέπει) για τη ζωή του, τη διά βίου σχέση του με την πόλη μας , την προσωπικότητά του και το έργο του.